گردشبان (gardeshban.ir) :
یکی از غذاهای خوشمزه کردی که طرفدار زیادی دارد جوجه کباب است که با پوره گوجه فرنگی مزه دار می شود. روش دیگر مزه دار کردن آن با مغز گردو و رب انار است و به صورت رولی می باشد. این دو مدل بسیار ترد و لطیف است.
طرز تهیه جوجه کباب کردی با پوره گوجه فرنگی
مواد لازم
گوشت مرغ (بدون استخوان یا با استخوان): ۱ کیلوگرم
گوجه فرنگی: ۴ عدد
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو : ۳ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد درشت
سیر: ۲ حبه
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زعفران (دم کرده غلیظ): ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه جوجه کباب کردی
برای شروع گوجه فرنگی ها را شسته و کمی آب روی آن ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. با شوک دادن به گوجه فرنگی ها با آب سرد پوست آنرا بکنید. بعد در غذاساز یا مخلوط کن پوره کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و طعم خام آن گرفته شود. وقتی پوره گوجه پخت و غلیظ شد، شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید تا از دما بیفتد و سرد شوند.
در فاصله سرد شدن مایه پوره گوجه فرنگی و رب، پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. سیرها را هم پوست بگیرید و با رنده ریز، آنها را رنده کنید. سیر و پیازها را در یک کاسه بریزید. سپس نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. روغن زیتون و آبلیمو را هم به مواد اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. پوره گوجه فرنگی را هم که سرد شده است، در کاسه بریزید.
در این مرحله، گوشت مرغ را بشویید و به قطعات جوجه کبابی، برش بزنید. میتوانید هم قسمتهای با استخوان و هم بیاستخوان مرغ را در جوجه کباب کردی استفاده کنید. تکههای مرغ را در کاسه حاوی مواد مرینیت بریزید و با دستکش یکبار مصرف، مرغها را با مواد مخلوط کنید و ماساژ دهید تا همه قسمتهای مرغ به مواد مرینیت آغشته شوند.
بعد از اینکه مواد مرینیت را با تکههای مرغ مخلوط و مزهدار کردید، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید تا مرغها نرم و مزهدار شوند. حداقل ۲ ساعت یا یک شب تا صبح، مرغها را در مواد مرینیت بخوابانید.
در آخر، قبل از شروع به پخت جوجه کبابها، آنها را به سیخ بزنید. منقل و زغال گداخته را آماده کنید. روی مرغها را با برس آشپزی، از زعفران دمکرده بمالید. سیخها را روی حرارت منقل بگذارید و دو طرف آنها را کباب کنید. وقتی جوجه کبابها مغزپخت و آماده شدند، آنها را همراه با برنج چلو یا نان و سبزی خوردن، سرو کنید.
طرز تهیه جوجه کباب کردی با رب انار و گردو
در این مدل جوجه ها را با ترکیب رب انار و گردو مرینت می کنیم . پیشنهاد می کنیم حتما این روش را امتحان کنید و لذت ببرید.
مواد لازم
فیله مرغ بدون استخوان: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۶ تا ۷ عدد
ماست یا سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۵ قاشق غذاخوری
کره یا روغن حیوانی: ۴ قاشق غذاخوری
مغز گردو: ۳۰۰ گرم
رب انار: ۷ قاشق غذاخوری
زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه:به مقدار لازم
طرز تهیه
در این روش می توان جوجه ها را به صورت رول کرده و در میان آنها از مغز گردو و رب انار و زرشک پر کرده و کباب کرد. ابتدا سینه مرغ را بشویید و با چاقو، به صورت باریک، به ضخامت نیم تا ۱ سانتیمتر آنها را برش بزنید و فیله کنید. پیازها را هم پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. فیلههای مرغ را در یک کاسه بریزید و پیازهای خرد شده، ماست یا سس مایونز، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
روی ظرف فیلهها را بپوشانید و به مدت حداقل ۲ تا ۳ ساعت با مواد مرینیت استراحت دهید. مغز گردوها را در مخلوطکن پودر کنید یا با گوشتکوب بکوبید تا نرم شوند. رب انار را در یک کاسه بریزید و با کمی آب ولرم، رقیق کنید. زرشکها را بشویید و اجازه دهید آب خود را از دست بدهند.
در یک تابه، کره یا روغن کرمانشاهی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس گردوها را در تابه بریزید و تفت دهید. مراقب باشید که حرارت کم باشد و زیاد تفت ندهید چون گردو زود میسوزد و تلخ میشود. بعد از ۲۰ ثانیه، رب انار را اضافه کنید و با گردوها تفت دهید تا طعم خام رب انار گرفته شود. در آخر، زرشکها را به تابه اضافه کنید. در حدی که مخلوطتان غلیظ شود، آن را حرارت دهید و بعد شعله را خاموش کنید.
بعد از مزهدار شدن فیلهها و سرد شدن مایه شکم پر، فیلهها را از مواد مرینیت بیرون بیاورید و پیازها را جدا کنید. فیلهها را باز کنید و با قاشق، از مواد شکم پر، روی سطح فیلهها بریزید و پهن کنید. از یک طرف، شروع به رول کردن فیلهها کنید. رولها را به سیخ بزنید و بین آنها میتوانید فلفل هالوپینو بگذارید. همه سیخها را به همین شکل آماده کنید.
همه سیخها را که آماده کردید، با برس آشپزی، روی آنها، زعفران دم کرده بمالید. منقل و زغال گداخته را آماده کنید. سیخها را روی حرارت منقل بگذارید و دو طرف آنها را کباب کنید. وقتی جوجه کبابها مغزپخت و آماده شدند، آنها را به همراه با برنج زعفرانی یا نان و سبزی خوردن، سرو کنید.