چه طرفدار دیپارتمنت استورها باشید یا بخواهید در بین گنجینههای دست دوم گشت بزنید، محلههای توکیو برای شما چیزی کنار گذاشتهاند. فرموش نکنید که برای خرید در توکیو همیشه اندکی پول نقد با خود به همراه داشته باشید زیرا مغازههای کوچک و سنتیتر ممکن است کارت اعتباری قبول نکنند. همچنین در توکیو بر خلاف بسیاری از کشورهای آسیایی چانه زدن رایج نیست. تنها در بازارهای عتیقه و دست دوم و بعضی فروشگاههای لوازم الکترونیکی میتوانید این کار را بکنید.
گینزا (Ginza) یک محله خرید پر طرفدار و شلوغ در توکیو بوده و برخی از لوکسترین بوتیکهای شهر و دیپارتمنت استورهای مجلل مانند «میتسوکوشی» (Mitsukoshi) و بازار خیابانی پیشگام «دوور» (Dover) در آن قرار دارند. در بین بعضی از سر درهای باشکوهتر، جذابیتهای سادهتری مانند صنایع دستی «تاکومی» (Takumi) و قفسههایی پر از اسباب بازیهای خلاقانه در «هاکوهینکان» (Hakuhinkan) هم پیدا میشود. عاشقان لوازم تحریر نباید ۹ طبقه وسایل «ایتویا» (Itōya) را از دست بدهند. گزینههای خرید در این محله، فرهنگ وسیع و عمیق مصرفی شهر را بازتاب میدهد که مساوی با مد درجه یک و دلبستگی و اهمیت به صنایع دستی است.
اینجا که زمانی قلب پایین شهر «ادو» (Edo)، خانه هنرمندان و بازرگانان بوده، امروزه آرام گرفته است. کوچههای پیچ در پیچ و خیابانهای باریک «آساکوسا» (Asakusa) هنوز هم پر از غافلگیری هستند که شامل عتیقههای دیدنی در «توکیو هوتارودو» (Tokyo Hotarudo) و پردههای سنتی «نورن» (noren) در «بنگارا» (Bengara) میشود. اگر میخواهید مستقیماً برای خرید هدیه جایی را پیدا کنید، ما به شما «ناکامیسه دوری» (Nakamise-dōri) را پیشنهاد میکنیم که به معبد «سنسو جی» (Senso-ji) میرسد. در این فروشگاه میتوانید سوغاتیهای جذابی بخرید.
چند ایستگاه آنطرفتر در شرق «شینجوکو» (Shinjuku)، ساختمانها مقیاسی انسانیتر به خود میگیرند. گردشی در سراشیبی «کاگورازاکا» (Kagurazaka) از ایستگاه «ایداباشی» (Iidabashi) شما را در انبوهی از مغازههایی که صندلهای سنتی چوبی یا «گِتا» میفروشند غرق میکند. علاوه بر این، کیفهای دوشی دوخته شده از زیباترین پارچههای کیمونو هم بسیار دیدنی هستند. میتوانید پارچههای رنگ شده با دست «کیکولی» (Kikuli) و اکسسوارهای دست ساز «سادا» (Sada) را نیز تماشا کنید. هر جای دیگری در این محله، مغازههای متفرقهای چون شیرینی فروشی ژاپنی، عروسک فروشی، میوه فروشی، داروخانه و غیره را خواهید دید.
محله «روپونگی» (Roppongi) جایی است که برخی از جذابترین و شاخصترین مغازهها را در کنار مراکز خرید بزرگ با رستوران، گالری هنری و سرگرمیهای گوناگون پیدا میکنید. از بین این مرکز خریدها میتوانیم به «روپونگی هیلز» (Roppongi Hills)، «توکیو میدتاون» (Tokyo Midtown) و «تورانومون هیلز» (Toranomon Hills) اشاره کنیم. یکی از جذابترین بخشهای روپونگی، کلکسیون گالریها و مغازههای «آکسیس دیزاین» (Axis Design) هستند که طراحی داخلی معاصر را به نمایش میگذارند. در فروشگاه «شمشیر ژاپنی» برخی از سلاحهای سامورایی را میتوانید ببینید.
«دایکانیاما» (Daikanyama) در نزدیکی «اِبیسو» (Ebisu) قرار داشته و با انبوه کافهها و بوتیکهایی با تخصص در مد و اکسسوار مانند «هارکوزا» (Harcoza) و «اوکورا» (Okura) محاصره شده است. دوستداران کتاب باید حتماً به سمت «تی- سایت» (T-Site) بروند. «ناکامگورو» (Naka-Meguro) هم محلهای بوهمیتر در نزدیکی دایکانیاما بوده و تعدادی مغازه دست دوم فروشی و کافه دنج در آن پیدا میکنید. فروشگاه «ویس» (Vase) با کالاهایی عتیقه هم از دیگر نقاط برجسته خرید در این محله به شمار میرود.
محله شیبویا (Shibuya) فورانی از مد جوان پسند در ژاپن است. شاید اگر سنتان از ۳۰ رد شده باشد در اینجا احساس پیری کنید اما گردشی در این محله و سرگرم شدن با دیوانگیهای آن میتواند جذاب باشد. مغازههای موسیقی، لباسهای پوشاک ارزان و عجیب و جوانان و نوجوانانی که برای گردش و خودنمایی آمدهاند را هر جایی میتوانید ببینید. در مغازه شماره ۱۰۹ میتوانید لباسهایی با تمرکز بر جوانان را پیدا کرده و در «فیک توکیو» (Fake Tokyo) آثار طراحان جدید را تماشا کنید. در فروشگاه «توکیو هندز» (Tokyo Hands) هم لوازم خانگی، ابزارآلات و اکسسوارهای مختلف به نمایش گذاشته شدهاند.
در جنوب غرب «شیبویا» محلهای کوچک به نام «شیمو کیتازاوا» (Shimo-Kitazawa) را پیدا میکنید. اینجا برای دانشجویان و علاقهمندان چیزهای هنری میتواند بسیار جذاب باشد. در خیابانهای باریک شیمو کیتازاوا گردش کنید و از تمرکز بالای مغازههایی که لباس قدیمی میفروشند لذت ببرید. فروشگاه «هیت اند اشبری» (Haight & Ashbury) یکی از بهترینها به شمار میآید. در این محله مغازههایی که CD های موسیقی میفروشند زیاد هستند. «اوتونوماد» (Otonomad) یکی از این مغازهها محسوب میشود.
محلههای دوقلوی «هاراجوکو» (Harajuku) و «آئویاما» (Aoyama) پر از مغازههای جوان پسند بوده و در بلوار «اوموته ساندو» (Omote Sando) تعداد زیادی از فروشگاههای شیک مد را پیدا میکنید. در انتهای این بلوار که به محله آئویاما میرسد، مدی بسیار پیشرفته و درجه یک حکمرانی میکند. در نواحی هاراجوکو نیز نوگرایان تجربی با ترکیبی از مد اعلا و چیزهای قدیمی را خواهید دید. گزینههای خرید شما در این محلهها بیشمار هستند: میتوانید از «لافورت» (Laforet) شروع کرده و به سمت «۶٪ دوکی دوکی» (6% Doki Doki) و «سوسو» (Sousou) مسیرتان را ادامه دهید. برای خرید سوغاتی، مغازه «توکیوز توکیو» (Tokyo's Tokyo) را پیشنهاد میکنیم.
خرید کردن در «شینجوکو» (Shinjuku) میتواند شما را از پای درآورد! از لحظهای که از ایستگاه قطار خارج میشوید، نورها و رنگها به همراه سر و صدای زیاد مردم توجه شما را به خود جلب میکند. در میان این هرج و مرج مغازههای فوقالعادهای را پیدا خواهید کرد. این محله برای خریدهای سریع و جامع بسیار مفید است. در اینجا میتوانید «ایسِتان» (Isetan)، یکی از معروفترین دیپارتمنت استورهای توکیو را بگردید. در فروشگاه «دون کیخوته» (Don Quijote) و «رنکینگ رنکوئین» (RanKing RanQueen) برای هر سلیقهای چیزی پیدا میشود. در فروشگاه «دیسک یونیون» (Disk Union) هم یک بهشت واقعی انتظار عاشقان موسیقی را میکشد. در اینجا ۸ طبقه پر از صفحههای قدیمی دست دوم و سیدی به فروش میرسد. محله شینجوکو برای خریدن لوازم الکترونیکی هم جای خوبی محسوب میشود. اگر به فشن نیز علاقه دارید، مجموعه مغازههای مد ساختمان «کیتا کوره» (Kita Kore) را از دست ندهید.
محله «آکیهابارا» (Akihabara)، قطب قدیمی لوازم الکترونیکی بوده و در مغازههای آن میتوانید چیزهای خوبی را پیدا کنید. البته جدای از این، آکیهابارا به خاطر انیمه و مانگاها و فرهنگ پاپ ژاپنی هم شهرت پیدا کرده است. برای خرید بد نیست مجموعه «مانداراکه» (Mandarake) را بگردید. بازار صنایع دستی و «جیمبوچو» (Jimbōchō) با بیش از ۱۷۰ کتابفروشی در غرب آکیهابارا هم بسیار دیدنی هستند.