هرکسی که اولین باری که غذای هندی با نام چیکن تیکا را امتحان کرده، میگوید تندی ادویهها تمام اعصابهای حسیاش را تحریک کردهاند و در چند لحظه عاشق طعم منحصربهفردش شده است. احتمالا شما هم شنیدهاید که تندی، طعم غالب غذاهای هندی است و ادویههایی مانند فلفل قرمز، دارچین، هل و زنجبیل تقریبا در تمامی آنها استفاده میشود.
افرادی بسیاری دوست دارند قبل از سفر به هند، با غذاهای این کشور آشنا شوند تا تجربه سفر بهتری برای خودشان خلق کنند. هندوستان، سرزمین تنوع و رنگ، در آشپزی هم تنوع شگفتانگیز خود را به رخ میکشد. سفره هندی پر است از غذاهای رنگارنگ، با عطر و ادویهای که هوش از سرتان میبرد و طعمی که هر کسی با هر سلیقهای را به وجد میآورد.
مواد اصلی غذاهای هندی بر پایه برنج، نان، عدس و انواع سبزیجات است. اما آنچه که این غذاها را منحصربهفرد میکند، استفاده بینظیر از ادویههای هندی است. زنجبیل، زردچوبه،گشنیز، زیره، هل، فلفل قرمز و جوز هندی فقط چند نمونه از این ادویهها هستند که به غذاهای هندی طعمی گرم، تند و گاه ترش و شیرین میبخشند.
در ادامه برخی از این غذاهای خوشمزه هندی را معرفی خواهیم کرد.
مرغ ماکانی کرهای
این غذا که به مرغ کرهای هم معروف است، از معروفترین غذاهای هند است که از تکههای مرغ مرینیتشده در ماست و ادویه و سپس پختهشده در سس کرهای تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کرهای است و رنگی نارنجی دارد.
عکس از: سایت Maangchi
چیکن تندوری
از غذاهای معروف هندی میتوان به مرغ تندوری اشاره کرد که از مرغهای تکهشدهای تشکیل میشود که در ماست و مخلوطی از ادویههای تند مانند فلفل قرمز، زنجبیل و پودر چیلی خوابانده شده و سپس در تنور ذغالی کباب میشود. طعم این غذا تند و دودی است و رنگ آن به قرمزی میزند.
عکس از: سایت Onestophalal
دال گوشت
دال گوشت، خوراکی مغذی و کمچرب است که از عدس، گوشت، گوجهفرنگی، پیاز و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا تند و نمکی است و رنگی قهوهای دارد و در عین حال غذای بسیار مقوی است.
عکس از: سایت Fatimacooks
روگان جوش
یکی دیگر از غذاهای هندی روگان جوش است که از ترکیب گوشت بره یا گوسفند با سس کشمیری تهیه میشود. این سس از ماست، خامه، بادام، زنجبیل و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگ آن نارنجی است.
عکس از: سایت Chewoutloud
چانا ماسالا
اگر از دسته گیاهخواران هستید، چانا ماسالا یکی از بهترین غذاهای هندی است که میتوانید میل کنید. ترکیبات اصلی آن نخود، پیاز، گوجهفرنگی، زنجبیل و ادویه است که در کنار هم طعمی تند و ترش و شیرین با رنگ قهوهای ایجاد میکند.
عکس از: سایت Cookieandkate
پراتا
پراتا نوعی نان هندی است که از آرد گندم کامل تهیه میشود و معمولا به صورت ساده یا با سیبزمینی، پنیر و یا مواد دیگر میل میشود. شما میتوانید آن را به شکل پیشغذا میل کنید و از ترکیب این غذای ساده هندی لذت ببرید.
عکس از: سایت Danielfooddiary
چیکن تیکا ماسالا
از دیگر غذاهای معروف هندی، چیکن تیکا ماسالاست که از ترکیب مرغ تکهشدهای که در ماست و ادویه خوابانده شده، تهیه میشود و پس از آن در سس گوجهفرنگی و خامه پخته میشود. طعم این غذا تند و کمی شیرین است و به رنگ نارنجی است.
عکس از: سایت Seriouseats
سمبوسه سیبزمینی
سمبوسه سیبزمینی، نوعی پیشغذا یا میانوعده هندی است که از سیبزمینی، نخود، پیاز و ادویه تهیه میشود و در خمیر یوفکا پیچیده و سرخ میشود. این غذا تند و نمکی را حتی میتوانید به عنوان یک وعده غذایی کامل در کنار گوشت پختهشده (برای اضافه کردن ترکیب پروتئینی حیوانی) میل کنید.
عکس از: سایت Afeliaskitchen
دوپیازه مرغ
از دیگر غذاهای معروف هند باید به دوپیازه مرغ اشاره کنیم که خوراکی خوشمزه و پرطرفدار است که با موادی مانند مرغ، پیاز، گوجهفرنگی، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. این غذا تند و ترش و شیرین است و رنگی نارنجی دارد.
عکس از: سایت Bonappetit
شاهی کورما
شاهی کورما از گوشت بره یا گوسفند با سس بادام تهیه میشود. این سس از بادام، ماست، خامه، زنجبیل و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگی کرمی دارد و یکی از بهترین غذاهای هند است که میتوانید میل کنید.
عکس از: سایت Onestophalal
وادا پاو
وادا پاو یکی از غذاهای خیابانی هند است که به صورت ساندویچ تهیه میشود و از سیبزمینی سرخشده، نخود و سسهای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا تند و ترش و شیرین است.
عکس از: سایت Cookwithrenu
پالک پنیر
پالک پنیر، یکی دیگر از غذاهای محبوب هندی و پرطرفدار میان گیاهخواران است که از اسفناج، پنیر، پیاز، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا ملایم و کمی شیرین است و رنگی سبز دارد.
عکس از: سایت Littlespicejar
چوله یا کاری نخود
چوله، خوراکی ساده و مغذی است که از نخود، پیاز، گوجهفرنگی و ادویه تهیه میشود. طعم این غذا تند و ترش و شیرین است و رنگی قهوهای دارد. این غذا اگرچه جزو معروفترین غذاهای هند نیست، اما خودتان هم میتوانید در خانه آن را درست کنید و از این ترکیب لذت کافی را ببرید.
عکس از: سایت Glebekitchen
داهی وادا
داهی وادا، نوعی پیشغذا یا میانوعده هندی است که از دوناتهای عدسی سرخشده و سس ماست تهیه میشود. طعم این غذا ترش و خنک است و سریع و راحت تهیه میشود.
عکس از: سایت Petuzindia
آلو گوبی
آلو گوبی، از بهترین غذاهای هند برای گیاهخواران است که از سیبزمینی، گلکلم، پیاز، زنجبیل و ادویه تهیه میشود. طعم آن ترکیبی از طعمهای گرم، تند، معطر و کمی خاکی است.
عکس از: سایت Myfoodstory
کوفته مالایی
کوفته مالایی، یکی دیگر از معروفترین غذاهای هندی است که ترکیب اصلی آن پنیر و سبزیجات است. پس اگر طرفدار این نوع غذا هستید، پیشنهاد میکنیم آن را از دست ندهید. این کوفتهها با ترکیبهای اصلی پنیر، سیبزمینی و نخود فرنگی در سس خامهای پخته میشوند. طعم این غذا پیچیده و دلنشین است و ترکیب متنوعی از انواع طعمهاست.
عکس از: سایت Wikimedia
نان هندی (نان روتی)
پیش از این نان پراتا را معرفی کردیم، اما نان هندی یا نان روتی هم یکی دیگر از نانهایی است که میتوانید آن را امتحان کنید. ترکیب آن از آرد کامل گندم است که روی تابه یا ساج داغ تهیه میشود. آن را میتوانید به شکل گرم و یا سرد همراه با کاری و یا خورش سرو کنید.
عکس از: سایت Glutenfreealchemist
گلاب جونون
گلاب جونون یک دسر کلاسیک هندی است که از توپهای شیرینی سرخشده ساخته شده و در شربت گلاب و زعفران غوطهور میشود. این دسر دارای بافتی نرم و طعمی شیرین و معطر به گلاب است. رنگ آن معمولا طلایی است و عطر دلپذیری از زعفران دارد.
عکس از: سایت Bakewithshivesh
زولبیا
بله، هندیها هم زولبیا دارند و باید بگوییم این دسر پرقند یکی از شیرینیهای معروف هندی است که شبیه به بامیه ایرانی است. این شیرینی از خمیر نازک تهیه میشود که به صورت حلقهای در شربت شکر غوطهور میشود. زولبیا معمولا طلایی و ترد است و طعمی بسیار شیرین دارد.
عکس از: سایت Proportionalplate
خیر
خیر یک نوع پودینگ برنج هندی است که از برنج، شیر، شکر و هل تهیه میشود که گاهی اوقات با غذای هندی اشتباه گرفته میشود. این دسر معمولا با مغزهایی مانند پسته و بادام تزئین میشود و دارای طعمی شیرین و عطری دلپذیر از هل با رنگ سفید یا کرمی است.
میسور پاک
میسور پاک یک شیرینی سنتی هندی است که از آرد نخودچی، کره تصفیهشده و شکر تهیه میشود. این شیرینی دارای بافتی نرم و شکننده است و طعمی بسیار شیرین و کرهای دارد. رنگ آن معمولا زرد است.
عکس از: سایت Shreemsweetsandbakery
رزمالایی
رزمالایی یک دسر معروف هندی است که از توپهای پنیر نرم در شیر غلیظ و شیرین تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و طعمی شیرین و شیری است و معمولا با پسته و زعفران تزئین میشود. رنگ آن سفید یا کرمی است.
عکس از: سایت Chaiandchurros
کالاکاند
یک دسر هندی است که از شیر تغلیظشده و شکر تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و دانهدار و طعمی شیرین و شیری است. رنگ آن سفید یا قهوهای روشن است و معمولا با پسته و بادام تزئین میشود.
عکس از: سایت Indianhealthyrecipes
گاجار حلوا
گاجار حلوا یک دسر هندی است که از هویج رندهشده، شیر، شکر و کره تصفیهشده تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و مرطوب و طعمی شیرین و معطر از هویج و هل است. رنگ آن نارنجی روشن است و معمولا با مغزها تزئین میشود.
عکس از: سایت Honeywhatscooking
موهانتال
موهانتال یک نوع شیرینی هندی است که از آرد نخودچی، کره تصفیهشده و شکر تهیه میشود. این شیرینی دارای بافتی خردشدنی و طعمی شیرین و کرهای است و معمولا با بادام و پسته تزئین میشود. رنگ آن زرد طلایی است.
عکس از: سایت Rakskitchen
رسگلا
رسگلا نوعی دسر هندی است که از توپهای پنیر در شربت شکر تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و اسفنجی و طعمی بسیار شیرین است. رنگ آن سفید یا کرمی است و عطر ملایمی از گلاب یا زعفران دارد.
عکس از: سایت Thespruceeats
باسوندی
باسوندی یک دسر هندی است که از شیر غلیظشده، شکر و هل تهیه میشود. این دسر دارای بافتی غلیظ و کرمی و طعمی شیرین و معطر از هل است. رنگ آن سفید یا کرمی است و معمولا با پسته و بادام تزئین میشود.
عکس از: سایت Vegrecipesofindia
شاهی توکدا
شاهی توکدا یک دسر هندی است که از تکههای نان سرخشده در شیر غلیظ و شیرین تهیه میشود. این دسر دارای بافتی نرم و طعمی شیرین و کرهای است و معمولا با زعفران و پسته تزئین میشود. رنگ آن کرمی یا قهوهای روشن است.
عکس از: سایت Archanaskitchen