شما حتماً در مورد کوههای تماشایی و دریاچههای دیدنی و چیزهای خوب دیگر کانادا شنیدهاید؛ اما علاقهی اصلی سفر شما به کانادا احتمالاً غذاهای بینظیر آنجا است.
کمتر غذای کانادایی به اندازه پوتین در جهان شناخته شده است. سیبزمینی سرخ کرده، قطعات پنیر و سس آب گوشت ترکیب میشوند تا این طعم رؤیایی را شکل دهند. این غذای کانادایی-فرانسوی که قیمت مناسبی هم دارد، امروز به حدی محبوب شده که در هر جای دنیا میتوانید آن را بیابید. مدل کلاسیک آن به تنهایی عالی است، اما تاپینگهایی مانند تکههای بیکن و گوشت دودی به آن طعمی بینظیر میبخشند.
خوراک خوشمزه و اشتهاآور «بنوک» (Bannock)، از یک نان ساده تشکیل شده که روزگاری قوت غالب در رژیم غذایی مردم بومی کانادا بود. بنوک امروزی دو مدل دارد؛ یکی مدل پخته که سنگین و متراکم است و دیگری مدل سرخ شده که به صورت ترد و پف کرده تهیه میشود. در سالهای اخیر با تاپینگهای متنوعی که به بنوک در سراسر کشور اضافه کردهاند، این غذا با موج جدیدی از محبوبیت روبهرو شده است.
تارتهای کرهای بسیار ساده اما خوشمزه هستند. این تارتها را با پر کردن نانهای قالبی نازک با کره، شکر و تخممرغ درست میکنند. این تارت از غذاهای سنتی کانادا است و مطمئن باشید تا مدتها بعد از سفرتان هوس تارت کرهای کانادایی را خواهید کرد.
کانادا کشور عظیمی با غذاهای دریایی شگفتانگیز بوده و چشیدن طعم سالمون آتلانتیک و پسفیک، سالمون دودی، قزلآلای کانادایی و خرچنگهای ساحل شرقی، از تجربیاتی که در کانادا نباید از دست بدهید. در این بین «رول خرچنگ نوا اسکوشن» (Nova Scotian lobster roll) یکی از محبوبترین غذاهای دریایی به شمار میآید.
بیگل (نان شیرینی حلقوی) مونترآل، از خوراکیهای ستودنی کانادایی است که شاید ناشناخته باقی مانده باشد و شیرینتر، متراکمتر و نازکتر از همتای مشهور نیویورکی خود است. بیگل مونترآل در اجاق چوبی پخته شده و روی آن دانههای کنجد و خشخاش میپاشند. بهترین بیگلهای مونترآل را از «سنویاتور» (St. Viateur) و «فیرمونت بیگل» (Fairmount Bagel) خریداری کنید.
«سسکتون» (Saskatoon) طعمی شیرین و مشابه بادام دارد و همین آن را برای تدارک یک پای فوقالعاده، انتخابی ایدهآل میسازد. برشی از این پای زندگی شما را دگرگون خواهد کرد. جای تعجب نیست اگر شهر سسکتون به نام آن نامگذاری شده باشد.
گوشت دودی مونترآل نتیجهی طعم بهشتیِ گوشت سینه خوابانده شده در نمک و ادویههای مختلف به مدت یک هفته است. گوشت به صورت ساندویچ با نان چاودار آغشته به سس خردل زرد تند سرو میشود یا به صورت تاپینگ پوتین مورد استفاده قرار میگیرد. ساندویچ گوشت دودی «شوارتز دلی» (Schwartz’s Deli) به شهرت جهانی دست یافته است و با منوی کامل خود، یکی از بهترین رستورانهای کانادا به شمار میآید.
«بیکن پیمیل» (Peameal Bacon) استثنائی کانادایی، از گوشت بدون استخوان تهیه میشود و برشهای آن تحت فرآوری مرطوب قرار میگیرند و سپس در آرد ذرت غلتانده میشوند تا پوستهای زرد روی آن حاصل شود. این بیکن از بیکن آمریکایی آبدارتر ولی نازکتر است و بسیاری آن را خوشمزهتر میدانند.
برشی خوشمزه از خمیر خوب پخته شده و پوشیده شده از تاپینگهای وسوسهکننده مانند نوتلا، کره بادام زمینی و غیره را در نظر بگیرید؛ «بیورتیلز» (Beavertails) یک خوراکی سنتی کانادایی به طور دقیق محسوب نمیشود، اما طعم ترد و به یاد ماندنی آن را در کانادا امتحان کنید.
سوپ نخودفرنگی مخصوص کانادا که ریشهی آن به استان کبک (Québec) برمیگردد، از نخودفرنگی، گوشت قرمز و گیاهان معطر تهیه میشود. یک کاسه از این سوپ خامهای ناب، جان شما در زمستانهای سخت کانادا تازه میکند.
کاناداییتر از «میپل تافی» (Maple Taffy) پیدا نخواهید کرد. این شکلات شیرین از طریق ریختن شیرهی افرا بر برف درست میشود و سرما باعث میشود که سریعاً سفت شود. سپس رول شده و با چوب بستنی سرو میشود. این دسر با طعم رؤیایی غنی از عطر افرا و بافت نرم و چسبناک را حتماً تجربه کنید.