گردشبان (gardeshban.ir) : اگر شما از آن دسته افراد هستید که همیشه هنگام کباب کردن با مشکل ریختن مواد روی آتش مواجه هستید، ما در اینجا به طور مفصل به روش پخت و فوت و فنهای آن میپردازیم.
مواد لازم برای کباب کوبیده:
* گوشت گوسفندی و گوساله ۱ کیلو
* پیاز بزرگ ۱ عدد
کره یا دنبه ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه (زعفران آبکرده) به مقدار لازم
* گوشت راسته گوسفندی + مغز ران گوساله، هر سیخ کباب ۱۰۰ گرم گوشت لازم دارد بر اساس تعداد سیخ هایتان میزان گوشت را تنظیم کنید.
* میزان گوشتها بهتر است ۶۰ درصد قلوه گاه گوسفندی و ۴۰ درصد سردست گوساله باشد.
* هر یک کیلو گوشت ۱ عدد پیاز بزرگ لازم دارد.
طرز تهیه کباب کوبیده:
برای طرز تهیه کوبیده، ابتدا پیاز رنده شده و آب گرفته (خوب آب پیاز را بگیرید تا گوشتتان از هم وا نرود). نمک، کره یا دنبه را به گوشتی که ۲-۳ بار چرخ کردید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس گوشت را خوب ورز بدهید و روی ظرف سلفون بکشید و ۲ ساعت داخل یخچال قرار بدهید بعد از ۲ ساعت گوشت را بیرون بیاورید و یک مشت از گوشت را داخل دست تان بگیرید و آن را به سیخ بکشید میتوانید از کباب سیخ کن استفاده کنید.
حتما باید سیخ تان خشک باشد تا گوشت به آن بچسبد و نریزد. بعد از سیخ گرفتن باید سیخها یک ساعت استراحت کنند اگر داخل یخچال نمیشوند اشکال ندارد داخل محیط بیرون بماند، ولی حتما جای خنک باشد که کره یا دنبهای که داخل گوشت هست آب نشود.
بعضی افراد از بوی دنبه بدشان میآید، اگر دنبه میزان کم حدود ۵۰ تا ۱۰۰ گرم به هیچ عنوان بد بو و بدمزه نمیشود، زیرا پیاز و ادویهها طعم و بوی دنبه را کاملا خنثی میکنند.
بعد از اینکه سیخها استراحت کردند آنها را روی آتش با حرارت زیاد کباب کنید که گوشت سریع خودش را بگیرد و آب نیندازد و گوشتها بریزد.
نکاتی برای سیخ کردن کباب کوبیده:
• برای سیخ کردن کباب هم باید توجه داشته باشید که از سیخهای پهن برای پخت این کباب باید استفاده کنید.
• قبل از اینکه شروع به کار کنید هم مقدماتی لازم است. ابتدا در کاسه کوچکی مقداری آب سرد بریزید و کنار دستتان قرار دهید. حالا پیش از برداشتن مایه کباب دستتان را در آب خیس کنید، یک مشت از مایه را بردارید و به شکل دوک درآورید؛ سپس همانطور که مواد در دست راست تان قرار دارد، سیخ را روی مایه دوکی بگذارید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه کباب کنید.
• در پایان دوباره دستتان را در آب سرد فرو کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتان شما بر گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و
نکاتی برای طرز تهیه کوبیده گوشت:
• آب پیاز را به خوبی بگیرید، اگر پیاز آب داشته باشد باعث ریختن کباب میشود. همچنین پیاز زیاد کباب کوبیده را شیرین و بد طعم میکند. به مقدار پیاز دقت داشته باشید.
• کره یا دنبه برای به تعادل رساندن چربی کباب است پس آن را حذف نکنید وگرنه کباب تان خشک میشود.
• گوشت را به اندازهای ورز بدهید تا تمام گوشت به هم بچسبد و وقتی آن را از ظرف بلند میکنید به یکباره بلند شود و به یکباره هم در ظرف بیفتد. در این حالت گوشت به خوبی ورز داده شده است.
• اگر گوشتتان سرد باشد به دستتان نمیچسبد، اما اگر چسبید دستتان را کمی داخل آب ولرم بزنید و بعد گوشتها را سیخ کنید.
• آماده کردن منقل هم مهم است. ذغالها را روی منقل بریزید و آنها را گداخته کنید صبر کنید تا آتش منقل بیفتد و فقط ذغالها گداخته و قرمز باشند.
• سیخها را با فاصله کم روی منقل بچینید و با زمان کم برگردانید در واقع هر طرف کباب حدود ۳ ثانیه روی منقل باشد و سریع برگردانده شود در غیر این صورت کباب از روی سیخ میریزد.