گردشبان (gardeshban.ir) : در استان قزوین نقاط ییلاقی زیاد و دارای آب و هوای خنک و معتدل دبویژه در بخش کوهین شهرستان قزوین و در شهرستان آوج و بخشهایی از الموت وجود دارد که برای هموطنان و حتی خود شهروندان این استان ناشناخته باقی مانده است.
بخشی از این جاذبهها در مکانهای ییلاقی و خنک استان قزوین شامل آبگرم یله گنبد در کوهین و آبگرم شهر آبگرم در آوج، امامزاده منصور و آبشار منصور در روستای منصور آوج، آبشار شاهدره و پل معلق آوج، روستای تاکند تاکستان و نیارک و ونگین طارم سفلی، تله سی یژ مجموعه گردشگری کامان و زرشک، روستای پلکانی آتان و مناظر طبیعی (کوه و جنگل و چشمه سار) روستای گرمارود و قلعه حسن صباح در روستای گازرخان در الموت شرقی، گردنه برفی پیچ بن در تابستان، باغات گیلاس روستای خشکچال الموت غربی و برجهای دوگانه خرقان در روستای خرقان آبگرم هستند که گردشگران در تابستان میتوانند بدون نگرانی از گرمازدگی زدگی از آنها دیدن کرد و اوقات خوشی را در آنها سپری کنند.
گردشگران میتوانند محصولات کشاورزی ارگانیک این مناطق را به عنوان سوغاتی برای خود تهیه کنند که از جمله آنها میتوان به عسل طبیعی، گوشت قرمز، فندق، گیلاس، آلبالو، سیب و دوغ و کره و …اشاره کرد.
البته گردشگرانی که قصد سفر به برخی از این نقاط را دارند باید بدانند که این مناطق در زمینه زیرساختها و امکانات رفاهی دچار محدودیت و کمبود بوده و نباید انتظار وجود همه امکانات را داشته باشند که این مهم در گردشگری طبیعی تا حدی طبیعی است اما این انتظار نیز میرود که زیرساختهای اولیه و در حد معمول مانند راه دسترسی مناسب، سرویس بهداشتی و اقامتگاه و … در چنین مکانهایی وجود داشته باشد.
آب و هوای خنک آوج و کوهین، مقاصدی جذاب در تابستان
رؤیا خلیلی کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: چندین منطقه از استان قزوین در فصل گرما دارای آب و هوایی خنک و دلپذیر هستند که میتوانند مقاصدی برای مسافران بویژه از شهرهای اطراف مانند تهران، قم، کرج، اراک و … باشند.
وی با بیان اینکه مناطقی از جاده قزوین-الموت غربی مانند کامان و زرشک، روستاهای گرمارود بالا، اندج، خشکچال، آتان و کلایه و همچنین بیشتر نقاط شهرستان آوج از جمله شهرهای آوج و آبگرم و روستای کلنجین، منصور و … همچنین کوهین مقاصد مناسبی برای سفر بویژه طبیعت دوستان و گردشگران طبیعی هستند.
این کارشناس حوزه گردشگری گفت: امکانات و زیرساختهای مکانهای یاد شده متفاوت است مثلاً در روستاهای زرشک و کامان با تأسیس مجموعه گردشگری، تفریحی و ورزشی تأسیسات رفاهی نسبتاً مناسبی برای گردشگران از جمله راه دسترسی مناسب، تله سی یژ، رستوران و اقامتگاه، سرویس بهداشتی و … فراهم است.
خلیلی همچنین گفت: در شهر آبگرم نیز گردشگران میتوانند از مجموعه آب درمانی این شهر استفاده کرده و در صورت تمایل در میهمان پذیر و مجموعه اقامتی آن اسکان پیدا کنند.
وی با بیان اینکه آب گرم یله گنبد و مناظر طبیعی روستاهای آوج مانند آبشار و امامزاده روستای منصور، روستای کلنجین و دیگر نقاط ییلاقی شهرستان آوج مکانهایی جذاب با آب و هوای مطبوع در تابستان برای گردشگران به شمار میروند، اظهار داشت: در سایر نقاط یاد شده با وجود چشم اندازهای طبیعی فراوان و آب و هوای خنک برای اقامت چندروزه مسافران نیاز به تأسیسات و زیرساختهای گردشگری است که این مهم از طریق شناسایی سرمایه گذاران با جدیت از سوی اداره کل میراث فرهنگی قزوین دنبال میشود.
این کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین افزود: در برخی از این نقاط تفاوت دمایی ۱۰ تا ۱۵ درجه را با قزوین شاهد هستیم که دارایی تقریباً دمایی مشابه با تهران است.
وی اظهار داشت: وجود گردنههای برفی و دیوارههای چندمتری برف در بعضی نقاط روستایی الموت از جمله گردنه پیچ بن و یا مسیرهای روستایی آوج در دل تابستان برای هر بیننده و گردشگری را به وجد میآورد.
خنکایی با تفاوت بیش از ۲۰ درجه اختلاف دما
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: قزوین نقاط خوش آب و هوای زیادی در فصل تابستان دارد که میتواند مقصد گردشگری برای هموطنان بویژه استانهای همسایه و تهران باشد.
علیرضا زمانی با بیان اینکه گردشگری آخر هفته در دنیا رواج پیدا کرده به این ترتیب که مردم در شهرهای بزرگ برای استراحت و آسایش خاطر پس از پایان هفته کاری برای یک یا ۲ روز به یکی از مقاصد نزدیک شهر خود سفر میکنند، افزود: با توجه به نزدیکی قزوین به استانهایی چون البرز و تهران و قم … شهروندان این استانها میتوانند مسافرت آخر هفته خود را به نقاط خوش آب و هوای قزوین از جمله آوج، کوهین و الموت و… سپری کنند و یک حس متفاوت از سفر در تابستان را تجربه کنند.
وی اضافه کرد: به فاصله رانندگی با خودرو از قزوین به میزان یک تا یک و نیم ساعت و یا ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر و رسیدن به مناطقی از الموت، آوج و آبگرم و یا کوهین بیش از ۲۰ درجه تفاوت دمایی وجود دارد و خنکا و لطافت هوا در اوج گرمای تابستان در آنها کاملاً احساس میشود.
زمانی اظهار داشت: در اوج گرمای تابستان میتوان در این مناطق که دارای به اصطلاح گردشگران "دمای آسایش" است به راحتی و بدون اذیت شدن در فضای باز قدم زد و به گشت و گذار پرداخت.
وی در خصوص آخرین وضعیت اقامتگاههای بوم گردی در استان قزوین که از جمله زیرساختهای لازم و ضروری برای جذب مسافر به مناطق خوش آب و هوا و ییلاقی این استان است، گفت: در حال حاضر هفت اقامتگاه بوم گردی در این استان فعال بوده و ۱۳ اقامتگاه نیز در دست ساخت است.
زمانی ادامه داد: البته در تمامی روستاهای هدف گردشگری قزوین متقاضی برای ایجاد خانههای بوم گردی وجود دارد و تلاش داریم تا با جذب سرمایه گذار زیرساختهای رفاهی مانند اقامتگاه و… را برای مسافران در مناطق خوش آب و هوا فراهم کنیم.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: البته علاوه بر زیرساختها و امکانات سخت افزاری باید در زمینه نرم افزاری نیز برای جذب گردشگری و پذیرایی از مسافران در مناطق روستایی و مناظر طبیعی خوش آب و هوا برنامه ریزی کنیم و در واقع فرهنگ پذیرش گردشگر را در این نقاط جا انداخته و نهادینه کنیم.
وی اظهار داشت: امیدواریم با کمک مسئولان استانی، مشارکت جوامع محلی و حمایت رسانهها برای معرفی جاذبههای گردشگری قزوین بتوانیم در همه فصول از جمله تابستان و در همه نقاط مستعد و پرظرفیت دارای گردشگر باشیم که تحقق این موضوع اقتصاد و اشتغال روستاهای این استان را متحول میکند.
اقلیمهای مختلف، جاذبه گردشگری کمتر توجه شده قزوین
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و جانشین ستاد خدمات سفر قزوین نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: آب و هوای مختلف و وجود چند اقلیم متفاوت را باید از جذابیتهای گردشگری در استان کوچک قزوین دانست.
علی فرخزاد افزود: نقاطی از استان قزوین مانند آوج، کوهین و بخشهایی از شهرستان قزوین (الموت) در فصل گرما دارای آب و هوایی خنک و معتدل هستند و میتوانند مقصد = ایده الی برای گردشگران باشند.
وی با اشاره به نیاز این مناطق به ایجاد زیرساختهای رفاهی برای گردشگران و تقویت امکانات، گفت: این مهم با جدیت و به عنوان یک اولویت در استان قزوین دنبال و پیگیری میشود.
فرخزاد با اشاره به فعالیت سرمایه گذاران برای احداث هتل و مجتمعهای آب درمانی در آبگرم و همچنین تلاش برای جذب سرمایه گذار مناسب در آبگرم یله گنبد کوهین هستیم، ضمن آنکه با ارائه مجوز به افراد صلاحیت دار و سرمایه گذاران درصدد افزایش قابل توجه اقامتگاههای بوم گردی برای مسافران هستیم.
این مسئول با بیان اینکه جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی قزوین کمتر به مردم کشور معرفی شده است و خیلی از هموطنان تنها از جادههای این استان عبور کرده و از تعداد انبوه جاذبههای گردشگری آن مطلع نیستند، اظهار تبدیل قزوین از معبر به قزوین با جدیت در کارگروههای گردشگری و ستاد هماهنگی خدمات سفر قزوین دنبال میشود.