گردشبان (gardeshban.ir) : زهرا پیرسیاوش یکی از شهروندان انبارالوم در این باره میگوید: اوجیزک یکی از غذاهایی است که بین ما سیستانیها از اهمیت برخوردار است و ما از این غذا در ماه مبارک رمضان و زمانهای دیگر غافل نمیشویم.
او گفت: اوجیزک در واقع نوعی آبگوشت است، با این تفاوت که گوشت ندارد.
او ادامه داد: برای تهیه این غذا ابتدا پیازها را به همراه روغن محلی به طور کامل تفت میدهیم تا طلایی شود، سپس گوجه خرد شده را به آن اضافه میکنیم.
زهرا پیرسیاوش گفت: پس از آنکه گوجهها کاملا سرخ شد، آچار (یک ادویه محلی) را به آن اضافه می کنیم و پس از چند دقیقه تفت دادن، آب را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم به جوش بیاید.
او گفت: سپس سیب زمینیهایی را که در قطعات کوچک خرد کرده ایم به آب در حال جوش اضافه کرده و میگذاریم بپزد و جا بیافتد.
او افزود: در لحظات پایانی طبخ اوجیزک. تخم مرغ را اضافه میکنیم، اما هم نمیزنیم و وقتی تخم مرغ سفت شد، غذا حاضر است.
آچار محلی یکی از ادویههای محلی سیستانی هاست که به عنوان چاشنی در انواع غذاها بخصوص انواع آبگوشت و خورشت به عنوان طعم دهنده استفاده و باعث ایجاد طعم و مزه مناسب در غذا میشود.
در تهیه این ادویه از موادی نظیر بلغور گندم آب پز شده، پیاز، نمک، زیره سبز، تخم شوید، رازیانه، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده میشود.