قبرس ، فرهنگی طولانی و 12,000 ساله را شامل میشود و به شدت از یونان تأثیر پذیرفته، اما تحت تأثیر فرهنگهای عربی و ترکی نیز بوده است. این کشور به 2 بخش مجزا تقسیم شده و هر دو ناحیه، فرهنگ کاملاً متفاوت و مخصوص به خودشان را دارند و بیشتر ترکیهایها در منطقهی شمال و یونانیها در بخش جنوبی آن ساکن هستند.
به طور کل میتوان گفت که جمعیت این کشور را یونانیها، ترکیهایها، ارمنیها، کاتولیکهای رم و «مارونیها» (Maronites) تشکیل میدهند. به دلیل نزدیک بودن قبرس به کانال سوئز، این کشور در زمان سلطهی انگلستان بر آن، از لحاظ نظامی و دسترسی به هند برای انگلیس اهمیت زیادی داشت.
زبان یونانی و ترکی، دو زبان رسمی قبرس به شمار میروند. البته لازم به ذکر است که یونانی با لهجه صحبت میشود و حدود 15% کلمات آن فقط به قبرس اختصاص دارد. گروههای کوچکتر دیگری نیز در این کشور هستند که به زبان ارمنی و عربی صحبت میکنند. علاوه بر این زبانها، تقریباً 76% قبرسیها به زبان انگلیسی، 12% به زبان فرانسوی و 5% به زبان آلمانی مسلط هستند. همچنین بیشتر مردم قبرس، از پیروان دین مسیحیت و اسلام به حساب میآیند و کلیسای ارتدکس قبرس، یکی از قدیمیترین کلیساهای خودمختار محسوب میشود. معمولاً مردم در شهرها کمتر به کلیسا میروند و بیشتر وظایف مذهبیشان را در همان خانه انجام میدهند.
غذاهای قبرس نیز با غذاهای یونانی ارتباط تنگاتنگی دارد. غذاهای این کشور، متنوع است و از پیش غذا گرفته تا غذای اصلی، دسر و شیرینیجات را دربرمیگیرد. قهوهی سنتی قبرس هم طعم به خصوصی دارد که پیشنهاد میکنیم آن را حتماً امتحان کنید. اگر برای صرف غذا به خانهی مردم در قبرس دعوت شدید، بهتر است موقع آماده کردن میز، از میزبان بپرسید که به کمک احتیاج دارد یا نه. هنگام ایستادن کنار میز غذاخوری باید صبر کنید تا میزبان از شما دعوت کند و بعد سرجایتان بنشینید و تا خودش شروع به غذا خوردن نکرده، دست به غذایتان نزنید. طبق رسم احترام به بزرگترها، ابتدا غذا را به افراد میانسال تعارف میکنند و یادتان باشد که با دست راست ظرف را به دیگران تحویل بدهید و تا جایی که ممکن است، همهی غذایتان را تا آخر بخورید. هر وقت غذا را تمام کردید، چاقو و چنگالتان را کنار هم در سمت راست بشقابتان بگذارید تا میزبان متوجه آن شود.
امروزه بیشتر مردم در قبرس، طبق مد روز غرب لباس میپوشند و اکثر نوجوانان شلوار جین به تن میکنند. لباسهای سنتی این کشور بیشتر در جشنوارهها و عروسی استفاده میشوند. لباس سنتی آقایان «وراکاس» (Vrakas) نام دارد که آن را با جلیقهی تیره رنگ و طرحهای روشن میپوشند.
خانواده از جایگاه ویژهای در قبرس برخوردار است و باید به بزرگترها احترام گذاشت. معمولاً پدربزرگ مادری و پدری، هر دو ارتباطی صمیمی با نوههاشان دارند. بهتر است این نکته را به خاطر بسپارید که مردم قبرس دوست ندارند کسی اشتباهاتشان را در جمع به روی آنها بیاورد. اگر کسی شما را به خانهاش دعوت کرد، میتوانید هدیهای خوردنی مثل شیرینی با خود ببرید. معمولاً هدایا را همان موقع باز نمیکنند و یادتان باشد که به آنها گل سوسن سفید ندهید؛ زیرا به مراسم ختم اختصاص دارد. لباستان هم بهتر است معمولی اما تمیز باشد و بعد از رسیدن و هنگام ترک کردن آنها، ترجیحاً با همه دست بدهید و از خانه تعریف کنید.