گردشبان (gardeshban.ir) :
موقعیت جغرافیایی : کوهستان بل یا سنگ شیر واقع در جنوب شهرستان اقلید به صورت مجموعه قلل ۳۴۰۰ متری در اطراف قله اصلی خودنمایی میکند.
بررسی توپوگرافی قله : قله نیه صخره ای و سنگلاخی بل توسط گردنه مرتفعی از سمت جنوب به کوه سفید و از سمت شمال شرقی به کوهستان مرتفع ۳۵۰۰ متری گورک متصل و از سایر جهات کاملاً آزاد می باشد.
مسیر صعود به قله : اقلید در بهار بسیار زیباست. باغ های بزرگ و درختان تازه شکوفه کرده و نمای صخره ای کوه بل در جنوب از جمله مناظر زیبای این شهرستان به شمار می روند. پس از شهرستان به شمار می روند. پس از شهر و با عبور از میان باغ های کوچک و بزرگ آن به سمت جنوب، جاده ای خاکی را به سوی کارخانه قند اقلید طی کرده به کنار آن رسیده و از امتداد دره جنوبی و در کنار رودخانه فصلی آن به سمت جنوب ادامه حرکت می دهیم.
راه با عبور از کنار دو قله مخروطی فرعی امتداد یافته و پس از آن در ادامه دره و رودخانه جاری در آن از تنگه شمالی بل به سمت گردنه جنوبی آن به تدریج ارتفاع میگیریم.
راه مالرو مشخص به گردنه رسیده و سپس از ورای آن به سوی ده حاجی آباد می رود. باد سردی می وزد و ما از عرض ضچند برفچال کوچک و بزرگ می گذریم. شاخک های صخره ای و سنگلاخی قله از روی گردنه در شمال دیده می شوند و ما گام بر روی خط الرأس سنگلاخی آن می گذاریم.
ارتفاع هر لحظه بیشتر می شود. با کمی درگیری با صخره های کوچک و بزرگ بالاخره به قله بل می رسمی. مناظر اطراف بسیار دیدنی هستند. در شمال غربی خط الرأس های قلل دنا و رنج و در جنوب کوه خاتون و دریاچه کافتر دیده می شود. هوای ابری بهاری، خیلی سریع قله را در بر می گیرد و در یک لحظه فرود به گردنه برای ما مشکل می شود. با سختی هر چه تمامتر مسیر کوتاه را تا گردنه طی می کنیم.
حال اندکی از خرابی هوا کاسته شده است، ولی برف سپید بل را پوشانده است. از گردنه به درون دره و از آنجا با راهپیمایی طولانی به کارخانه قند باز میگردیم. بهترین زمان برای صعود به قله اردیبهشت ماه می باشد.
وضعیت قله در زمستان : وجود طوفان های شدید از مشخصه های اصلی صعود زمستانی به قله می باشد. صعود به قله می باید از طریق یال شمال گورک با چرخشی به سوی جنوب غربی تا قله انجام پذیرد. بهمن دره های اطراف را کاملاً تهدید می کند، ولی به دلیل طوفان از برف زیاد بر روی خط الرأس خبری نیست.