gardeshban.ir

۵ نکته مهم برای پخت آبگوشت جا افتاده و غلیظ

آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای سنتی مشهور و خوشمزه اصیل ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است.
کد خبر: ۵۶۷۸۱
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ دی ۱۴۰۱-1401 October 24
گردشبان (gardeshban.ir) :




آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای سنتی مشهور و خوشمزه اصیل ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است.

آبگوشت یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی است که منوی اصلی رستوران‌های سنتی و قهوه خانه‌ها محسوب می‌شود و تقریبا می‌توان گفت به عنوان غذای سنتی ایرانی در سراسر دنیا شناخته شده و پرطرفدار است. این غذای خوشمزه و سنتی بسیار مقوی است و ایرانیان آن را به صورت ترید همراه با نان و انواع ترشی و مخلفاتی مانند پیاز تازه و فلفل سبز سرو می‌کنند.

آبگوشت معمولا بهانه‌ای برای دورهمی در روز‌های تعطیل و مهمانی‌های فامیلی است. اما تهیه این غذای خوشمزه فوت و فن‌های خاص خود را دارد و ممکن است هرکسی نتواند یک آبگوشت خوشمزه، جا افتاده و لعاب‌دار را در منزل تهیه کند.

اگر دوست دارید به سبک قهوه خانه‌ها و رستوران‌های سنتی در منزل یک آبگوشت خوشمزه و خاص را تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت

گوشت گوسفندی استخوان‌دار: ۵۰۰ گرم
دنبه تازه: ۱۰۰ گرم
ترکیب نخود و لوبیا سفید: یک و نیم لیوان
گوجه فرنگی: ۲ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر دارچین: به میزان لازم
پودر لیمو عمانی: نصف قاشق چای‌خوری
مرزه خشک: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آبگوشت

مرحله اول: برای شروع کار نخود و لوبیا سفید را از ۲۴ ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید.

مرحله دوم: داخل یک قابلمه مناسب گوشت شسته را بریزید؛ سپس نخود و لوبیا سفید خیس خورده، پیاز و سیر خرد شده را همراه با زردچوبه، فلفل قرمز و پودر دارچین به گوشت اضافه کنید و تا نیمه قابلمه را آب جوش بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید مواد شروع به جوشیدن کنند؛ سپس کف‌های روی آب را بگیرید تا آبگوشت شما درنهایت خوشرنگ‌تر شود.

مرحله سوم: یک ساعت بعد گوجه فرنگی درسته و سیب زمینی پوست کنده درسته را به قابلمه آبگوشت اضافه کنید و حرارت را کم کنید. حدود یک ساعت دیگر زمان بدهید تا سیب زمینی بپزد.

مرحله چهارم: بعد از اینکه سیب زمینی پخت، آن را همراه با گوجه فرنگی و دنبه پخته از قابلمه آبگوشت خارج کنید. در این مرحله نمک و لیمو عمانی را که از قبل با آب ولرم خیس داده‌اید، به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.

مرحله پنجم: سیب زمینی، گوجه و دنبه پخته را با هم بکوبید تا کاملا له شوند؛ سپس رب گوجه فرنگی، پودر لیمو عمانی و مرزه خشک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. این ترکیب را داخل یک ماهی تابه با کمی روغن بریزید و حدودا ده دقیقه با حرارت کم سرخ کنید و مدام هم بزنید و بعد به قابلمه آبگوشت اضافه کنید. حالا باید اجازه بدهید تا آبگوشت شما با حرارت کم جا بیفتد و روغن بیاندازد.

مرحله ششم: بعد از اینکه آبگوشت پخت، می‌توانید آب را جدا کنید و گوشت و نخود و لوبیا را با هم بکوبید تا همزمان آبگوشت و گوشت کوبیده را با هم داشته باشید. آبگوشت خوشمزه و جا افتاده شما در این مرحله آماده خوردن است.

۵ نکته مهم برای پخت آبگوشت

۱- مرزه خشک را از مواد لازم حذف نکنید؛ زیرا یکی از راز‌های خوشمزگی آبگوشت همین اضافه کردن مرزه خشک به آن است. بهترین ترکیب ادویه برای تهیه آبگوشت شامل پودر فلفل سیاه + پودر زیره سبز + پودر زیره سیاه + پودر تخم گشنیز + مرزه خشک، پودر لیمو عمانی + پودر دارچین + پودر سیر + پودر آویشن و نمک است.

۲- سعی کنید از دنبه و گوشت تازه برای تهیه آبگوشت استفاده کنید؛ همچنین هرچه زمان پخت آبگوشت بیشتر باشد، جا افتاده‌تر و خوشمزه‌تر خواهد شد.

۳- اگر دیگ سنگی در منزل دارید، حتما آبگوشت را داخل آن بار بگذارید که در خوشمزه شدن و جا افتادن آبگوشت تاثیر بسیار زیادی دارد.

۴- کف روی آبگوشت را حتما در ابتدای پخت بگیرید؛ همچنین نمک و لیمو عمانی را حتما بعد از اینکه گوشت و نخود و لوبیا پخت، به قابلمه اضافه کنید. وقتی سیب زمینی را می‌کوبید، لعاب و غلظت آبگوشت شما چند برابر می‌شود.

۵- حتما نخود و لوبیا سفید را ۲۴ ساعت قبل از پخت با آب ولرم خیس بدهید. اگر نخود و لوبیا به اندازه کافی خیس نخورده باشد، داخل آبگوشت کاملا له و پخته نمی‌شود. این مسئله علاوه بر اینکه روی طعم آبگوشت تاثیر می‌گذارد، باعث ایجاد نفخ و معده درد خواهد شد.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار