گردشبان (gardeshban.ir) : امروز قصد داریم دستورالعمل تهیه نان گرده کردستان را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آرد سبوس دار،٣ لیوان دسته دارفرانسوی
پودرخمیرمایه ١ ق چ (٨ گرم )
شکر،١/٤ تا ١/٢ لیوان
شیر،١/٢ لیوان
آب،١/٢ لیوان
تخم مرغ،١ عدد درشت و یا دو عدد کوچک
روغن جامد،١/٤ لیوان
زرچوبه ١/٢ ق غ، سبزی خشک معطر یا شنبلیله ١/٢ ق غ
طرزتهیه:
١/٢ آب ولرم را با یک قاشق شکرمخلوط و پود خمیر مایه رو بپاشین روش، درش را ببندید و بذارین داخل کابینت به مدت ١٠ دقیقه تاعمل بیاد.
درظرفی تخم مرغ (یک زرده روبرای رمال گذاشتم) یک تخم مرغ کامل و یک سفیده را داخل کاسه باشکر و شیر ولرم مخلوط کنین، سپس زردچوبه وسبزی خشک را اضافه و مخلوط کنین، خمیرمایه عمل آمده را هم اضافه و مخلوط کنین.
٢/٥ لیوان آردر و با خیال راحت اضافه و مخلوط کنین، روغن را هم اضافه کنین، حالا مابقی آرد را با احتیاط اضافه کنین و خمیر را حسابی ورز بدین، خمیر باید کمی چسبناک باشه، وگر نه نونتون سفت میشه، خمیر را داخل کاسهی چرب شده بذارین و روشو بپوشونین و بذارین تو محیط تاعمل بیاد، من ٣ ساعت استراحت دادم، میتونین خمیر شب درست کنین و بذارین یخچال، صبح یک ساعت بذارین تومحیط و بعد چانه کنین و نان را درست کنین.
بعداز سه ساعت استراحتی که به خمیر دادم، خمیر به ٥ چانهی ١٥٠ گرمی تقسیم کردم وچانه کردم، دوباره نیم ساعت استراحت دادم، تو این مدت فر را روشن کنین، فر گازی دمای ١٨٠ و فر برقی ١٧٠ درجه.