صبحانه یکی از مهمترین وعده های اصلیه که باید به اون توجه خاصی بشه. مواد خوراکی که برای صبحانه انتخاب میشن باید مقوی باشن و انرژی و قوت لازم برای افراد رو فراهم کنن. مثل غذاهای اصلی، در بسیاری از شهرهای ایران، صبحانه به شکل محلی و به شیوه های سنتی آماده میشه. از جمله این که اغلب محلی ها انواع نان محلی رو خودشون درست می کنن. در کنار انواع نان سنتی خوشمزه، صبحانه های محلی همیشه با مواد اولیه ی مقوی و سالم درست میشن و خواص بسیار زیادی دارن. در این مطلب قصد داریم یکی از معروف ترین و مقوی ترین صبحانه های محلی به اسم مشتک یزدی رو بهتون معرفی کنیم.
مشتک یک صبحانه ی خوشمزه و خاصه که با مواد اولیه مقوی از جمله گردو و پنیر یا کشک درست میشه. ریشه این صبحانه بر می گرده به دوران قحطی که افراد برای خوراکشون، نان خشک شده و سبزیجات رو با هم ترکیب می کردن و می خوردن. اگرچه طرز تهیه مشتک یا مشتگ تا حدودی سلیقه ایه و میشه مواد اولیه ی اون رو کم و زیاد کرد. این صبحانه ی مقوی با تعدادی مواد خشک درست میشه. به این صورت که باید اون ها رو کاملا خرد و با هم ترکیب کرد.
محلی ها این مواد خشک رو با هاون می کوبیدن ولی شما می تونید اون ها رو داخل مخلوط کن بریزید. در نهایت گوجه فرنگی رنده شده، آب یا آب پنیر به این مواد خشک اضافه میشه و خمیری به دست میاد.
خمیر رو با دست کمی ورز بدید، گلوله هایی اندازه ی کف دست بردارید و به اون ها با مشتتون فرم بدید. درست کردن مشتک بسیار ساده اس و میشه اون رو در کمتر از ۱۰ دقیقه آماده کرد. طرز تهیه این صبحانه ی محلی و مقوی رو یاد بگیرید و اون رو به عنوان صبحانه و میان وعده میل کنید. روی مشتک رو می تونید با سبزیجات از جمله ترب یا پیازچه تزیین و سرو کنید.