بادمجان یکی از غذاهای پرطرفدار در جهان است. شما می توانید آن را به روش های متفاوتی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. پیشنهاد می کنیم این دستور را حتما امتحان کنید.
موا لازم برای تهیه بادمجان مغزدار ترکیه :
بادمجان بزرگ و غلیظ2 عدد
روغن 6 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده200-250 گرم
پیاز1 عدد
سیر 2 حبه
فلفل سبز 1 عدد
فلفل قرمز 1 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
سس گوجه فرنگی (گوجه های رنده شده)7-8 قاشق غذاخوری
آویشن1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز شیرین1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
فلفل چیلی1/2 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پنیر پیتزا رنده شده به مقدار لازم
طرز تهیه بادمجان مغزدار ترکیه ای :
برای تهیه بادمجان مغزدار ترکیه ای ابتدا بادمجان ها را بشویید با چاقو از طول به صورت یک اندازه و متوسط برش دهید.
سپس آن را در ظرفی ریخته و با آب پر کرده و مقداری نمک به آن اضافه کنید. پس از 20 دقیقه استراحت، آبکش کرده و خشک کنید تا تلخی بادمجان ها از بین بروند.
اکنون بادمجان ها را روی سینی فر قرار دهید. مقداری روغن را با نمک و فلفل مخلوط کنید و با برس روی برش ها بکشید. در فر از قبل گرم شده با دمای 220 درجه حدود 20 دقیقه بپزید.
در همین حین مخلوط گوشت چرخ کرده را آماده کنید. برای این کار ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. فلفل های ریز خرد شده و سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. سپس 1 قاشق رب گوجه فرنگی و ادویه را اضافه کرده و مخلوط کنید.
گوجه فرنگی های پوره شده را اضافه کنید و بگذارید کمی بپزد سپس از روی حرارت بردارید.
برش های بادمجان را در سینی فر بچینید و مقداری سس گوشت چرخ کرده روی آن بریزید و مقداری پنیر پیتزا روی آن بریزید و باز دوباره روی آن را با یک تکه بادمجان و باز گوشت چرخ کرده بریزید و در پایان با مقداری پنیر بپوشانید. تعداد لایه های بادمجان و گوشت به شما بستگی دارد، می توانید از 2 لایه استفاده کنید و یا از 3 لایه. در آخر با گوشت چرخ کرده و پنیر آن را بپوشانید و در سینی فر قرار بدهید. رب گوجه فرنگی، آب، نمک، فلفل سیاه و روغن را مخلوط کرده و اطراف بادمجان ها در سینی فر بریزید. روی بادمجان ها را می توانید با حلقه های گوجه و یا برش های فلفل دلمه ای تزیین کنید.
سینی فر را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 190-200 درجه سانتیگراد قرار بدهید و حدود 20-30 دقیقه بپزید.
نکته :
• هنگام ریختن سس داخل سینی فر، فقط در اطراف بادمجان ها و جاهایی که خالی هستند سس بریزید. این کار به مزه دار کردن بادمجان ها و نرم شدن و پختن آن ها کمک می کند.
• می توانید به مواد گوشت تان رب گوجه و گوجه رنده شده اضافه نکنید. و یا حتی مقداری جعفری خرد شده به آن اضافه کنید.
• نیازی به پوست گرفتن بادمجان ها نیست فقط پوست روی لایه های اول و آخر بادمجان را بگیرید.