gardeshban.ir

موزه تاریخ طبیعی شهرستان علی‌آبادکتول استان گلستان عصاره‎ای از طبیعت وحشی منطقه، نمونه‌هایی از تاکسیدرمی حیوانات و نمونه‌هایی از گیاهان و جانوران مناطق مختلف استان را در معرض نمایش گذاشته است.
کد خبر: ۲۹۲۶۵
تاریخ انتشار : جمعه ۰۳ مرداد ۱۳۹۹-1399 May 03
گردشبان (gardeshban.ir) :

بیش از 240 سال پیش یعنی در سال 1753 میلادی نخستین موزه تاریخ طبیعی و محیط زیست دنیا در British Museum در لندن گشایش یافت. این موزه حرکتی تازه در پیدایش و گسترش چنین موزه‌های در سطح اروپا و سپس آمریکا ایجاد کرد که در دهه‌های گذشته شکل‌یابی و تکامل موزه‌های تاریخ طبیعی از آن‌چنان اهمیتی برخوردار شد که نقش تعیین کننده‌ای در سطح جهانی به‌ویژه در بخش علمی‌آموزشی یافت و موجب حرکت‌های تازه در پهنه زیست شناختی شد.

در موزه تاریخ طبیعی سعی می‌شود از چگونگی زیست حیوانات به مفهوم کلی و تاثیر آن در زندگی انسان سخن گفت و در واقع با به نمایش گذاشتن مظاهر الهی، عظمت خالق زیبایی‌ها را نشان داد و از سویی دیگر می‌توان افراد را نسبت به حفظ و حراست از این ذخایر خدادای وظیفه‌مند کرد.

از وظایف اصلی موزه تاریخ طبیعی علی‌آبادکتول متمرکز ساختن و بهره‌گیری صحیح از منابع و میراث طبیعی استان است. این موزه از جمله مکان‌های فرهنگی، علمی و نمایشگاهی با وسعتی بالغ بر 120 متر مربع است و به فاصله 4 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان علی‌آبادکتول، در پارک جنگلی کبودوال واقع شده است.

بیشترین استقبال از موزه تاریخ طبیعی را کودکان و نوجوانان تشکیل می‎دهند تا با حیات وحش بیشتر آشنا شوند و  از نزدیک نمونه‎های تاکسیدرمی شده از حیواناتی را ببینند که شاید زندگی شهری مانع از دیدن آنان در طبیعت شده است.

در این موزه شش پرده‌ نقاشی‌شده از مناظر معروف استان از قبیل زیستگاه‌های آبی، خشکی، تالابی، کوهستانی و استپی نمایش داده شده است. موزه تاریخ طبیعی از دو غرفه از گیاهان خشک و حفظ‌شده (که نمونه‌های گیاهی منطقه را معرفی می‌کند)، دو غرفه پرندگان، یک غرفه پستانداران، دو غرفه حشرات، یک غرفه صدف‌ها و یک غرفه کانی‌ها و فسیل‌ها و همچنین یک غرفه خزندگان تشکیل شده است.

در این موزه بیش از 100 گونه پرنده آبزی، کنار آبزی و خشکزی ازقبیل پرندگان شکاری، مرغابی‌سانان و کنار آبزی و... همچنین بیش از پنج گونه از پستانداران شاخص منطقه از قبیل پلنگ، گورکن، شوکا و... در قالب یک پرده نقاشی شده شاخص از سراسر استان به نمایش گذاشته شده است.

در موزه تاریخ طبیعی علی‌آبادکتول بیش از 15 گونه از انواع خزندگان مانند آگامی قفقازی و چند گونه مار شامل افعی شاخدار، افعی دماوندی، کفچه مارندی و... در قالب یک غرفه در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.

در این موزه انواع مختلفی از حشرات ازقبیل قاب‌بالان و پروانه‌ها در قالب یک غرفه معرفی شده‌اند. همچنین در یک غرفه موزه مورد نظر گونه‌های مختلف صدف‌های دریای خزر، صدف‌های دو کفه خلیج فارس و صدف‌هایی از دریاهای بزرگ دنیا نگهداری می‌شود.

گونه‌های تاکسیدرمی شده موزه تاریخ طبیعی علی‌آبادکتول عموما از متخلفین شکار و صید درسراسر استان کشف و ضبط شده است و یا لاشه‌های تلف شده آنان در طبیعت جمع‌آوری و در زیستگاه شبیه‌سازی شده خود به‌صورت پرده‌ای نقاشی شده قابل مشاهده‌اند.

با سفر به شهرستان علی‌آبادکتول، نگین استان گلستان از موزه تاریخ طبیعی کبودوال دیدن کنید.



پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار