هرکدام از بخشهای آلمان غذاهای سنتی مخصوص به خود را دارند. برخی از غذاها هم در سراسر آلمان از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. این غذاهای خوشمزه بخش مهمی از فرهنگ آلمان را تشکیل میدهند و برای مردم کشور اهمیت زیادی دارند. غذاهای آلمانی عموما بسیار سنگین هستند. آلمانیها تقریبا در تمام وعدههای غذایی، حتی در وعدهی صبحانه گوشت مصرف میکنند. اما رسپی غذاهای آلمانی که در این مقاله برایتان آماده کردهایم نهتنها خوشمزه هستند، بلکه آتهیهشان در منزل بسیار آسان است.
اشپتزل (Spaetzle) یا دامپلینگ سنتی آلمانی یکی از غذاهای معروف این کشور است. این غذا بدون گوشت تهیه میشود اما میتوانید چند تکه بیکن سرخشده هم به آن اضافه کنید.
آرد، نمک، فلفل سفید و جوزهندی را با هم ترکیب کنید. تخممرغها را خوب بزنید و سپس آنها را به همراه شیر بهتدریج به مواد خشک اضافه کنید. هم زدن را ادامه دهید تا یک ترکیب نرم بهدست بیاید. خمیر را در یک اشپتزلساز یا یک الک با سوراخهای بزرگ یا یک رندهی فلزی فشار دهید. خمیر را کمکم به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید ۵ الی ۸ دقیقه خوب بپزد. سپس آنها را آبکش کنید. اشپتزلها را در کره یا مارگارین سرخ کنید. سپس روی آن را با جعفری خردشده تزئین کنید.
این مرغ سوخاری را معمولا میتوانید در غذاخوریهای کوچک، دکههای فروش غذا یا بیِرگارتِنها (Biergarten) پیدا کنید. این غذا با سایددیشهای مختلفی مانند سیبزمینی سرخکرده، اشپتزل یا سالاد سرو میشود.
فر را روی ۲۲۰ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید. نمک کوشر، دانههای زیره، مریمگلی، رازیانه، گشنیز و رزماری را در یک آسیاب ادویه آسیاب کنید تا به صورت پودر در آیند. ادویهی بهدست آمده را در یک کاسه بریزید و پاپریکا، پودر سیر، آرد و پودر پیاز را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس روغن را به مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست بهدست آید.
مرغ را با دستمال حولهای خشک کنید و نوک بالها را به سمت عقب بدهید. ادویه را با یک فرچه بر روی مرغ بمالید تا سطح مرغ را بهخوبی بپوشاند. زیر بالها و پاها را کاملا به ادویه آغشته کنید. مرغ را در ظرف مخصوص فر قرار دهید. به خاطر داشته باشید که دو نیمهی مرغ نباید به هم چسبیده باشند.
مرغ را به مدت ۱ ساعت در فر قرار دهید. پس از یک ساعت، زمانیکه دماسنج دمای ۷۴ درجهی سانتیگراد را روی مرغ نشان داد، آن را از فر خارج کنید. پیش از برش دادن مرغ سوخاری ۱۰ دقیقه صبر کنید.
شنیتزل (Schnitzel) یکی از غذاهای معروف آلمانی بهشمار میرود. طرز تهیهی شنیتزل در خانوادههای آلمانی از یک نسل به نسل دیگر منتقل شده است. این غذا با سالاد، پورهی سیبزمین یا لیموترش سرو میشود.
چربیهای اضافی را از گوشتها جدا کنید. سپس آنها را بین دو پلاستیک فریزر قرار دهید و خوب بکوبید تا ضخامت آنها به ۳ سانتیمتر برسد. گوشتهای کوبیدهشده را با نمک و فلفل مزهدار کنید. روی یک سطح صاف آرد بپاشید و در یک ظرف دیگر تخممرغها را با آبلیمو مخلوط کنید. یک ظرف دیگر بردارید و خرده نانها را در آن بریزید.
روغن گیاهی را در یک ماهیتابه بریزید و حرارت را زیاد کنید. گوشتها را در آرد بغلتانید و بلافاصله آنها را در تخممرغ فرو ببرید. سپس آنها را در خردهنان بغلتانید تا سطح گوشتها کاملا با نان پوشیده شود. گوشتها را ۳ الی ۴ دقیقه در روغن داغ قرار دهید. اگر ماهیتابهی شما کوچک است گوشتها را یکییکی در تابه قرار دهید.
پس از ۴ دقیقه گوشتها را پشتورو کنید و اجازه دهید ۳ الی ۴ دقیقهی دیگر سرخ شوند. زمانیکه شنیتزلها قهوهای و ترد شدند آنها را از ماهیتابه خارج کنید و با لیموترش یا پورهی سیبزمینی سرو کنید.
خوراک مرغ و کلم قرمز اکتُبِرفِست (Oktoberfest) یکی از غذاهای ساده و خوشمزهی آلمانی است. ترکیب کلم قرمز، مرغ و سرکه مزهی جذابی به این غذا میدهد.
فر را روی ۱۷۵ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید. یک ماهیتابهی چدنی را روی حرارت متوسط قرار دهید و بیکنها را داخل آن سرخ کنید. پس از ۱۰ دقیقه، زمانیکه بیکنها قهوهای رنگ شدند آنها را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال حولهای قرار دهید. روغن بیکنها را نگه دارید تا بعدا از آن استفاده کنید.
آرد، نمک کوشر و پاپریکا را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. رانهای مرغ را در مخلوط بغلتانید و آنها را در روغن بیکنها با حرارت ملایم سرخ کنید. هر طرف مرغها را به مدت ۵ دقیقه تا زمانیکه قهوهای رنگ شوند سرخ کنید. یک قاشق غذاخوری از روغن بیکن را نگه دارید و بقیهی آن را خالی کنید.
پیاز و سیب را به مدت ۵ دقیقه، تا زمانیکه پیازها شفاف و سیبها نرم شوند، تفت دهید. کلم قرمز و بیکنها را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. کمی نمک کوشر روی مواد بریزید و به هم زدن ادامه دهید. پس از ۵ تا ۸ دقیقه، زمانیکه کلمها نرم شدند آنها را از روی حرارت بردارید.
سرکه را داخل ماهیتابه بریزید. شکر قهوهای را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. ترکیب کلم را به این مواد اضافه کنید و ۱۰ دقیقه، تا زمان غلیظ شدن سس صبر کنید. هرازگاهی سس را هم بزنید. رانهای مرغ را روی کلمها بگذارید. غذا را در یک ظرف مخصوص فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۴۰ دقیقه در فر پخته شود.
یکی دیگر از غذاهای سنتی آلمان رولادن گوشت (Beef Rouladen) است. این غذا در آلمان از محبوبیت زیادی برخوردار است و معمولا با دامپلینگ سیبزمینی و کلم قرمز سرو میشود.
گوشتها را بکوبید تا به ضخامت ۳ سانتیمتر برسند. هر دو طرف گوشتها را با یک دوم قاشق غذاخوری خردل مزهدار کنید. پیاز، پاپریکا، نمک و فلفل را روی گوشتها بپاشید. روی هرکدام از گوشتها یک اسلایس بیکن بگذارید. استیکها را به شکل رول در بیاورید و با یک خلال دندان آنها را محکم کنید.
یک ماهیتابه را روی شعلهی ملایم قرار دهید و روغن کانولا را در آن داغ کنید. گوشتها را تا زمانیکه قهوهای رنگ شوند در روغن سرخ کنید. آب گوشت و آب را به ماهیتابه اضافه کنید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید و درب ماهیتابه را بگذارید تا گوشتها به مدت ۳۰ دقیقه بجوشند.
رولهای گوشت را از ماهیتابه خارج کنید. آب گوشت را صاف کنید و مایع را به ماهیتابه برگردانید. نشاستهی ذرت و یک پیمانه آب را با هم مخلوط و آن را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه، تا زمانیکه سس غلیظ شود، هم بزنید. خامهی ترش را به این ترکیب اضافه کنید و رولها را به سس بازگردانید. این غذا را باید بلافاصله سرو کنید.
ساوِربراتن (Sauerbraten) به شکلهای مختلفی در آلمان تهیه میشود و یکی از غذاهای قدیمی و سنتی این کشور بهشمار میرود. این غذا معمولا با دامپلینگ سیبزمینی سرو میشود.
گوشت، پیاز، سرکه، آب، یک قاشق غذاخوری نمک، یک قاشق غذاخوری فلفل سیاه، شکر، سیر و برگ بو را در یک قابلمهی بزرگ قرار دهید. روی آن را بپوشانید و به مدت ۲ الی ۳ روز بگذارید در یخچال بماند. هر روز گوشت را در مواد بغلتانید. پس از روز سوم گوشت را از مواد خارج کنید و با یک دستمال حولهای آن را خشک کنید. مواد داخل قابلمه را نگه دارید.
در یک کاسهی بزرگ آرد را با نمک و فلفل ترکیب کنید. سپس این ترکیب را روی گوشت بپاشید. روغن را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. گوشت را به مدت ۱۰ دقیقه، تا زمانیکه قهوهای رنگ شود سرخ کنید. مواد داخل قابلمه را که از قبل نگه داشته بودید روی گوشت بریزید. روی آن را بپوشانید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت به مدت ۳ و نیم الی ۴ ساعت پخته شود. سپس گوشت را از قابلمه خارج کنید و روی یک سینی بگذارید و برش دهید.
مایع داخل قابلمه را صاف کنید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. خرده کوکیها را به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا سس کاملا غلیظ شود. سپس سس را روی گوشت بریزید و سرو کنید.
کاریورست (Currywurst) یا سوسیس کاری یک فستفود محبوب در آلمان بهشمار میرود. این غذا بسیار سریع آماده میشود و طرز تهیهی آن بسیار آسان است.
فر را روی برنامهی گریل تنظیم کنید. سس گوجهفرنگی را در یک قابلمهی بزرگ بریزید. سپس سس چیلی، پودر پیاز، شکر و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مواد خوب پخته شوند. زمانیکه مایع شما جوش آمد، حرارت را کم و ۵ دقیقهی دیگر صبر کنید.
هر طرف سوسیسها را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه در فر گریل کنید تا مغزپخت شوند. سپس آنها را به ضخامت ۳ سانتیمتر برش بزنید. سس گوجهفرنگی را روی سوسیسها بریزید و کمی پاپریکا و کاری روی آنها بپاشید. میتوانید این غذا را در کنار سیبزمینی سرخکرده سرو کنید.