این کباب با طعم تند و متمایز خود، از دیگر کبابها، به خصوص کبابهای ایرانی، متمایز میشود و به دلیل استفاده از زنجبیل و ادویههای هندی، طعمی منحصر به فرد دارد.
کباب پنجابی چیست؟
کباب پنجابی، یک غذای بینالمللی خوشمزه با اصالتی هندی است که با طعم تند و ادویهای خود، طرفداران زیادی پیدا کرده است. این کباب، با گوشت نرم و لطیف و طعمی متمایز، میتواند به عنوان یک تنوع جذاب در لیست غذایی شما قرار بگیرد.
در این مقاله، به طور کامل و جامع به بررسی رسپی و طرز تهیه کباب پنجابی میپردازیم تا شما بتوانید به راحتی این غذای لذیذ را در خانه خود آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه کباب پنجابی :
گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران بره) 600 گرم
سیر2 حبه
ماست چکیده½ پیمانه
آب انبه½ پیمانه
زنجبیل تازه1 تکه کوچک
کره2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون بکر3 قاشق غذاخوری
ادویه گرام ماسالا2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
دستور پخت کباب پنجابی :
برای تهیه یک کباب پنجابی ترد و خوش طعم، ابتدا ماست چکیده را در کاسهای مناسب بریزید. سپس آب انبه را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کمی رقیقتر شود. سپس روغن زیتون را همراه با ادویه گرام ماسالا، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک به محتویات کاسه اضافه کنید.
هم اکنون زنجبیل تازه و حبههای سیر را رنده کرده و در کاسه بریزید. سپس با همزن دستی یا برقی، مواد داخل کاسه را کاملا مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
در این مرحله گوشت گوسفند را مثل کباب چنجه خرد کنید و در کاسه بریزید. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا تمام تکههای گوشت با مواد طعمدهنده ترکیب شوند.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را حداقل به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
نکته: اگر میخواهید گوشت بهتر طعمدار شود، مرینت آن را از شب قبل آماده کنید و آن را از شب قبل داخل یخچال قرار بدهید.
پس از گذشت زمان لازم، ظرف حاوی گوشت را از یخچال خارج کرده و رندههای سیر و زنجبیل را از روی تکههای گوشت جدا کنید. در ادامه، گوشتها را به سیخ بکشید و کرهای را که به روش بنماری ذوب کردهاید، با برس آشپزی روی تکههای گوشت بمالید.
اکنون منقل زغال را به صورت یکدست روشن کنید و سیخها را به صورت منظم روی منقل قرار بدهید. هر چند دقیقه یکبار سیخها را بچرخانید تا کبابها به صورت یکدست بپزند.
پس از پخت کامل، کبابها را در ظرف مورد نظر بکشید و همراه با برنج یا نان نوش جان کنید.
نکته :
• در صورت تمایل می توانید در انتهای پخت مقداری ادویه چات ماسالا روی کباب ها بپاشید. این ادویه دارای طعمی تند و ترش می باشد.
• در صورت دسترس نداشتن به آب انبه می توانید آن را حذف کنید. و ادویه چات ماسالا را جایگزین کنید. در صورت استفاده از ادویه چات ماسالا می توانید فلفل ها را حذف کنید. زیرا داخل این ادویه فلفل قرمز به کار برده شده است.• علت استفاده از گوشت ران بره، ترد و خوشمزه بودن آن است.
ادویه چات ماسالا :
چات ماسالا (chaat masala) را می توان از هر مغازه هندی تهیه کرد. این ادویه مخلوطی از چاشنی هاست که شامل پودر انبه ترش، زیره برشته شده، فلفل قرمز و ادویه های دیگر می شود. این ادویه طعم ترش و تندی را به غذا اضافه می کند ولی حتماً لازم نیست از آن استفاده نمایید. در صورت امکان فقط کمی فلفل قرمز و تعدادی دانه زیره برشته شده و مقداری آب لیمو ترش تازه روی غذا بریزید. می توان گفت، چات ماسالا نقش سماق را در کباب های ایرانی بازی می کند.