گردشبان (gardeshban.ir) :
نتایج تحقیقات درباره محاسن و مضرات قهوه چه میگویند؟ محققان در تحقیقاتی جدید مضرات و محاسن مصرف را مورد بررسی قرار داده در نتیجه این تحقیقات مصرف قهوه در حد متوسط در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان، نارسایی قلبی، دیابت نوع ۲ و حتی مرگ را کاهش دهد.
از آنجا که قهوههای سرد تابستانی به لاتههای (قهوههای با شیر) فصلی پاییزی تبدیل میشوند، میتوان به راحتی یک فنجان قهوه اضافی در طول روز برای تقویت انرژی، خلقوخو یا یک بعد از ظهر شیرین به دست آورد.
به گزارش ان بی سی نیوز، تحقیقات نشان میدهد که اثرات طولانی مدت قهوه برای سلامتی شامل کاهش خطر سرطان، نارسایی قلبی، دیابت نوع ۲ و حتی مرگ میشود. اما چند نکته وجود دارد: مطالعات همچنین نشان دادهاند که مصرف زیاد قهوه با افزایش خطر زوال عقل و سکته مغزی و همچنین خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی در میان مصرف کنندگان قهوه با فشار خون بالا مرتبط است. پس مرز بین بهره بردن از فواید یک فنجان قهوه صبحگاهی و دوری بیش از حد آن کجاست؟
ان بی سی نیوز ضمن بررسی نتایج این تحقیق با چهار پزشک و متخصص تغذیه گفتوگو کرده، این متخصصان به طور کلی با این نظریه موافق بودند که اگرچه قهوه ایمن و سالم است، اما افرادی که از قبل بیماری داشتهاند یا از نظر سلامت جسمانی دچار مشکل بودند، ممکن است عوارض جانبی منفی آن را بیشتر احساس کنند.
تریشیا پسوتا یکی از اعضای انجمن تغذیه آمریکا و متخصص تغذیه در این زمینه گفت: شواهد قوی و ثابتی وجود دارد که نشان میدهد مصرف متوسط قهوه مضر نیست، اما این بدان معنا نیست که قهوه باید برای مزایای سلامتی مصرف شود. پسوتا گفت: من هرگز به افرادی که نوشیدنیهای کافئیندار مصرف نمیکنند، توصیه نمیکنم به هر دلیلی آنها را در روز خود بگنجانند.
چقدر قهوه برای شما مضر است؟
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به افراد توصیه میکند مصرف روزانه کافئین خود را به ۴۰۰ میلی گرم محدود کنند. به گفته این سازمان، اکثر مردم بعید است که عوارض جانبی جدی کافئین مانند ضربان قلب نامنظم، استفراغ، تشنج، اسهال و حتی مرگ، را تجربه کنند طبق اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا در صورتی که فردی روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم یا حدود ۱۲ فنجان کافئین مصرف کند، احتمال دارد با عوارض جانبی جدی مصرف کافئین مواجه شود.
پسوتا گفت اما حتی مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم کافئین گاهی اوقات میتواند عوارض جانبی نامطلوبی از جمله بیقراری، اضطراب و مشکلات خواب را به همراه داشته باشد. او گفت در حالی که برخی از افراد میتوانند به راحتی چهار تا پنج فنجان در روز را مصرف کنند، برخی دیگر ممکن است تحمل کمتری نسبت به کافئین داشته باشند و بیشتر مستعد عوارض جانبی باشند. پسوتا در این باره گفت: بدن من نمیتواند بیش از یک یا دو فنجان قهوه در روز را تحمل کند.
پسوتا برای افراد باردار یا شیرده، مصرف بیش از ۲۰۰ میلیگرم یا حدود دو فنجان قهوه در روز را توصیه نمیکند، زیرا کافئین میتواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود. تحقیقات نشان داده است که مصرف کافئین در دوران بارداری میتواند منجر به کاهش وزن نوزادان شود، اگرچه مطالعهای در سال ۲۰۲۱ نشان داد که زنان بارداری که مقادیر متوسط کافئین مصرف میکنند نسبت به افرادی که کافئین مصرف نمیکنند در معرض خطر کمتری برای ابتلا به دیابت بارداری قرار دارند.