gardeshban.ir

گزارش/

رد شایعه افزایش قیمت بلیط هواپیما/ عضو کمیسیون تلفیق: افزایش قیمت سوخت هواپیما اصلا در لایحه بودجه نیست/ سخنگوی کمیسیون عمران: بخش خصوصی نمی تواند درخصوص افزایش قیمت بلیط هواپیما تصمیم بگیرد/ دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی از احتمال افزایش 10 تا 15 درصدی در سال آینده خبرداد

افزایش احتمالی قیمت نهایتا 10تا 15درصد خواهد بود. بنابر این لازم است مبدا خبرسازی و پخش گسترده افزایش 60 درصدی قیمت بلیط هواپیما مشخص شود.
کد خبر: ۶۳۰۸۷
تاریخ انتشار : شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳-1403 September 03
گردشبان (gardeshban.ir) :

رد شایعه افزایش قیمت بلیط هواپیما/ عضو کمیسیون تلفیق: افزایش قیمت سوخت هواپیما اصلا در لایحه بودجه نیست/ سخنگوی کمیسیون عمران: بخش خصوصی نمی تواند درخصوص افزایش قیمت بلیط هواپیما تصمیم بگیرد/ دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی از احتمال افزایش 10 تا 15 درصدی در سال آینده خبرداد

به گزارش دیده بان گردشگری، در چند روز اخیر برخی رسانه‌ها خبری را به نقل از انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کردند که در صورت اصلاح قیمت سوخت جت در قانون بودجه ۱۴۰۴، از آذرماه قیمت بلیط‌ها را ۶۰ درصد افزایش خواهند داد. البته این خبر به شکل مشکوکی درحال بازنشر است به نحوی که گویا قرار است با این مقدمه چینی اذهان را برای جهش قیمت بلیط های پرواز ایرلاین های داخلی آماده کند. 

جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون تلفیق در گفتگو با گردشبان در واکنش به احتمال افزایش قیمت بنزین هواپیما  گفت: کمیسیون تلفیق هنوز به بحث بررسی بنزین نرسیده است و این حواشی صرفا نظراتی است که برخی افراد ممکن است مطرح کنند.  وی تاکید کرد: بحث افزایش قیمت سوخت هواپیماها اصلا در لایحه بودجه نیامده است.

عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران نیز در گفتگو با گردشبان تاکید کرد: اینکه هر کسی اظهار نظر کند، درست نیست. ما نمایندگان هنوز نسبت به بحث افزایش قیمت سوخت بنزین بی خبریم چرا که هنوز در کمیسیون تلفیق بررسی نشده است. اگر قرار است افزایشی هم صورت می‌گیرد شورای قیمت گذاری باید نسبت به قیمت بلیط هواپیما تصمیم گیری کند. اینگونه نیست که بخش خصوصی در رابطه با افزایش قیمت سوخت هواپیماها و به دنبال آن بلیط هواپیما اظهارنظرکند و تصمیمی بگیرد.

اما حتی اگر این افزایش قیمت بنزین هواپیما که در واقع حذف یارانه بنزین هواپیما هست هم صورت گیرد، این تغییر چه تاثیری بر قیمت بلیط خواهد داشت؟ بررسی صورت مالی ایرلاین‌‌های داخلی نشان می‌دهد که سهم هزینه سوخت از کل هزینه آنها به نحوی است که در نهای افزایش 10 درصدی معقول است و نه افزایش 60 درصدی قیمت بلیط.  دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی نیز اخیرا در گفت و گویی با ایسنا تصریح کرد: این افزایش احتمالی قیمت نهایتا 10تا 15درصد خواهد بود. بنابر این لازم است مبدا خبرسازی و پخش گسترده افزایش 60 درصدی قیمت بلیط هواپیما مشخص شود.

بررسی های ثانویه نیز نشان می دهد هم‌اکنون قیمت هر ساعت-نفر پرواز در ایران تقریبا معادل 44 دلار است که مشابه سایر کشورهاست، به بیان دیگر هر چند هزینه ایرلاین‌های داخلی ریالی است و سوخت یارانه ای دریافت می کنند اما قیمت بلیط را تقریبا مشابه قیمت‌های جهانی از مسافران دریافت می‌کنند.

پنجره
ارسال نظر
captcha
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها