«فقط ته چین مرغ بلدی؟ بیا اینو یاد بگیر تا عاشقش بشی!» ته چین به عنوان یک غذای تشریفاتی و مجلسی به حساب میآید که تقریبا باب دل همه افراد است! به همان میزان که تنوع پلو و خورش داریم شما میتوانید تغییراتی در تهیه کردن ته چین هم ایجاد کرده و از طعمهای جدید آن لذت ببرید!
ته چین گرمساری همانطور که از اسمش پیداست مربوط به شهرستان گرمسار است و سبکی اعیانی و جذاب در پخت ته چین در آن به کار برده شده است که بتوانید برای مهمانیها با خیال راحت از آن استفاده کرده و مقابل عزیزانتان سرافراز باشید!
دستور پخت این ته چین با این میزان مواد برای 12 نفر کفایت میکند.
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
برنج | ۱۰ پیمانه |
گوشت تازه گوسفندی (سردست یا ماهیچه) | یک کیلوگرم |
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | ۲ عدد |
زعفران دم کرده غلیظ | به میزان سخاوت شما |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
دارچین برای تفت دادن کشمش | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار دلخواه |
ادویه مخصوص تهچین گرمساری: دارچین، پودر گوجه خشک، گرده غوره، گرده لیمو، فلفل و پودر زیره |
هر کدام ۱ قاشق مرباخوری (دارچین ۱ قاشق چایخوری) |
کشمش |
۲ لیوان فرانسوی |
طرز تهیه:
روال تهیه این ته چین کمی با ته چین گوشت و خورشهایی که در آنها گوشت وجود دارد متفاوت است. در ابتدا شما باید گوشت گوسفندی را به جای اینکه تکهای خرد کنید به صورت ورقههای نازک برش بزنید و با ادویه پلویی مخصوص ته چین، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز و پیازی که پوست گرفتید و نگینی خرد کردید در یک ظرف ریخته و اجازه بدهید به مدت یک شب تا صبح در ظرفی دربسته داخل یخچال بماند تا به خوبی مزه دار شود.
برنج را از چند ساعت قبل با مقدار لازم آب در ظرفی ریخته و خیس کنید.
کشمش را هم پاک کرده و دمهای آنها را بگیرید و بعد از شست و شو در آب بخیسانید!
قابلمه موردنظرتان را انتخاب کنید و در آن آب و نمک ریخته و روی گاز بگذارید. وقتی آب به جوش آمد برنج را در آن ریخته و زمانی که مغز آن کمی نرم شد آبکشی کنید.
کف قابلمه را روغن بریزید و از ته دیگ موردنظرتان آن را پوشش بدهید. نصف برنجی را که آبکشی کردید روی ته دیگها بریزید و گوشت مزهدار شده را به همراه همان پیاز و ادویهای که در آن خوابانده بودهاید به عنوان لایه بعدی روی برنج قرار بدهید. زعفران دم کرده را به همراه نمک و ادویه پلویی روی گوشتها بپاشید و بقیه برنج را داخل قابلمه ریخته و شعله گاز را زیاد کنید و در قابلمه را هم ببندید. وقتی بخار را در قابلمه مشاهده کردید حرارت گاز را کم کنید و دمکنی بگذارید تا به مدت 1 ساعت ته چین بپزد.
در این فاصله کشمش را با روغن حیوانی یا کره، زردچوبه و دارچین تفت بدهید و یک ساعت قبل از اینکه پخت برنج به پایان برسد روی آن بریزید. از آنجا که پیازداغ مجلسی طعم غذا را لذیذتر میکند در صورت تمایل، یک عدد پیاز را سرخ کرده و داخل قابلمه بریزید و سپس کشمش را به آن اضافه کنید.
در شهرهای اطراف گرمسار مانند شاهرود، تهچین را با تفاوتهایی تهیه میکنند که در مقالههای بعدی دستور آنها را هم خدمت شما ارائه خواهیم کرد. از بابت پخت گوشت خیالتان راحت باشد. گوشت با مزه دار شدن و در یخچال ماندن ترد میشود و هنگام دم شدن برنج همراه بخار مغزپخت میشود.
امیدوارم از طعم این غذای سنتی و خوشمزه نهایت لذت را ببرید! نوش جان.