گردشبان (gardeshban.ir) : محمدرضا بنیاسدیراد گفت: با همت مهندسان و کارگران ایرانی و حمایت و همکاری تولیت آستان حرم امام حسین (ع)، شبستان حضرت علیاکبر (ع) به مساحت حدود ۲۸۰۰ متر مربع در طبقه همکف پروژه صحن حضرت زینب (س) در حال احداث است.
او با بیان اینکه شبستان حضرت علیاکبر (ع) روبهروی خیمهگاه حسینی قرار دارد، افزود: عملیات اجرای اسکلت این شبستان که مزین به معماری ایرانی ـ اسلامی خاصی خواهد بود، به پایان رسیده است.
بنیاسدیراد گفت: شبستان حضرت علیاکبر (ع) که جزو فضاهای زیارتی طرح توسعه این حرم و همچنین صحن حضرت زینب (س) محسوب میشود، حدود ۱۰ متر ارتفاع دارد که نورگیرهای بزرگ و سردری زیبا برای این سازه طراحی شده است.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات کربلا درباره بازآفرینی تپه تل زینبیه در طرح توسعه حرم امام حسین (ع) توضیح داد: فعالیت مهندسان و کارگران ایرانی برای تکمیل ساختمان مقام حضرت زینب (س) و ایجاد تپه نمادین تل زینبیه با کار گذاشتن شاسیها و آهنکشی طرح آغاز شده است.
بنیاسدیراد با بیان اینکه در طراحی ساختمان جدید تل زینبیه تلاش شده تا معماری زیبا و درخور شأن حضرت زینب (س) اجرا شود، افزود: با تکمیل طرح، زائران حاضر در این ساختمان میتوانند از طریق سه ورودی شمالی، شرقی و جنوبی به حرم وارد شوند.
طرح اولیه این شبستان
او با بیان اینکه ساختمان مقام حضرت زینب (س) دارای رواقهای متعدد است، گفت: ۲۲ طاقنمای زیبا براساس معماری ایرانی و اسلامی در این سازه اجرا میشود.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات کربلا اضافه کرد: تل زینبیه، دارای یک گنبد بزرگ در وسط است که با چهار گنبد کوچک نورگیر احاطه میشود تا ضمن زیبایی بیشتر، زائران از تابش مستقیم نور خورشید بهرهمند شوند.
او بیان کرد: امیدواریم عملیات اجرای سازه بتنی مجموعه بزرگ پروژه صحن حضرت زینب (س) به مساحت حدود ۱۳۰هزار متر مربع در سالروز ولادت حضرت زینب (س) به پایان برسد.
فاز نخست طرح توسعه حرم امام حسین (ع) به نام صحن حضرت زینب (س) مجموعهای از شبستانهای زیارتی، فضای روباز، کتابخانه، موزه و دارالضیافه (مهمانسرا) خواهد بود که هماکنون و با پایان عملیات اجرای اسکلت و سازه در بخشهای وسیعی از طرح، پروژه صحن حضرت زینب (س) حدود ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بر اساس اعلام ستاد بازسازی عتبات عالیات، عمده مصالح استفادهشده در ساخت صحن حضرت زینب (س) از داخل کشور تأمین میشود که بخشی از آن مربوط به مصالحی است که توسط افراد خیر، به ستاد بازسازی عتبات اهدا میشود و قسمت عمده آن هم در داخل کشور خریداری و به عراق منتقل میشود.