مساجد (به انگلیسی: Mosques) در طول تاریخ اسلام مرکزیت تمدن بودند. در واقع مساجد قلب یک شهر محسوب میشدند و مهمترین فعالیتها در دوران حضرت محمد (ص) در آنها برگزار میشد. این روزها به جز تعداد خاصی از مساجد، بیشتر آنها مکانی برای دعا و عبادت و همینطور برگزاری مراسمهای مذهبی هستند.
در هر صورت هیچگاه نمیتوان به اهمیت مساجد شک کرد. بسیاری از آنها ساخته شدند تا با استفاده از طراحی و معماری، میراث و نشانی از شکوه اسلامی باشند. گنبدها، مناره ها، و محلهای عبادت وجه مشترک تمامی مساجد هستند، اما گاهی به تناسب مکانی که ساخته میشود ویژگیهای دیگری نیز برای آنها در نظر گرفته میشوند. در اینجا با مساجدی از سراسر جهان آشنا میشوید که حتما باید به دیدن آنها بروید.
مسجد الحرام در مکه (عربستان سعودی)
مسجدی که همگی مسلمانان جهان آن را به خوبی میشناسند مقدسترین مکان در اسلام است و مهمترین سازه اسلامی یعنی کعبه نیز در قلب آن قرار دارد. همانطور که میدانید مسلمان جهان در هنگام عبادت رو به این مسجد میکنند. این مکان بزرگترین مسجد جهان است و ۱ و نیم میلیون نفر میتوانند در آن حضور داشته باشند. این عدد در رویدادهای مهم افزایش پیدا میکند.
مسجدالنبی یا مسجد نَبوی در مدینه (عربستان سعودی)
مسجد شیخ لطف الله در اصفهان (ایران)
این مسجد به دلیل داشتن تونلی که زنان را قادر میساخت بدون آنکه دیده شوند فاصله بین مسجد تا کاخ عالی قاپو را طی کنند اهمیت داشت. این مسجد به علت اینکه نه مناره دارد و نه دارای شبستان ورودی (حیاط) است و همچنین ورودی آن پله میخورد، مشابه سایر مساجد نیست. علاوه بر این استفاده از کاشیهای آبی و فیروزهای آن را منحصر به فرد کرده است.
مسجد حضرت سلطان در آستانه (قزاقستان)
یکی از بزگترین مساجد در آسیای مرکزی، مسجد حضرت سلطان است که با استفاده از سنت قزاقها و به شیوههای سنتی ساخته شده است. این مسجد بزرگترین گنبد در قزاقستان را دارد و چهار مناره آن ارتفاعی عظیمی دارند. ارتفاع چهل متری این مسجد اشارهای به سن حضرت محمد در زمان مبعوث شدنش دارد و منارههایی با ارتفاع ۶۳ متر به سنی که حضرت محمد در آن در گذشت اشاره میکند.
مسجد شاه فیصل در اسلام آباد (پاکستان)
مسجد سلطان عمر علی سیف الدین (کشور برونئی)
مسجد کریستال در ترنگانو (مالزی)
مسجد توکیو (ژاپن)
مسجد کلن در شهر کلن (آلمان)
مسجد نصیر الملک در شیراز (ایران)
مجسد قلشریف در قازان (فدراسیون روسیه)