gardeshban.ir

استاندار تهران می‌گوید که تپه باستانی پوئینک قرچک که در مسیر کمربندی جنوبی این شهرستان واقع شده، به دلیل آن‌که در فهرست آثار ملی ثبت شده، باید حفظ شود و شهرداری برای اجرا این پروژه باید طرح دیگری ارائه کند.
کد خبر: ۲۱۱۸۵
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۸-1398 October 14
گردشبان (gardeshban.ir) :
 
شهرستان‌های قرچک، ورامین و پیشوا که از آن‌ها به عنوان شهرستان‌های جنوب شرق تهران یاد می‌شود، با جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر که به گفته مسئولان آن‌ها، ۲۵۰ هزار نفر آنان را اتباع بیگانه تشکیل می‌دهند، در یک امتداد واقع شده‌اند و ساکنان آن، برای رسیدن به تهران چاره‌ای جز عبور کردن از شهرستان قرچک ندارند.

ترافیک شدید محور اصلی در این شهرستان باعث شد تا اعضا نخستین دوره شورای اسلامی قرچک، احداث کمربندی جنوبی را در دستور کار قرار دهند، مسیری که از میدان شهید ستاری آغاز و پس از ۶ کیلومتر به میدان پوئینک متصل می‌شود.

اجرا این پروژه در حالی آغاز شد که اعضا نخستین دوره شورای اسلامی شهر قرچک که آن روزها، بخشی از شهرستان ورامین محسوب می‌شد، تصور نیز نمی‌کردند که تصویب اجرا پروژه کمربندی جنوبی به مانعی به نام تپه پوئینک برخورد می‌کند، تپه‌ای که در فهرست آثار ملی ثبت شده و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران به حفظ آن تأکید دارد.

تپه پوئینک که دقیقا در مسیر کمربندی جنوبی قرچک به ورامین واقع شده،هشتم مرداد ماه سال ۱۳۸۶ به شماره ۱۵۷۷۳ در فهرست آثار ملی ثبت شده و حذف یا باقی ماندن آن در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال ۱۳۹۳ که با حضور هاشمی، استاندار وقت تهران در محل فرمانداری قرچک برگزار شد، مطرح و مقرر گردید تا اداره کل میراث فرهنگی استان تهران نسبت به کاوش این منطقه اقدام کرده و شهرداری نیز هزینه های این کاوش را پرداخت کند.

پس از گذشت ۴ سال از این مصوبه، اریبهشت و اسفندماه سال ۹۷ عملیات کاوش تپه پوئینک در دو فصل آغاز شد، عملیاتی که با وجود اجرای کامل، از نتیجه آن خبری در دست نیست و مسئولان پژوهشگده اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، اعلام نتیجه را به تکمیل این پروژه منوط کردند.

هر چند که برخی از افراد، اصرار به تخریب این تپه باستانی داشته و در چند مورد نیز به حریم این تپه تعرض و بخش‌هایی از دیواره‌های جنوبی آن تخریب گردید ولی در پی بازدید مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران از محل این اثر تاریخی، بر حفظ آن تأکید شد.

حال عملیات اجرایی فاز آخر کمربندی جنوبی قرچک به چند متری این تپه باستانی رسیده، از یک طرف دوستداران آثار تاریخی و از طرف دیگر، مردم گرفتار در ترافیک منتظرند تا هر چه سریع‌تر، وضعیت آخرین فاز این کنارگذر با حفظ تپه باستانی تعیین تکلیف شود.
 
تپه ۸ هزار ساله پوئینک قرچک باید حفظ شود

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در واکنش به برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال اجرا طرح راه‌سازی در محل تپه باستانی «پوئینک» شهرستان قرچک استان تهران، تاکید کرد:‌ این تپه که ثبت ملی است و قدمت لایه‌های اولیه آن به عصر آهن ( ۶ تا ۸ هزار سال پیش) می رسد باید حفظ و صیانت شود.

محمدحسن طالبیان ۲۸ خردادماه امسال  در گفت‌وگویی اظهار کرد: گزارش سازمان میراث فرهنگی مربوط به این تپه تهیه شده است و با حضور مسئولان استان تهران موضوع حفاظت از آن بررسی خواهد شد.

وی با بیان این‌که قدمت لایه‌ای زیرین و نخستین این تپه از عصر آهن شروع می شود و تا دوره قاجار ادامه پیدا می‌کند، قدمت هسته اصلی این تپه را مربوط به دوره سلجوقی بیان و بر صیانت از این اثر مهم تاریخی تاکید کرد.

وی توضیح داد: قرار بوده یک کمربندی از آن‌جا (محل تپه) بگذرد اما این اثر، ثبتی است و باید حفظ شود.

شهرداری خواستار تعیین تکلیف تپه پوئینک است

شهردار قرچک روز پنجشنبه هفته گذشته در جلسه شورای اداری شهرستان قرچک که با حضور استاندار تهران برگزار شد در خصوص این پروژه، اظهار کرد: برای اجرا پروژه کنار گذر جنوبی قرچک، ده‌ها میلیارد تومان هزینه صورت گرفته ولی عملا تا کنون نتوانسته‌ایم از این پروژه به دلیل عدم تعیین تکلیف تپه پوئینک به درستی استفاده کنیم.

محسن خرمی‌شریف افزود: بر اساس اظهار نظر اداره کل میراث فرهنگی، طرح جدیدی از سوی شهرداری با اولویت حفظ تپه تهیه شده که در صورت تأئید، می‌توان این طرح را به اتمام رساند.

تپه باستانی پوئینک باید حفظ شود

استاندار تهران نیز در سفر یکروزه پنجشنبه گذشته به شهرستان قرچک در بازدید میدانی از محل این تپه باستانی، گفت: در بسیاری از کشورها برای حفظ یک درخت، حاضرند تا مسیر یک جاده را تغییر دهند، این که دیگر یک اثر باستانی است.

انوشیروان محسنی بندپی افزود: این تپه در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و بر اساس قانون، این اثر تاریخی باید حفظ شود.

وی گفت: در دو طرح این تپه، فضای کافی برای اجرا دو مسیر رفت و برگشت وجود دارد که تلاش می‌شود با برگزاری جلسات مشترک با مسئولان شهرستان قرچک و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، این مشکل هر چه سریع‌تر حل شود.

امکان برداشتن تپه باستانی پوئینک وجود ندارد

مدیرکل حفظ و احیای بناها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز ۲۵ شهریور ماه امسال در حاشیه بازدید از تپه باستانی قرچک گفت: امکان «برداشتن» تپه باستانی و ثبت ملی «پوئینک» وجود ندارد لذا مدیریت شهری قرچک برای تکمیل پروژه کمربندی جنوبی باید به گزینه‌های جایگزین فکر کند.

سیدهادی احمدی پس از بازدید از این تپه و برگزاری جلسه مشترک با مسئولان مدیریت شهری قرچک مرکز شهرستان قرچک در جنوب شرق تهران افزود: این تپه باید حفظ شود.

قرچک در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
 
ایرنا




پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار