gardeshban.ir

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با اشاره به اینکه یزد در این سه حوزه از وضعیت متفاوتی با سایر نقاط کشور برخوردار است،گفت: این استان یکی از قطب های مهم این بخش بشمار می رود و ظرفیت های بسیار خوبی که دارد به شهر قنات ، قنوت و قناعت معروف است.
کد خبر: ۴۸۶۴۹
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰-1400 September 25
گردشبان (gardeshban.ir) :


سید عزت‌الله ضرغامی، روز پنجشنبه در حاشیه سفرش به اشکذر در گفت و گو با ایرنا افزود: یزد به لحاظ میراث فرهنگی وضعیت ویژه و متفاوتی دارد،البته به لحاظ گردشگری و صنایع دستی  هم از وضعیت خوبی برخوردار است و در هر سه حوزه یادشده وضعیت ممتازی را در آن شاهد هستیم.

وی ادامه داد: علاوه بر شهر یزد، شهرستان ها( ۱۱ شهرستان)  و بخش های مختلف آن در سایر مناطق و روستاها در هر سه حوزه یادشده از توانمندهای خوبی برخوردار است ، این گنجینه ای بسیار ارزش دارد،  البته شهر یزد  از این جهت در محور برنامه ها قرار دارد.

ضرغامی آشنایی هرچه بیشتر با آخرین وضعیت ماموریت های محوله، بررسی موانع و مشکلی که برای تحقق برنامه ها و اهداف وزارتخانه در استان وجود دارد را از جمله اهداف سفرش برشمرد و با اشاره به ویژگی های خاص منطقه گفت: یزدی ها عاشق تمدن، فرهنگ و میراث فرهنگی هستند و در برخی مناطق جوانان به صورت افتخاری در این حوزه در حال فعالیت هستند، این رویکرد برای دولت سیزدهم بسیار ارزشمند است .

وی ادامه داد: آثار فرهنگی که در طول تاریخ از فرهنگ و تمدن این مردم به یادگار مانده است، بخش واقعی آن مردم هستند که میراث های متعدد فرهنگی را به جا گذاشتند، هم اکنون تعدادی از جوانان در روستاها به صورت افتخاری فعالیت دارند ،البته این نهاد به صورت استادکار و مرمت کار آنها را در عرصه میراث فرهنگی هدایت می کند ولی خود مردم با عشق و علاقه کار می کنند و این از ویژگی های بارز استان است.

وزیر میراث فرهنگی در ادامه  با اشاره به ثبت حدود هزار و ۹۰۰ اثر از ۶ هزار و ۵۰۰ اثر شناخته شده یزد در فهرست میراث ملی بیان کرد: بخشی از بافت قدیم شهر یزد به ثبت جهانی رسید و این موضوع، آن را برجسته و ممتاز کرد، البته حریم میراث فرهنگی، بسیار گسترده است.

به گفته وی تعداد پلاک های ثبت شده و خانه های تاریخی در استان زیاد است و هر کدام این فضاها برای خود تاریخ جداگانه ای دارد که برخی از زیرخاک یا ریگ سال ها مدفون بود و هنگامی که کاوش صورت گرفت ساختمان های بسیار ویژه با معماری خوب و با هنرمندی خاص از زیرخاک بیرون آمد که بخشی از فرهنگ مردم و از گنجینه های ارزشمند استان است.

ضرغامی با اشاره به اینکه اعتبار وزارتخانه در حدی نیست با اولویت به بناهای مورد نظر رسیدگی شود، اظهارکرد: اعتبار عمرانی بودجه سال ۱۴۰۱ ، ۵۰ درصد نسبت به گذشته افزایش دارد که بخش عمده آن مربوط به مرمت آثار تاریخی و فرهنگی است ولی در مقایسه با هزینه هایی که وجود دارد و به دلیل گستردگی دایره کار میراث  فرهنگی، رقم قابل توجهی نیست .

وی با اشاره به حمایت های دولت در کنار کمک های مردمی گفت: خیلی از فضاها از سوی مردم مدیریت می شود، این موضوع را گسترش خواهیم داد ،امیدواریم با برنامه ریزی بتوانیم میراث فرهنگی را بهتر حفظ کنیم و هم اینکه در حوزه گردشگری ، یزد جایگاه ویژه ای دارد، باید مراکز اقامتی تقویت شود و کیفیت ها افزایش یابد، البته نظارت ها هم باید جدی تر باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با اشاره به اینکه در زمان شیوع ویروس کرونا فعالیت های این حوزه افت کرد، گفت: اقدام هایی برای پشتیبانی از صاحبان مراکز اقامتی انجام شد ،  البته  وضعیت کنونی این صنعت رو به بهبود و سفرهای مردم در حال افزایش است.

وی ادامه داد:  صدور روادید گردشگری هم از سر گرفته شد، گردشگران خارجی آرام، آرام به کشور سفر می کنند که یزد از جمله مناطقی  است که مورد علاقه گردشگران خارجی است و تمایل دارند چنین بافت تاریخی و فرهنگی را از نزدیک ببینند،باید مراکز اقامتی را جدی تر رسیدگی و تسهیلاتی هم در نظر گرفت.

ضرغامی گفت: طبق آخرین جدولی که از مراکز اقامتی دریافت شد، حداقل ۱۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است، باید در این مورد اختصاص یابد، در ارتباط با تسهیلات سال ۱۴۰۱ وضعیت بهتری خواهیم داشت.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی روز پنجشنبه در راستای برنامه های سفر فردا (روز جمعه) رییس جمهور و دولت سیزدهم وارد یزد شد  و از تعدادی بناهای تاریخی بُندرآباد و عزآباد شهرستان اشکذر بازدید کرد.

اشکذر مرکز این شهرستان ۳۰ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد و یکی از مناطق تاریخی استان است
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار