گردشبان (gardeshban.ir) : بر مبنای متن های تاریخی شهر باستانی مرویی به اندازه ای ثروتمند بوده که پادشاه ایران، کمبوجیه تصمیم می گیرد تا آن را تصرف نماید.
شهر باستانی مرویی (Meroe)
مِروی (مِرواه) یک منطقه باستانی در سودان است که در کرانه راست رود نیل قرار گرفته است. مروی در ۲۰۰ کیلومتری شمال خارطوم قرار دارد. شهر مروی ۷۰۰ سال پایتخت پادشاهی کوش بود تا اینکه تحت تسلط رومی ها قرار گرفت. شهر مروی از سال ۸۰۰ قبل از میلاد تا ۳۵۰ بعد از میلاد قابل سکونت بود.
آوازه و شهرت شهر مرویبخاطر بیش از ۲۰۰ هرمی است که در غرب شهر وجود دارند. این هرم ها در سه دسته گروه بندی شده اند و بیش تر آنها حدود ۳۰ متر ارتفاع دارند. این هرم ها محل خاکسپاری شاهان بود و شبیه اهرام مصر در آنها تن های مومیایی شده شاهان در تابوت های چوبین کشف شده است.
شهر باستانی مرویی بعنوان یک مرکز اداری و تجاری مهم به شمار می آمد. این شهر در زمان سال های ۷۵۰ قبل از میلاد تا ۳۵۰ ميلادي در تقاطع یکی از مسیرهای بزرگ تجاری قرار داشت.
همانگونه که هنوز هیچ کس نتوانسته خط نوشته های مروئیتیک( Meroitic) را شناسایی کند ولی بر مبنای نوشته های تاریخی هرودوت در حدود ۴۳۰ قبل از میلاد میتوان ادعا کرد که مرویی شهري ثروتمند و شگفت آور بوده است.
بر مبنای متن های تاریخی شهر باستانی مرویی به اندازه ای ثروتمند بوده که پادشاه ایران، کمبوجیه تصمیم می گیرد تا آن راتصرف نماید. ولی فرآیند لشگرکشی به علت وضعیت سخت و غیرمتعارف بیابان های این منطقه متوقف ميشود . با این حال استمرار داستان لشگرکشی کمبوجیه نشان ميدهد که شهرت شهر باستانی مرویی به علت ثروت آن بوده است.
در کتاب مقدسی به اسم اتیوپیا( Aethiopia) آمده است که شهر باستانی مرویی همچنين بعنوان جزیره مرویی هم شناخته ميشد برای این که به نظر می رسید که اطراف آن را آب پوشانده است.
هرچند شواهدی وجود دارند که نشان از چراندن بیش از حد احشام و استفاده از زمین های کشاورزي داشته که باعث بوجود آمدن مشکلات چشمگیر در این منطقه شد، اما در نهایت شهر باستانی مرویی به وسیله پادشاه آکسومیت( Aksumite) در سال ۳۳۰ ميلادي غارت شده و بعد از آن رو به افول رفت.