gardeshban.ir

چگونه در سفرهای هوایی از ابتلا به بیماری پیشگیری کنیم؟

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری در طول سفر، آیا استفاده از ماسک و شست‌وشوی مداوم دست‌ها موثر است و سفر هوایی، مسافران را در معرض ابتلا به بیماری قرار می‌دهد؟
کد خبر: ۲۳۱۳۶
تاریخ انتشار : دوشنبه ۰۵ اسفند ۱۳۹۸-1398 December 05
گردشبان (gardeshban.ir) :
مسافران وحشت‌زده از ویروس جدید کرونا، در ایستگاه‌های قطار و فرودگاه‌های نقاط مختلف جهان، ماسک به‌صورت می‌زنند و خودشان را به انواع ضدعفونی‌کننده‌ها مجهز کرده‌اند. 

برخی از آن‌ها، مسافرت‌های خود را به تاخیر انداخته و شماری از شرکت‌های هواپیمایی نیز پروازهایشان به نقاط پرخطر را متوقف کرده‌اند. 

شیوع ویروس کرونا د چین، صدها نفر را به کام مرگ فرستاده و ده‌ها هزار فرد دیگر را نیز در برزخ مرگ و زندگی قرار داده، مردم نقاط مختلف جهان را هراسان کرده و نگرانی آن‌ها برای حضور در مکان‌های شلوغ یا سفر در فضاهای بسته مانند هواپیما را بیشتر کرده است.

در پاسخ به این نگرانی، لورا ام هالسون (Laura M. Holson)، خبرنگار نیویورک تایمز، از کارشناسان بهداشت سوال کرده است که چگونه می‌توان سلامت خود را در طول سفر حفظ کرد. شرح این گزارش را در این مقاله از کجارو خواهید خواند.

به یاد داشته باشید برای مقایسه قیمت تمامی بلیط‌های هواپیما از آژانس‌های هوایی معتبر و جستجوی بلیط ارزان هواپیما به مقصد مورد نظر خود، می‌توانید از بزرگ‌ترین موتور جستجوی پرواز در کجارو استفاده کرده و با اطمینان کامل از فروشنده‌های معتبر خرید کنید.

باید از ماسک استفاده کنیم؟

از سفر هوایی فیلیپ ام. تیرنو (Philip M. Tierno) به پاریس، زمان زیادی نمی‌گذرد. او در هواپیما، پشت سر زنی نشسته بود که به‌شدت سرماخورده به نظر می‌رسید؛ آب‌ریزش بینی داشت و وقتی سرفه می‌کرد، جلوی دهانش را با دستمال نمی‌پوشاند. 

دکتر تیرنو، استاد میکروبیولوژی و پاتولوژی در مرکز بهداشتی لانگان وابسته به دانشگاه نیویورک (N.Y.U. Langone Health Center) است. او از مهمانداران هواپیما خواست صندلی او را عوض کنند؛ اما پاسخ منفی دریافت کرد. آنچه در ادامه اتفاق افتاد، بدیهی است. یک هفته‌ی بعد، او خود نیز سرفه می‌کرد. او می‌گوید:

این تنها باری بود که آرزو می‌کردم ای کاش، ماسک داشتم.

آيا ماسک‌ها واقعا در رعایت بهداشت در هواپیما و جلوگیری از انتقال بیماری تاثیرگذار هستند؟ پاسخ این سوال، هم بله است و هم خیر. دکتر تیرنو می‌گوید، او مردمی را دیده است که در مترو از ماسک جراحی استفاده می‌کنند؛ اما گویا اصلا هیچ ماسکی به‌ صورت ندارند. هوای محیط به‌راحتی می‌تواند از میان منافذ ماسک‌ها عبور کند و به درون ریه‌های فرد برود. ماسک پارچه‌ای هم به‌اندازه‌ی کافی از انسان‌ها محافظت نمی‌کند. گاهی وقت‌ها، مردم فقط دهان خود را با ماسک می‌پوشانند و بینی را بدون حفاظ باقی می‌گذارند.

دکتر تیرنو اضافه می‌کند:

از نظر بیشتر مردم، استفاده از ماسک ضروری نیست.

در صورت نیاز به استفاده از ماسک، به‌ویژه در محل‌هایی که آمار مبتلایان به بیماری بالا است، باید از ماسک طبی N95 استفاده کرد که نوعی ماسک مخصوص و مجهز به فیلتر است که ۹۵ درصد از ذرات ریز معلق در هوا را فیلتر می‌کند. در عین حال، دکتر تیرنو این هشدار را نیز می‌دهد که:

تنفس با استفاده از این ماسک، کار بسیار دشواری است.

ویکی هرتزبرگ (Vicki Hertzberg)، مدیر مرکز علوم داده‌های پرستاری در دانشگاه اموری (Emory University)، می‌گوید در هواپیماها، مسافران باید نسبت به هم‌سفران صندلی‌های مجاورشان احتیاط کنند. او در یکی از پژوهش‌های خود به این نتیجه رسیده است که آسیب‌پذیرترین مسافران کسانی هستند که در صندلی مجاور فرد بیمار یا در یکی از ردیف‌های جلو یا عقب وی می‌نشینند.

شستن دست‌ها چه تأثیری دارد؟

شستن دست‌ها، به‌قدری ساده و بدیهی است که تروور نوآه (Trevor Noah)، کمدین اهل آفریقای جنوبی، آن را دست‌مایه‌ی شوخی‌های خود در برنامه‌ی دیلی شو (The Daily Show) کرد. کارشناسان بهداشت، شستن دست‌‌ها با آب و صابون را کارآمدترین راهکار دفاعی برای حفظ بهداشت در هواپیما و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری‌های دیگر می‌دانند.

تصور کنید در ۲۴ ساعت گذشته، دست‌های شما با چه سطوحی تماس داشته‌اند؟ اکنون، همه‌ی دست‌هایی که پیش‌ از شما، آن سطوح را لمس کرده‌اند، در نظر بگیرید. اگر این واقعیت هنوز نتوانسته است شما را به فکر بیندازد، حالا به این موضوع بیندیشید که آیا در این مدت، ناخن خود را جویده‌اید، صورت خود را لمس کرده‌ یا دست‌هایتان را به چشمان خود مالیده‌اید؟ به‌ قول دکتر تیرنو، انگشتان انسان، جزو کثیف‌ترین عناصر روی زمین هستند.

شست‌وشوی مداوم دست‌ها می‌تواند ریسک ابتلا به عفونت‌های تنفسی را تا ۱۶ درصد کاهش بدهد. این آمار، نتیجه‌ی پژوهش‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (Centers for Disease Control and Prevention) است. اگر آب و صابون در دسترس ندارید، استفاده از ضدعفونی‌کننده‌هایی با بیش از ۶۰ درصد الکل نیز موثر هستند. دکتر تیرنو بر این نکته تاکید می‌کند که در زمان استفاده از این مواد، حتما باید از خشک‌شدن و باقی‌نماندن رطوبت آن روی پوست دست‌تان، اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت، پوست مرطوب دست‌ها، محیطی ایده‌آل برای رشد میکروب خواهند بود.

آیا باید نگران صندلی‌های هواپیما هم بود؟

شستن دست‌ها، خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی را ۱۶ درصد می‌کاهد

دکتر تیرنو توصیه می‌کند که در سفر هوایی، خوراکی‌ها را به‌طور مستقیم روی میز‌ جلوی خود نگذارید. گزارشی توسط یکی از اداره‌های دولتی ایالات متحده‌ی آمریکا در سال ۲۰۱۵ منتشر شد که اعلام می‌کرد خدمه‌ی هواپیما پیش از سوارشدن مسافران پرواز بعدی، زمان بسیار محدودی برای نظافت کابین و صندلی‌ها دارند. تعدادی از افراد حاضر در این نظرسنجی گفته بودند کارفرمایان آن‌ها، آموزش‌های موردنیاز برای حفظ بهداشت در هواپیما و مقابله با شیوع بیماری‌های خاص مانند ابولا را به کارمندان خود نمی‌دهند.

همچنین، در گزارش مذکور هشدار داده شده بود که کشور ایالات متحده‌ی آمریکا فاقد طرحی جامع برای جلوگیری از گسترش بیماری‌ها از طریق سفرهای هوایی است. به‌ نظر می‌رسد، این نکته نه‌تنها در آمریکا، بلکه در سایر نقاط جهان نیز صادق باشد. از میان شرکت‌های هواپیمایی حاضر در نظرسنجی، تنها ۱۴ مورد چنین برنامه‌ای داشتند.

بهداشت در سفر هوایی

پیام گزارش فوق برای مسافران چیست؟ شماری از مسافران از دستمال‌های ضدعفونی‌کننده برای تمیزکردن صندلی‌ها، دستگیره‌های در سرویس بهداشتی و حتی دکمه‌های تنظیم دریچه‌های هوا استفاده می‌کنند. کارشناسان مراقبت‌های بهداشتی که در گزارش سایت نیویورک تایمز حضور داشتند،‌ انجام این قبیل کارها را توصیه نمی‌کنند. دکتر هرتزبرگ پیشنهاد می‌کند برای اینکه لپ‌تاپ یا سایر وسایل با میزها تماس نداشته باشند، از یک برگه کاغذ استفاده کنید و روی میز را به‌طور کامل بپوشانید. برای باز و بسته کردن درهای سرویس بهداشتی هم از دستمال‌های توالت استفاده کنید.

دکتر پیرنو می‌گوید، غذاها را به‌طور مستقیم روی میز قرار ندهید. بلکه آن‌ها را باید درون ظرف‌های خود نگه داشت. پژوهش سال ۲۰۱۴ دانشگاه آبرن (Auburn University) در آلاباما حاکی از آن است که برخی از اجرام و میکروب‌های موجود در جیب‌های پارچه‌ای صندلی‌های هواپیما، قدرت آن را دارند که حتی تا یک هفته در همان محیط همچنان به حیات خود ادامه دهند.

هوای داخل هواپیما برای تنفس پاکیزه است؟

گزارش سال ۲۰۱۸ انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی شامل این نکته است که خطر سرایت بیماری بین بیماران، تفاوتی با خطر ابتلا به بیماری در سفرهای زمینی با اتوبوس و قطار یا حضور در مکان‌هایی مانند سینما و ورزشگاه ندارد. حتی می‌توان گفت خطر مذکور در سفرهای هوایی کمتر است؛ چراکه هواپیماها از فیلترهای هوای کارآمدی استفاده می‌کنند که عملکردی مشابه دستگاه‌های مورداستفاده در اتاق‌های عمل بیمارستان را دارند. فیلترهای فوق که به فیلترهای HEPA معروف هستند، ۹۹ درصد از میکروب‌های معلق در هوای در جریان را از بین می‌برند و در بازه‌های زمانی مشخصی، تعویض می‌شوند.

آنچه در گزارش انجمن فوق مجهول مانده، دریچه‌های تهویه‌ی هوا در بالای سر مسافران است. این منافذ حامل میکروب‌هایی هستند که از طریق دست مسافران در زمان تنظیم دستگاه، به آن‌ها انتقال می‌یابد. کارشناسان بهداشت به مسافران توصیه می‌کنند این دریچه‌ها را طوری باز و بسته کنند که باد آن‌ها به‌سمت دست‌شان باشد؛ نه دهان، صورت یا بینی. رطوبت داخل کابین معمولا کمتر از ۲۰ درصد است که میزان ناچیزی به نظر می‌رسد. این درصد را با رطوبت خانه‌ها مقایسه کنید که اغلب بیشتر از ۳۰ درصد است. با وجودی که این میزان رطوبت، خطر جدی برای سلامت مسافران ایجاد نمی‌کند؛ اما سازمان بهداشت جهانی بر این باور است که می‌تواند موجب ایجاد ناراحتی‌های پوستی و مجرای تنفسی شود.

استراحت‌کردن در کاهش ابتلا به بیماری اثر دارد؟

هرچه سیستم ایمنی بدن شما سالم‌تر باشد؛ احتمال بیمارشدن‌ کمتر است. دکتر تیرنو توصیه می‌کند شب‌ها بین ۶ تا هشت ساعت بخوابید؛ ورزش کنید؛ میوه و سبزیجات بخورید و تمدد اعصاب کنید. او استرس را بدترین دشمن بدن می‌داند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار