هرکسی که اولین باری که غذای هندی با نام چیکن تیکا را امتحان کرده، میگوید تندی ادویهها تمام اعصابهای حسیاش را تحریک کردهاند و در چند لحظه عاشق طعم منحصربهفردش شده است. احتمالا شما هم شنیدهاید که تندی، طعم غالب غذاهای هندی است و ادویههایی مانند فلفل قرمز، دارچین، هل و زنجبیل تقریبا در تمامی آنها استفاده میشود.
افرادی بسیاری دوست دارند قبل از سفر به هند، با غذاهای این کشور آشنا شوند تا تجربه سفر بهتری برای خودشان خلق کنند. هندوستان، سرزمین تنوع و رنگ، در آشپزی هم تنوع شگفتانگیز خود را به رخ میکشد. سفره هندی پر است از غذاهای رنگارنگ، با عطر و ادویهای که هوش از سرتان میبرد و طعمی که هر کسی با هر سلیقهای را به وجد میآورد.
مواد اصلی غذاهای هندی بر پایه برنج، نان، عدس و انواع سبزیجات است. اما آنچه که این غذاها را منحصربهفرد میکند، استفاده بینظیر از ادویههای هندی است. زنجبیل، زردچوبه،گشنیز، زیره، هل، فلفل قرمز و جوز هندی فقط چند نمونه از این ادویهها هستند که به غذاهای هندی طعمی گرم، تند و گاه ترش و شیرین میبخشند.
در ادامه برخی از این غذاهای خوشمزه هندی را معرفی خواهیم کرد.
مرغ ماکانی کرهای
این غذا که به مرغ کرهای هم معروف است، از معروفترین غذاهای هند است که از تکههای مرغ مرینیتشده در ماست و ادویه و سپس پختهشده در سس کرهای تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کرهای است و رنگی نارنجی دارد.
چیکن تندوری
از غذاهای معروف هندی میتوان به مرغ تندوری اشاره کرد که از مرغهای تکهشدهای تشکیل میشود که در ماست و مخلوطی از ادویههای تند مانند فلفل قرمز، زنجبیل و پودر چیلی خوابانده شده و سپس در تنور ذغالی کباب میشود. طعم این غذا تند و دودی است و رنگ آن به قرمزی میزند.
دال گوشت
دال گوشت، خوراکی مغذی و کمچرب است که از عدس، گوشت، گوجهفرنگی، پیاز و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا تند و نمکی است و رنگی قهوهای دارد و در عین حال غذای بسیار مقوی است.
روگان جوش
یکی دیگر از غذاهای هندی روگان جوش است که از ترکیب گوشت بره یا گوسفند با سس کشمیری تهیه میشود. این سس از ماست، خامه، بادام، زنجبیل و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگ آن نارنجی است.
چانا ماسالا
اگر از دسته گیاهخواران هستید، چانا ماسالا یکی از بهترین غذاهای هندی است که میتوانید میل کنید. ترکیبات اصلی آن نخود، پیاز، گوجهفرنگی، زنجبیل و ادویه است که در کنار هم طعمی تند و ترش و شیرین با رنگ قهوهای ایجاد میکند.
پراتا
پراتا نوعی نان هندی است که از آرد گندم کامل تهیه میشود و معمولا به صورت ساده یا با سیبزمینی، پنیر و یا مواد دیگر میل میشود. شما میتوانید آن را به شکل پیشغذا میل کنید و از ترکیب این غذای ساده هندی لذت ببرید.
چیکن تیکا ماسالا
از دیگر غذاهای معروف هندی، چیکن تیکا ماسالاست که از ترکیب مرغ تکهشدهای که در ماست و ادویه خوابانده شده، تهیه میشود و پس از آن در سس گوجهفرنگی و خامه پخته میشود. طعم این غذا تند و کمی شیرین است و به رنگ نارنجی است.
سمبوسه سیبزمینی
سمبوسه سیبزمینی، نوعی پیشغذا یا میانوعده هندی است که از سیبزمینی، نخود، پیاز و ادویه تهیه میشود و در خمیر یوفکا پیچیده و سرخ میشود. این غذا تند و نمکی را حتی میتوانید به عنوان یک وعده غذایی کامل در کنار گوشت پختهشده (برای اضافه کردن ترکیب پروتئینی حیوانی) میل کنید.
دوپیازه مرغ
از دیگر غذاهای معروف هند باید به دوپیازه مرغ اشاره کنیم که خوراکی خوشمزه و پرطرفدار است که با موادی مانند مرغ، پیاز، گوجهفرنگی، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. این غذا تند و ترش و شیرین است و رنگی نارنجی دارد.
شاهی کورما
شاهی کورما از گوشت بره یا گوسفند با سس بادام تهیه میشود. این سس از بادام، ماست، خامه، زنجبیل و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگی کرمی دارد و یکی از بهترین غذاهای هند است که میتوانید میل کنید.
وادا پاو
وادا پاو یکی از غذاهای خیابانی هند است که به صورت ساندویچ تهیه میشود و از سیبزمینی سرخشده، نخود و سسهای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا تند و ترش و شیرین است.
پالک پنیر
پالک پنیر، یکی دیگر از غذاهای محبوب هندی و پرطرفدار میان گیاهخواران است که از اسفناج، پنیر، پیاز، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگی سبز دارد.
چوله یا کاری نخود
چوله، خوراکی ساده و مغذی است که از نخود، پیاز، گوجهفرنگی و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا تند و ترش و شیرین است و رنگی قهوهای دارد. این غذا اگرچه جزو معروفترین غذاهای هند نیست، اما خودتان هم میتوانید در خانه آن را درست کنید و از این ترکیب لذت کافی را ببرید.
داهی وادا
داهی وادا، نوعی پیشغذا یا میانوعده هندی است که از دوناتهای عدسی سرخشده و سس ماست تهیه میشود. طعم این غذا ترش و خنک است و سریع و راحت تهیه میشود.
آلو گوبی
آلو گوبی، از بهترین غذاهای هند برای گیاهخواران است که از سیبزمینی، گلکلم، پیاز، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. طعم آن ترکیبی از طعمهای گرم، تند، معطر و کمی خاکی است.
کوفته مالایی
کوفته مالایی، یکی دیگر از معروفترین غذاهای هندی است که ترکیب اصلی آن پنیر و سبزیجات است. پس اگر طرفدار این نوع غذا هستید، پیشنهاد میکنیم آن را از دست ندهید. این کوفتهها با ترکیبهای اصلی پنیر، سیبزمینی و نخود فرنگی در سس خامهای پخته میشوند. طعم این غذا پیچیده و دلنشین است و ترکیب متنوعی از انواع طعمهاست.
نان هندی (نان روتی)
پیش از این نان پراتا را معرفی کردیم، اما نان هندی یا نان روتی هم یکی دیگر از نانهایی است که میتوانید آن را امتحان کنید. ترکیب آن از آرد کامل گندم است که روی تابه یا ساج داغ تهیه میشود. آن را میتوانید به شکل گرم و یا سرد همراه با کاری و یا خورش سرو کنید.