gardeshban.ir

موزه‌های هلند با هدف جبران تبعیض تاریخی، متعهد به بازگرداندن غنائم هنری دوران استعمار به کشورهای مبدا شدند.
کد خبر: ۳۲۲۹۶
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹-1399 July 21
گردشبان (gardeshban.ir) :

کمتر از یک هفته و پس از آن که نمایندگان پارلمان فرانسه به بازگرداندن عتیقه‌جاتی که یک قرن پیش به دست نیروهای استعمارگر فرانسوی از کشورهای سنگال و بنین به غنیمت گرفته شد، رای دادند، موزه‌های هلند نیز به تحویل غنائم هنری دوران استعمار به کشورهای مبدا متعهد شدند.

پس از آن که معروفترین موزه‌های کشور هلند از پیشنهاد شورای فرهنگ هلند برای به رسمیت شناختن و جبران بی‌عدالتی‌ تاریخی در حق کشورهای مستعمره حمایت کردند، هزاران اثر هنری که در دوران استعمار به دست سربازان هلندی به غارت رفته بود به این کشورها بازگردانده خواهد شد.

مدیران موزه ملی آمستردام و موزه مردم‌شناسی تروپن گفتند از پیشنهادی که سه‌شنبه گذشته درباره ایجاد ساختار قانونی برای بازگرداندن حدود ۱۰۰ هزار اثر هنری به کشورهای مبدا ارائه شد، حمایت می‌کنند.

در میان آثاری که شورای فرهنگ هلند در گزارش خود به آنها اشاره کرده است می‌توان از یک الماس ۷۰ قیراطی متعلق به پادشاه بانجارماسین (Banjarmasin) نام برد که در اواخر قرن نوزدهم میلادی پس از فتح سرزمینش، که امروزه بخشی از کشور اندونزی است، به دست نیروهای استعمارگر هلندی افتاد. این الماس در موزه ملی آمستردام به نمایش گذاشته شده است.

بازگردندان غنائم دوره استعمار به کشورهای مبدا توسط هلند

گونسالوز-هو کانگ یو (Gonçalves-Ho Kang You) نویسنده گزارش شورای فرهنگ هلند بدون نام بردن از انگلیس گفت ایجاد یک کمیته مستقل برای اجرای چنین سیستمی می‌تواند الهام‌بخش سایر کشورهایی باشد که با درخواستها برای بازگرداندن آثار هنری به غنیمت گرفته شده در دوره استعمار روبرو هستند.

به گفته وی، برگرداندن آثار تاریخی به کشورهایی که محق آن هستند، لزوما مانعی برای نمایش این آثار در موزه‌های اروپایی نیست زیرا گزینه قرض گرفتن وجود دارد.

اگرچه واکنش مقامات هلند هنوز به صورت علنی اعلام نشده است اما دولت این کشور به تازگی در مورد بازگرداندن غنائم استعماری به کشورهای مبدا موضع فعالی اتخاذ کرده است. خنجر طلاکاری شده شاهزاده‌ای که در سال ۱۸۳۰ علیه حکمرانی هلند بر اندونزی قیام ناکامی را آغاز کرده بود، مارس سال گذشته ۴۵ سال پس از زمانی که آمستردام وعده داده بود به جاکارتا تحویل داده شد.

روزنامه گاردین نوشت، این روزها بحث بازگرداندن عتیقه‌جات به غنیمت گرفته شده در دوره استعمار به کشورهای مبدا، داغ است. کشور انگلیس با درخواستها برای بازگرداندن عتیقه‌جات به غنیمت گرفته شده در دوره استعمارگری خود روبه‌روست که از جمله مهمترین آنها می‌توان به مرمرنماهای الگین به یونان و برنزهای بنین به نیجریه اشاره کرد. در موزه‌های بلژیک و اتریش نیز ده‌ها هزار شی عتیقه متعلق به آفریقا وجود دارد.

پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار