گردشبان (gardeshban.ir) :
مالابیج یکی از غذا های سنتی شمال می باشد که بیشتر در مازندران و گیلان تهیه می شود و ترکیب ماهی با سبزی معطر است. شما می توانید مالابیج را در فر و یا بدون فر داخل یک تابه دو طرفه تهیه کنید.
مالابیج را می توانید با انواع ماهی به خصوص ماهی سفید تهیه و در کنار برنج ساده یا سبزی پلو سرو کنید.
مالابیج در واقع یک نوع ماهی شکم پر می باشد که در گذشته روی هیزم کباب می شده است و نکته اساسی در تهیه این غذا استفاده از ادویه ها آن را نسبت به دیگر ماهی شکم پر متمایز کرده است و اگر شما هیزم یا آتش در دسترس دارید می توانید آن را روی زغال نیز کباب کنید.
مواد لازم برای تهیه مالابیج
ماهی سفید ۱ عدد
سبزی معطر شمالی (نعناع، خالواش، چوچاق) ۱ دسته
رب انار ۲ ق غذا خوری
مغز گردو ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه، گلپر به مقدار لازم
طرز تهیه مالابیج خوشمزه شمالی
مرحله اول: آماده سازی ماهی
ابتدا ماهی را بشورید و پولک آن را بگیرید. سپس شکم ماهی را برش بزنید و محتویات داخل آن را خالی کنید و خوب شکم ماهی را بشورید و داخل آبکش قرار دهید و با دستمال خوب خشک کنید و کمی نمک و فلفل سیاه به شکم ماهی بزنید و کنار بگذاریذ. سبزی معطر شمالی را بشورید و ریز خرد کنید.
مرحله دوم: تهیه مواد شکم
گردو را چرخ کنید و یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. داخل یک تابه سبزی معطر و گردو را کمی تفت دهید تا از خامی خارج شود و در ادامه رب انار را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا رب انار باز شود و در انتها کمی نمک و فلفل و گلپر بزنید. مواد میانی ماهی یا مالابیج آماده شده است.
مرحله سوم: پر کردن شکم ماهی
داخل شکم ماهی را بشورید و با دستمال مجدد خشک کنید. از مواد میانی تهیه شده داخل شکم ماهی قرار دهید و با خلال دندان یا سوزن و نخ خوب بدوزید و فیکس کنید.
مرحله چهارم: پخت مالابیج
برای پخت در فر باید سینی فر را چرب کنید و روی ماهی را با زعفران و کمی کره و رب انار رومال کنید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا پخته و طلایی شود. برای پخت بدون فر نیز باید ماهی را داخل تابه دو طرفه قرار دهید و با رومال زعفران و کره آغشته کنید تا ماهی پخته شود. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه مالابیج
شما می توانید از هر ماهی که تیغ و استخوانی که دوست دارید استفاده کنید.
بهتر است سبزی معطر را حذف نکنید و اگر در دسترس نبود با سبزی معطر دلخواه جایگزین کنید.
می توانید ماهی را داخل فویل پیچیده و در زغال نیز قرار دهید.
بهتر است برای ماهی سفید فلس را جدا نکنید.