گردشبان (gardeshban.ir) : تهیه این ترشی کمی متفاوتتر و خوشمزهتر از ترشی زیتون است و در این ترشی از سیر و هویج هم استفاده میشود که بسیار آن را خوشمزهتر میکند در ادامه میتوانید روش تهیه آن را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه ترشی زیتون
هویج حدود ۸۰۰ گرم
سیر یک بوته بزرگ
زیتون شور و بی هسته، اسلایس شده نیم کیلو
آب یک و نیم لیوان
فلفل قرمز به مقدار دلخواه
سرکه دو لیوان
سیاه دانه کمی (در صورت تمایل)
نمک به مقدار لازم
پودر فلفل سیاه به مقدار دلخواه
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی زیتون مخصوص
برای شروع کار درست کردن این ترشی بسیار خوشمزه و مخصوص پیشنهاد میکنم ابتدا با هویج و سیر شروع کنید و آنها را را در خرد کن بریزید و درشت خرد کنید. بعد همه مواد را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید وقتی جوشید بگذارید با درب بسته پنج دقیقه بجوشد. سپس زیرش را خاموش کنید. سیاه دانه را اضافه کنید و سریع تا داغ است شیشهها را پر کنید و دربش را محکم ببندید و برعکس کنید تا همینطوری بماند و خنک شود. تا اینطوری هواگیری (کنسروی) میشود و در دمای محیط تا مدتی سالم میماند و دیگر نیازی نیست در یخچال نگهداری شود. البته در این روش باید حتماً درب شیشهها فلزی باشد و حسابی محکم باشد.
اما مهمترین نکات تهیه این ترشی
۱- ترشی بعد از دو هفته آماده است، ولی بهتر است یک ماه بماند تا کاملاً جا بیفتد، بعد از اینکه درش را باز کردید در یخچال نگهداری کنید.
۲- رب گوجه فرنگی را باید در یک قاشق روغن مایع تفت بدهید تا بوی خامی اش گرفته شود.
۳- این روش را برای انواع مربا و شربتها هم میتوانید استفاده کنید، چون به ماندگاری بیشتر در دمای محیط خیلی کمک میکند.
۴- این ترشی بهتر است کمی تند باشد، ولی با این حال مقدار فلفلش دست خودتان است.