gardeshban.ir

طرز تهیه آش گندم یزدی، آش نذری برای ایام محرم

ابتدا نخود، لوبیا چیتی و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هایی بریزید و تا سطح روی آن ها آب بریزید و از شب تا صبح یا به مدت تقریبا ۶ تا ۸ ساعت بگذارید تا خیس بخورد و در این مدت چندین بار آب آن ها را عوض کنید.
کد خبر: ۴۴۰۳۲
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰-1400 May 31
گردشبان (gardeshban.ir) :
محرم امسال هم محدودیت‌های کرونایی باعث شده است که نتوانیم در حسینیه‌ها و تکایا عزاداری کنیم اما می توانیم حال و هوای محرمی را به منزل‌مان بیاوریم و کودکان را با آداب  محرم و عزاداری امام حسین(ع) آشنا کنیم. 

یکی از موضوعاتی که با محرم و صفر گره خورده است و کودکان علاقه زیادی به آن دارند،  تهیه نذری مانند قیمه نذری، حلوا، عدس پلو یا نوشیدنی‌های خنک  و ... است.

 شما می‌توانید در منزل غذای نذری برای اعضای خانواده تهیه کنید و از همه اعضا کمک بگیرید و حتی پیشنهاد می کنم هر شب یکی از اعضای خانواده با مطالعه قبلی به بررسی نهضت امام حسین(ع) بپردازد و با خواندن زیارت عاشورا خانه هایمان را به نام امام حسین(ع)  متبرک کنیم و در نهایت نذری خانگی را صرف کنید . 

به همین منظور امروز و در روزهای آینده طرز تهیه غذاهای نذری را آموزش می دهیم.
 
مواد لازم برای ۴ نفر

 گندم پوست کنده -۳۰۰ گرم
  نخود -200 گرم
  لوبیا چیتی - ۲۰۰ گرم
  سبزی آش -    ۷۵۰ گرم
  نعناع داغ -۲ قاشق غذاخوری
  پیاز داغ - ۴ قاشق غذاخوری
  سیر داغ - ۲ قاشق غذاخوری
  نمک و فلفل سیاه -  به اندازه کافی
  کشک -   به اندازه دلخواه

 طرز تهیه

1- ابتدا نخود، لوبیا چیتی و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هایی بریزید و تا سطح روی آن ها آب بریزید و از شب تا صبح یا به مدت تقریبا ۶ تا ۸ ساعت بگذارید تا خیس بخورد و در این مدت چندین بار  آب آن ها را  عوض کنید.

2- گندم و حبوبات را داخل صافی بریزید و بشویید و داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.

3- در قابلمه ای تا نیمه آب بریزید و حرارت را زیاد  کنید و در قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.

4- بعد حرارت را بسیار ملایم کنید  تا حبوبات و گندم بپزند.

5- در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا گندم سر نرود.  

6- مواد را هم بزنید تا گندم ته نگیرد.

7- سبزی آش را تمیز کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.

8- اجازه دهید  تا سبزی خشک شود و سپس آن  را داخل خردکن  بریزید.

9-  گندم و حبوبات را پس از گذشت تقریبا ۲ ساعت امتحان کنید اگر پخته بودند کمی نمک روی مواد بریزید و بعد سبزی را اضافه  کنید تا نمک باعث شود که رنگ سبزی تا جای ممکن داخل آش حفظ شود و سیر داغ و نصف پیاز داغ را نیز داخل آش  بریزید.

10- به هیچ وجه در قابلمه را نگذارید و ۳۰  تا ۴۰ دقیقه اجازه  دهید  تا سبزی آش بپزد. پس از پخت سبزی آش کمی فلفل به آش اضافه  و حرارت را خاموش کنید  و کشک را هم به آش بیفزایید.

11- آش را مخلوط  کنید تا همه نقاط آش با طعم کشک آغشته شود و مجدد طعم آش را بچشید تا اگر نیاز به ادویه یا کشک بیشتر دارد به آن اضافه کنید.

12- آش گندم آماده شده را داخل کاسه  بریزید و با پیاز داغ  تزیین  کنید.

 نکته : برای تهیه این آش از حبوبات دیگر مانند عدس ، ماش و جو  هم  می توان استفاده کرد.


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار