gardeshban.ir

طرز تهیه شامی کباب هندی «آلو تیکی چات»؛ تند و خوشمزه

هندوستان را با رنگ و طعم و البته فرهنگ و دین‌های گوناگون می‌شناسند. از میان طعم‌ها هم تند و تیزی مقام اول را در بین غذا‌های هندی دارد.
کد خبر: ۴۴۰۳۴
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰-1400 May 31
گردشبان (gardeshban.ir) :

هندوستان را با رنگ و طعم و البته فرهنگ و دین‌های گوناگون می‌شناسند. از میان طعم‌ها هم تند و تیزی مقام اول را در بین غذا‌های هندی دارد. یکی از غذا‌های مشهور هندی الو تیکی یا آلوتیکی نام دارد که در اصل کوکو یا کتلت سیب زمینی ایرانی است؛ با این تفاوت که در آن از ادویه‌های زیادی از جمله گرام ماسالا استفاده شده است و عموما هم با سس تند سرو می‌شود.

معروف‌ترین و پرطرفدارترین سس‌هایی که با آلو تیکی مصرف می‌شوند، طعم نعنا یا نخود و ماست دارند. به نظر می‌رسد هندی‌ها هم مثل شیرازی‌ها به سیب زمینی «آلو» می‌گویند. آلوتیکی یا کتلت هندی به عنوان یک فینگرفود مناسب مهمانی و جشن تولد بسیار محبوب است و می‌توان آن را به عنوان یک میان وعده هم مصرف کرد.

برای تهیه آن هم نیاز به صرف زمان زیادی نیست و در کوتاه‌ترین فرصت می‌توانید یک غذای متفاوت را درست کنید. در این مطلب با ما باشید تا طرز تهیه کتلت هندی یا شامی کباب هندی آلو تیکی چات که یک غذای هندی با سیب زمینی است را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم

سیب زمینی: ۲ عدد

پیاز: ۲ عدد

سیر: ۳ حبه

تخم مرغ: ۱ عدد

آرد سوخاری: ۱ قاشق غذاخوری

ادویه گرام ماسالا: ۱ قاشق چای‌خوری

زیره: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

پاپریکا: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

جعفری خرد و ساطوری شده: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه و مراحل پخت کتلت هندی با سیب زمینی

برای درست کردن این غذای هندی خوشمزه با سیب زمینی که در واقع همان شامی کباب هندی است ابتدا سیب زمینی، پیاز و سیر‌ها را پوست بگیرید و بشویید. آن‌ها را با قسمت ریز رنده، رنده کنید. آب سیب زمینی، پیاز و سیر را با دست کاملا بگیرید تا موقع پخت به کف تابه نچسبد یا مواد کتلت از هم نپاشد. گوشت چرخ‌کرده را به پیاز و سیب زمینی اضافه و مخلوط کنید. جعفری را کاملا خرد و ساطوری کنید و به همراه آرد سوخاری به مخلوط اضافه کنید.

برای اینکه ادویه‌ها راحت‌تر در مخلوط حل شوند و یکنواخت باشند، تخم مرغ را در یک ظرف دیگر بشکنید و به آن گرام ماسالا، زیره، نمک، فلفل، و زردچوبه اضافه کنید و کاملا به هم بزنید. تخم مرغ را به مایه گوشت و پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و با دست ورز دهید. روی ظرف را با سلفون یا یک محافظ بپوشانید و در یخچال به مدت ۱ ساعت، بپوشانید.

در آخرین مرحله از دستور پخت کتلت آلو تیکی یک تابه را روی حرارت قرار دهید و در آن روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت را بردارید و به شکل دایره یا بیضی در آورید و در روغن سرخ کنید. این کار را برای همه کتلت‌ها انجام و اجازه دهید کاملا طلایی شوند. بعد از اینکه کاملا سرخ شدند، کتلت‌ها را روی دستمال حوله‌ای بگذارید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود. می‌توانید کتلت هندی آلوتیکی چات را با نان، سبزیجات و انواع سس، به‌خصوص سس‌های تند مثل سس فلفل تند یا سس کچاپ سرو کنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه کتلت یا شامی کباب هندی آلو تیکی

*مثل طرز تهیه سمبوسه هندی دستور تهیه شامی کباب هندی یا کتلت هندی آلوتیکی هم این قابلیت را دارد که در آن از مواد متنوعی استفاده شود. همچنین اگر ادویه‌های موجود در دستور پخت آلو تیکی با طبع شما سازگار نیستند می‌توانید آن‌ها را بنا به سلیقه‌تان کم و زیاد کنید.

*می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را از دستور پخت آلو تیکی حذف و به شکل کوکو یا یک شامی کباب هندی گیاهی آن را درست کنید.

*اگر مایه کتلت هندی آلو تیکی شما، قبل از سرخ کردن، کمی شل بود و به تابه می‌چسبید، می‌توانید به آن یک تخم مرغ دیگر، یا کمی آرد سوخاری اضافه کنید.

*کتلت آلو تیکی چات یک غذای نونی ساده برای ناهار یا شام است، ولی می‌توان آن را با برنج هم سرو کرد.


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار