آشپزی تایلندی در میان خوشمزهترین و متنوعترین آشپزیهای جهان جا داشته و ترکیبهای استادانهای از ادویهجات و مواد اولیه را به کار میگیرد تا غذاهایی لذیذ، خوش عطر و اغلب تند را آماده کند. اگر به زبان تایلندی تسلط نداشته باشید، سفارش غذا در بازارهای شبانه میتواند نوعی ریسک باشد زیرا دقیقاً نمیدانید چه چیزی را سفارش میدهید و ممکن است دهانتان را به آتش بکشد. برای اینکه این قضیه را برایتان آسان کنیم، در ادامه شما را با فهرست برخی از تندترین غذاهای تایلندی آشنا خواهیم کرد تا انتخاب آگاهانهتری داشته باشید.
اولین موردی که به شما معرفی خواهیم کرد، «پاد پاریک» (Pad Parik) غذایی تند با بیشترین میزان فلفل است. برشهای گوشت گوساله، مرغ یا ماهی را در کنار فلفل، پیاز، سیر و ریحان میپزند و نتیجه آن یک غذای آتشین است که میتواند شما را به عرق ریختن وا داشته و مجبورتان کند برای کمرنگ کردن تندی به سراغ برنج بیشتر بروید. برای آنهایی که طاقت اینهمه حرارت را دارند، این غذا بسیار لذیذ است اما اگر کمی نگران شدهاید، پیشنهاد میکنیم را موقع سفارش بخواهید تندی آن را کاهش بدهند.
«خائو پاد نام پریک ناروک» (Khao Pad Nam Prik Narok) که به برنج سرخ شده با سس فلفلی از جهنم ترجمه میشود، علیرغم نام ترسناکی که دارد، به لحاظ تندی در رتبه اول قرار نمیگیرد. فلفلهای تند خشک شده زیر آفتاب را به همراه سیر، قند خرما، خمیر میگو و تکههای ماهی در هاون میکوبند و سپس آن را به همراه برنج سرخ میکنند. اگر چه برنج کمی از طعم تند و قوی غذاهای تایلندی میکاهد، اما در اینجا هیچ راه فراری ندارید زیرا برنج را با یک سس فلفل جهنمی میپوشانند. اگر معدهتان تحمل چنین میزانی از تندی را دارد، طعم آن فوقالعاده است اما متأسفانه اکثر بازدیدکنندگان با مشکل مواجه میشوند.
در غرب، سالادها معمولاً بیمزه هستند و به طور قطع تند نیستند! اما در تایلند اوضاع از قرار دیگری بوده و «لاب» (Laab) یکی از دو سالاد معروف تایلندی است که توانسته در این فهرست قرار بگیرد. این غذای محبوب از برنج کوبیده شده به همراه ترکیبی از مرغ و گوشت به همراه فلفل و پیاز درست میشود. شاید اولین لقمههایتان قابل قبول باشند اما در نهایت طعم تند به حدی فراتر از تحمل خواهد رسید و در نهایت به جایگاه آن در این فهرست پی خواهید برد.
حتی اگر «گنگ سوم» (gaeng som) را نمیبینید، مطمئناً عطرش را حس میکنید. این کاری نارنجی رنگِ شوم که از جنوب تایلند میآید، عطر تند متمایزی داشته و حتی موهای داخل بینیتان را هم میسوزاند. این کاری رقیق که به سوپ شباهت دارد، تندیاش را از فلفلهای کوچک و خمیر میگو میگیرد و ترشی آن به خاطر تاماریند است که رنگ غذا هم به آن برمیگردد. این غذا که اغلب دارای ماهی یا میگو میباشد، به همراه برنج سفید سرو میشود اما مراقب باشید زیرا طبیعت رقیق این کاری میتواند خیلی سریع برنجتان را تند کرده و هیچ راه فراری برایتان نگذارد.
«سوم تام» (Som Tam) یک سالاد پاپایای آتشین است که توانسته مدال برنز این فهرست را به خود اختصاص دهد. اگر چه بستگی به این دارد که آن را کجا سفارش دهید و چه کسی آن را برایتان آماده کند. این سالاد از پاپایای نرسیده به همراه نمک، آبلیمو، سس ماهی، شکر نارگیل و مقدار زیادی فلفل درست میشود. مردم بومی طوری این غذا را میخورند که انگار هیچ مزه خاصی ندارد اما بازدیدکنندگان بدون شک غرق در عرق و رنج میشوند.
یکی دیگر از غذاهای ویژه جنوب تایلند، «کوا کلینگ» (Kua Kling)، یک کاری خشک است که طعم بسیار تندی دارد. آماده کردن آن از بسیاری غذاهای دیگر تایلندی آسانتر بوده و تنها از فلفل، علف لیمو، سیر، زردچوبه، نمک، خمیر میگو و گالانگال درست میشود که به گوشتی که در یک ماهیتابه در حال تنوری شدن است اضافه خواهند شد. اغلب برای این غذا از گوشت ماهی، مرغ یا گوساله استفاده میکنند و در نهایت به همراه برنج آن را میخورند.