گردشبان (gardeshban.ir) : غذاهای لذیذ، تند و بسیار متنوع توصیفی دقیق از آشپزی و غذاهای اصیل صربستان را ارائه میدهند که در واقع از غذاهای اتریشی ، ترکی ، بلغاری و یونانی تأثیر پذیرفته است. در اکثر غذاهای این کشور گوشت، نان و سبزیجات به چشم میخورند. در ادامه با بهترین غذاهای صربستان میتوانید آشنا شوید.
1. چواپی
یکی از اصیلترین غذاهای بالکان، «چواپی» (Ćevapi) بوده که با وجود دستورالعملهای مختلف بسیار خوشمزه است. این غذا، از گوشت کوبیده و نان مخصوصی به نام «لپینجا» (Lepinja) یا «سومون» (Somun) تهیه میشود. پیاز خورد شده به همراه «کجمک» (Kajmak)، که شبیه پنیر خامهای است به این غذا طعم فوقالعادهای میدهد. اگر به بالکان سفر کنید و چواپی نخورید، در واقع اصلاً سفر به کشورهای بالکان را تجربه نکردهاید.
2. کایماک
یکی دیگر از خوردنیهای سنتی صربستان که همیشه میتوانید در رستورانها و سوپرمارکتها بیابید، «کایماک» (Kajmak) است. البته پیشنهاد میکنیم که نسخه خانگی آن را میل کنید. این غذا، از شیر غیر پاستوریزه و غیر هموژنیزه تهیه میشود. همانطور که در بالا اشاره کردیم، کایماک را در کنار چواپی سرو میکنند یا میتوانید آن را به تنهایی با نان صاف نوش جان کنید.
3. شنیتسل کاراجورج
اسم شنیتسل را همهی ما شنیدهایم، اما نسخهی صربستانی آن چطور؟ گاهی بهترین چیزها تصادفی به وقوع میپیوندند. این غذای گوشتی فوقالعاده مثالی از همین موضوع است؛ در سال ۱۹۵۰ یک سرآشپز یوگسلاو برای پختن فیلهی مرغ اوکراینی، به دلیل نداشتن گوشت مرغ مجبور به استفاده از گوشت گوساله شد. آشپزِ نگران که از نتیجه کار خود راضی نبود، برای مخفی کردن کارش کل غذا را در سس تارت خواباند و سرو کرد. به همین سادگی یک غذای ملی خوشمزه به وجود آمد.
4. سارما
شاید بتوان «سارما» (Sarma) را ملکه غذاهای سنتی صربستان نامید! این غذا از گوشت چرخ کرده و سرخ شده در ادویه تهیه میشود و آن را در برگ کلم میپیچند. ریشهی این غذای خوشمزه، به زمان امپراطوری عثمانی بازمیگردد و حتی امروزه نیز از محبوبیت بسیاری برخوردار است.
5. موساکای صربستانی
«موساکای صربستانی» (Musaka) شبیه موساکای یونانی (Greek Moussaka) است با این تفاوت که به جای بادمجان از سیب زمینی در تهیهی آن استفاده میشود. ابتدا سیب زمینی را اسلایس و خورد کرده و قبل از پختن روی آن را لایه لایه با گوشت چرخکرده و سس مخصوص میپوشانند. موساکا به دلیل مواد سادهی تشکیل دهندهاش بسیار لذیذ بوده و به راحتی برای یک خانواده سه نفره را سیر میکند.
6. آیوار
«آیوار» (Ajvar) نوعی چاشنی لذیذ است که کاملاً با هر غذایی میتوان میل کرد و از ترکیب فلفل قرمز، سیر و مقادیری سرکه تهیه میشود. صربستانیها به آیوار «سالاد صربستانی» یا «خاویار گیاهی صربستانی» هم میگویند. احتمالاً کلمه «آیوار» (Ajvar) از «حاویار» به زبان ترکی، به معنی همان خاویار، ریشه گرفته است. اگرچه این خوردنی خوشمزه در ترکیه نیز رایج است، اما اصالت صربستانی دارد. همین موضوع شاید گواهی خواهد بود که فرهنگ و غذا در سراسر امپراتوری عثمانی مشترک بوده است.
مطالب مرتبط
سوغاتی های صربستان با رنگ و بوی بومیبرترین جاذبه های کشور صربستانفرهنگ و آداب و رسوم مردم شوخ طبع صربستان
7. پنیر جوان
«پنیر جوان صربستانی» (Mladi sir) نوعی پنیر کم چرب با طعمی خنثی است که با هر غذای گوشتی میتوان آن را میل کرد. و طعمی خنثی دارد. مثل کایماک، نوع خانگی آن بسیار خوشمزهتر از آنهایی که در سوپرمارکتها میبینید خواهد بود.
8. کوباسیسا
«کوباسیسا» (Kobasica) سوسیس صربستانی است که از گوشتهای مختلفی آن را تهیه میکنند. بعضی از آنها را باید ابتدا سرخ کرد، اما بعضی دیگر را میتوان مثل پیش غذا بدون پختن یا سرخ کردن خورد. پیشنهاد میکنیم با سوسیسهای سرخ شده را با لوبیا میل کنید.
9. همبرگر صربستانی
یکی از معروفترین غذاهای صربستان در میان افراد محلی و توریستها، همبرگر صربستان است که گوشت کبابی و ادویه دار را لای نان «سومن» یا «لپینجا» میگذارند. با این همبرگر، چاشنی «آیوار» (ajvar)، پیاز و «کایماک» را هم امتحان کنید. مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد. این غذا امروزه در اروپا طرفداران بسیاری دارد و میتوانید آن را در رستورانهایی که فست فود دارند، پیدا کنید.
10. چوارتسی
این غذا با حرارت، از چربیهای گوشت استخراج میشود. «چوارچتسی» یا «چوارچی» (Cvarci) در میان غذاهای بالکانی، محبوبیت فراوانی دارد و با رسیدن فصل زمستان، تقریباً در تمام خانهها پخته میشود. این غذای ترد و نمکین، قطعاً با مزاج شما سازگاری دارد.