گردشبان (gardeshban.ir) : معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در پی طغیان بیماری تب دانگ در مناطقی از پاکستان و به منظور اجرایی کردن راهبردهای احتیاطی جهت پیشگیری از شیوع این بیماری واگیر، ورود و خروج اتباع کشورهای همجوار از مبادی ورودی مرزهای استان تحت کنترل و نظارت تیمهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قرار دارد.
دکتر سید مهدی طباطبایی با اشاره به همجواری استان با دو کشور افغانستان و پاکستان خاطر نشان کرد: در چند روز اخیر مواردی از بیماری تب دنگ در منطقه تربت پاکستان شیوع پیدا کرده که بلافاصله کمیته پیشگیری از بحران در دانشگاه زاهدان، تشکیل و با هدف تشدید مراقبت از بیماریها تصمیماتی اتخاذ شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از آمادگی دانشگاه زاهدان به سایر دانشگاههای استان جهت ارتقای سطح سلامت مردم منطقه خبر داد و افزود: در صورت بروز هرگونه بحرانی در شمال و جنوب استان تیمهای سلامت دانشگاه زاهدان آماده ارائه خدمات سلامت به هم استانیها هستند.
وی افزود: در سالهای اخیر موارد متعدد طغیان بیماری دنگ و چیکونگیا از کشور پاکستان گزارش شده است؛ در سال ۲۰۱۷ در این کشور ۱۲۵ هزار مورد ابتلاء به بیماری دنگ گزارش شده که ۶۹ مورد آن به مرگ منجر شده است.
طباطبایی ادامه داد: با هدف پیشگیری از انتقال بیماری به داخل کشور جلساتی با مسئولین فرودگاه در خصوص تشدید "اویتراپ گذاری" و بررسیهای حشره شناسی خصوصاً برای هواپیماهایی وارده از خارج برگزار شده است.
وی گفت: تب بالا، سردرد شدید و ناگهانی، بثورات پوستی و خونریزی از علائم بیماری تب دنگ است که از طریق گزش و خونخواری پشههای آئدس از یک فرد بیمار به دیگران منتقل میشود و به عبارتی پشههای آئدس در گزشهای بعدی موجب ابتلای سایر افراد میشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: در این راستا ۴۰ سایت حشره شناسی آئدس ناقل بیماری در سطح دانشگاه زاهدان به ویژه در مناطق مرزی فعال و به صورت مستمر در حال پایش افراد است.