gardeshban.ir

معروف ترین دریاچه های شهر پخارا+عکس

شهر پخارا را در درجه اول با دریاچه‌هایش می‌شناسند. شکوه کوه‌های اطراف در آینه آب دریاچه قطعاً شما را حیرت زده خواهد کرد.
کد خبر: ۳۵۰۴۶
تاریخ انتشار : يکشنبه ۰۷ دی ۱۳۹۹-1399 October 07
گردشبان (gardeshban.ir) :
نام پخارا به معنی دره‌ دریاچه‌ها، از واژه‌ی «پُخرِی» (Pokhari) به معنی «یک دریاچه» منشعب شده است. دریاچه‌های پخارا با آب‌های شفاف و پرتلألو، از جاذبه‌های اصلی این شهر کوچک در نپال هستند. هشت دریاچه به نام‌های «فوا»، «بیگناس»، «روپا»، «میلی»، «خاست»، «گوند»، «دیپانگ» و «کامال پُخارِی» در این دره وجود دارند که سه تا از آن‌ها از دیگری معروف‌ترند. در ادامه شما را با این سه دریاچه‌ی دوست داشتنی بیشتر آشنا می‌کنیم.


دریاچه فوا

دریاچه فوا (phewa) دومین دریاچه بزرگ نپال و بزرگ‌ترین دریاچه در دره پخارا محسوب می‌شود. این دریاچه مساحتی حدود 4 کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد و عمق آن به طور متوسط حدود 6/8 متر است و عمیق‌ترین نقطه آن به 19 متر می‌رسد. در دهانه جنوبی دریاچه، بالای رود «پاردِی»، سدی ساخته شده که سطح آب را تقریباً دو برابر کرده است. 

آب دریاچه فوا برای تولید برق و آبیاری استفاده می‌شود. تپه «رانیبیَن» که در امتداد دریاچه قرار دارد، به علت تنوع در گیاهان و جانوران به «ملکه جنگل‌ها» مشهور است. پستاندارانی مانند پلنگ معمولی، روباه بنگال و گوزن فریادکش در این جنگل دیده می‌شوند. به طور کلی، جنگل و دریاچه زیستگاه 6 گونه از دوزیستان، 14 گونه از خزندگان، 34 گونه از پستانداران، 104 گونه از پرندگان و 14 گونه از پرندگان مهاجر هستند.

معروف ترین دریاچه های شهر پخارا+عکس

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های دریاچه، «معبد بَراهی» (Barahi - الهه محافظت کننده خدایان) است. این معبد در جزیره کوچکی در کنار خط ساحلی بخش جنوب شرقی دریاچه فوا قرار دارد. با یک قایق کوچک در عرض پنج دقیقه می‌توانید به این جزیره بروید. معبد بسیار کوچک است و جزئیات چندانی ندارد اما افسانه‌های جالبی آن را احاطه کرده‌اند. 

افسانه‌ای بین مردم وجود دارد که الهه براهی در نقش یک گدا به این منطقه آمده اما همه اهالی با او بدرفتاری کرده‌اند جز یک نفر. الهه براهی این زن را از وقوع یک سیل عظیم مطلع کرده و او خانواده خود را از این‌جا برده و نجات داده است. سپس سیل از کوه‌ها روانه شده و دهکده را نابود کرده است. آن زن و خانواده‌اش بعدتر بازگشتند و معبد براهی را بر جزیره کوچک باقیمانده بنا کردند. اگر به این جزیره رفتید منظره غروب آفتاب در پس‌زمینه کوه زیبای «آناپورنا» را از دست ندهید. جاذبه مهم دیگر، منظره تماشایی تصویر آینه‌ای کوه‌های «ماچاپوچْری» و آناپورنا بر سطح آب کریستالی دریاچه است که شما را مسحور خواهد کرد.

معروف ترین دریاچه های شهر پخارا+عکس

دریاچه بیگناس

دریاچه بیگناس (Begnas) در روستای «سیسوا»، در بخش شرقی پخارا واقع شده و با مساحتی حدود 3 کیلومتر مربع، 13 کیلومتر با شهر پخارا فاصله دارد. عمق آب این دریاچه به طور متوسط 37/9 متر و بیشترین عمق آن 84/13 متر است. بیگناس به ندرت مملو از توریست‌ می‌شود و شاید مهم‌ترین دلیل تمیزی دریاچه همین نکته باشد. شما می‌توانید در این دریاچه ماهیگیری کرده و با اجاره قایق، به دهکده‌های مجاور که در سمت شمالی دریاچه قرار دارند، سفر کنید. 

جنگل اطراف دریاچه زیستگاه بیش از 150 گونه از پرندگان است و قسمت شمالی، بهترین منطقه برای تماشای پرندگان آبزی به شمار می‌آید. در بخش‌های خاصی از دریاچه، ماهیگیری با قفس انجام می‌شود و در نتیجه‌ی آن، بیگناس بازار مشهوری از ماهی‌های آب‌های شیرین دارد. بازار بیگناس شبیه نقاشی متحرکی از مردان محلی، توریست‌ها و روستاییانی است که محصولات خانگی می‌فروشند و فضای دوستانه و بر آن حاکم است. شما در این‌جا می‌توانید از «موزه جهانی کوه» هم دیدن کنید که در آن ادوات استفاده شده واقعی برخی از بزرگ‌ترین کوهنوردانی را به نمایش گذاشته‌اند.

معروف ترین دریاچه های شهر پخارا+عکس

دریاچه روپا

دریاچه روپا (rupa) را پل «پاچابهایا» از دریاچه بیگناس جدا می‌کند؛ به همین دلیل به این دو دریاچه، دریاچه‌های دوقلو هم می‌گویند. این دریاچه کوچک‌تر از دو دریاچه دیگر است و مساحت آن حدود 1 کیلومتر مربع، عمق متوسط آن 3 متر و عمیق‌ترین نقطه آن به 8/4 متر می‌رسد. دریاچه روپا هم مانند بیگناس بازدیدکننده‌های کمتری دارد و به همین دلیل بکرتر مانده است. ماهیگیری با قفس یکی از اصلی‌ترین منابع تقویت‌کننده اقتصاد این منطقه به حساب می‌آید. زیستگاه تحسین برانگیز گیاهی و جانوری اطراف دریاچه نیز، مامن تعداد قابل توجهی از پرندگان آبزی به شمار می‌آید. پل بین دریاچه بیگناس و روپا چشم‌انداز زیبایی از هر دو دریاچه دارد و مردم آن را «چشم پخارا» می‌نامند.

معروف ترین دریاچه های شهر پخارا+عکس
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار