gardeshban.ir

در مطلب زیر طرز تهیه یک نوع غذای محلی خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم.
کد خبر: ۴۱۵۷۹
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰-1400 March 30
گردشبان (gardeshban.ir) :
سراسر کشور پهناور ما این امکان را به ما داده است  تا با تعدد اقلیم‌های مختلف و فرهنگ‌های خاص آن منطقه، فرهنگ غذایی متنوعی داشته باشیم. قطعاً موقعیت‌های جغرافیایی تاثیر قابل توجهی در نوع مواد اولیه و همچنین چگونگی تهیه غذا  دارد.

 امروز قرار است با یک نوع خورشت خوش رنگ و زیبا مربوط به مناطق غربی کشور  بیشتر آشنا شویم. خورشت زرشک که بی شباهت به صد دانه یاقوت هم نیست یک غذای کردی  که در ادامه با طرز تهیه آن در خدمت شما هستیم.

مواد لازم برای تهیه خورشت زرشک

پیاز نگینی خرد شده متوسط ۲ عدد
مغز ران گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم
لپه ۲/۳ پیمانه
استاک گوشت ۵ پیمانه
زرشک ۲ پیمانه
شکر ۱ قاشق سوپخوری
زعفران سائیده شده ۱/۲ چایخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل به میزان لازم

مراحل تهیه خورشت زرشک

برای شروع پیاز‌ها رو به صورت نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه‌ای که مقدار کمی روغن داخلش ریختیم و داغ شده می‌ریزیم. روی حرارت ملایم پیاز رو تفت میدیم تا پیاز‌ها شروع به نرم و شفاف شدن بکنند.

سپس گوشت رو به پیاز‌های سبک شده اضافه می‌کنیم و همراه با پیاز چند دقیقه‌ای تفت میدیم تا آب گوشت کشیده بشه.

سپس نوبت اضافه کردن لپه‌ها میرسه که بهتر هست اون‌ها رو از قبل خیس کرده و چندبار آبش رو عوض کرده باشیم تا آنزیم‌هایی که درونش هست و موجب نفخ می شوند ازش خارج شده باشن. لپه رو آبکش کرده و به گوشت اضافه میکنیم و همراه با اون تفت می دیم تا لپه‌ها موقع پخت وا نره و چهره اون عوض نشه.

حالا ۱ قاشق چایخوری زردچوبه و ۱/۲ قاشق چایخوری زعفران ساییده شده رو به موادمون اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

سپس نوبت به اضافه کردن استاک گوشت می رسه. اگر استاک گوشت در اختیار نداشتین می‌تونین دو عدد قرص عصاره گوشت رو با ۵ پیمانه آب جوش مخلوط و به خورشت اضافه کنین. استاک رو که اضافه کردیم زیر حرارت رو بالا می‌بریم تا آب به جوش بیاد سپس حرارت رو ملایم می کنیم و اجازه میدیم تا گوشت همراه با لپه بپزه.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، مقداری نمک همراه با فلفل به خورشت اضافه می‌کنیم و اجازه می دیم تا خورشت جا بیفته. در تابه‌ای جداگانه، که کمی روغن یا کره داخلش ریختیم زرشک رو با آب گرم خیس کرده و آبکش کردیم رو اضافه می‌کنیم. سپس بهش شکر رو اضافه می‌کنیم و با حرارت ملایم تفت میدیم و ۱/۲ قاشق چایخوری پودر زنجبیل اضافه می‌کنیم. وقتی زرشک‌ها شیشه‌ای و براق شدند زیر حرارت رو خاموش می‌کنیم.

در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورشت، زرشک رو اضافه می‌کنیم و به هم می‌زنیم تا با هم مخلوط بشن.

بعد از اینکه خورشت آماده شد، اون رو در ظرف مورد نظرمون می‌ریزیم و همراه با چلو زعفرانی سرو می‌کنیم.



مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار