گردشبان (gardeshban.ir) : جنگل دریایی حرا که با نام منطقه حفاظت شده حرا نیز شناخته میشود، با ۲۰۰ کیلومتر مربع وسعت، در تنگه خوران، بین جزیره قشم و بخشی از استان هرمزگان (فاصله بین شمال جزیره قشم و بندر خمیر) قرار دارد.
درختهای حرا که نام علمی آن به حکیم و فیلسوف ایرانی، ابو علی سینا نسبت داده میشود، درختانی در اندازههای ۳ تا ۶ متر با شاخ و برگ سبز روشن هستند.
این درختان شورزی هنگام مد آب دریا تا گلوگاه در آب فرو میروند. با خاصیت تصفیهای که در پوست درخت حرا وجود دارد، بخش شیرین آب دریا را جذب و نمک آن را دفع میکند.
درخت حرا در حقیقت یک کارخانه آب شیرینکن طبیعی و خدادادی است. جنگل حرا به دلیل مساعد بودن شرایط اکولوژی، زیستگاهی امن برای پرندگان مهاجر همچون حواصیل بزرگ، اگرت بزرگ، اگرت ساحلی، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، سلیم خاکستری، گیلانشاه، کاکایی و... بهشمار میرود.
همچنین این منطقه زیستگاه مناسبی برای نرمتنان، سختپوستان و ماهیانی است که منبع غذایی مهمی برای ماهیان و پرندگان وحشی هستند.
بستر مرطوب جنگل حرا، محل مناسبی برای پرورش مرغان ماهیخوار دریایی و بهطور مشخص ماهی خوار دریایی سفید (اگرات آلبا) بهوجود آورده است و از میان دیگر گونهها، مرغ باران یا آبچلیک (کارادریده) در هنگام مهاجرت از میان جنگل حرا عبور میکنند.
همچنین این جنگل در زمستان زیستگاه مناسبی برای تغذیه آبچلیکها و پلوهها است.