گردشبان (gardeshban.ir) : خورش دال عدس یکی غذای خوشمزه و محبوب خوزستانی و جنوبی است شما می توانید خورش دال عدس بدون گوشت و خورش دال عدس با گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ را متناسب با دائقه خودتان تهیه نموده و با برنج نوش جان کنید.
خورش دال عدس خوزستانی بسیار محبوب و پرطرفدار است. معمولا خوش دال عدس با برنج کته سرو می شود یا این که همراه با نان خورده می شود.
در تمام دستورهای می توانید گوشت را از مراحل تهیه خورش دال عدس حذف کنید و یک غذای کاملا گیاهی و مقوی داشته باشید.
در دستور تهیه خورش دال جنوبی ، شیره تمبر هندی استفاده شده است که اگر طعمش را دوست نداشتید می توانید از ترکیب خورش حذفش کنید.
مواد لازم خورش دال عدس خوزستانی با مرغ
برای 4 نفر
زمان آماده سازی : 25 دقیقه
زمان پخت : 1 ساعت
پیاز یک عدد بزرگ سیر 4 یا 5 حبه
فیله مرغ 4 عدد
دال عدس یک پیمانه
سیب زمینی بزرگ یک عدد
رب یک قاشق غذاخوری
نمک- فلفل - زردچوبه - دارچین - آب لیمو به میزان لازم
طرز تهیه خورش دال عدس خوزستانی با مرغ
دال عدس را بشویید و آبکش کنید.
تابه را روی حرارت بگذرید و پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه و سیر را اضافه کرده تفت دهید تا بویش بلند شود.
مرغ تکه شده را با دارچین ، فلفل و 1 قاشق رب به تابه اضافه کرده و تفت دهید .
3 – 4 لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم مرغ بپزد.
بعد از نیم ساعت سیب زمینی را به خورش اضافه کنید.
10 دقیقه قبل از این که پخت سیب زمینی کامل شود ، دال عدس را به خورش اضافه کنید.
دال عدس آب زیادی به خودش می کشد پس مراقب باشید که آب خورش کم نشود و خورشتان ته نگیرد.
بعد از یک ربع نمک خورش را اندازه کنید و ابلیمو را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.