gardeshban.ir

هیچ اتفاق مرمتی برای عمارت وثوق الدوله در باغ سلیمانیه که قرار بود، استحکام بخشی شود، انجام نشد چون این عمارت درگیر و دار دو نهاد قرار گرفته است.
کد خبر: ۴۳۵۰۴
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۰-1400 May 17
گردشبان (gardeshban.ir) :
به رغم وعده ها؛ عمارت وثوق الدوله در باغ سلیمانیه مرمت نشد
عمارت باغ سلیمانیه با قدمت ۱۵۰ سال مربوط به دوره قاجار بوده که بنای آن توسط حسن خان معروف به وثوق‌الدوله ساخته شده است. آینه‌کاری و نقاشی‌های گل و مرغ و مقرنس‌کاری دیوارها و سقف این عمارت منحصر به فرد است. اتاق‌ها دارای ارسی هستند که با تزئینات چوبی ظریف و شیشه‌های رنگی مزین شده‌اند. بر اساس اسناد تاریخی این باغ، ویلای تابستانی وثوق‌الدوله بوده و منزل اصلی او در خیابان سرچشمه واقع شده است.

این بنا را بیشتر با لوکیشن خانه شهرزاد می‌شناسند، عمارتی که سال‌ها در اختیار بنیاد مستضعفان بود و تنها برای فیلمبرداری از آن استفاده می‌شد و مردم منطقه ۱۴ از دیدن آن و باغ اطرافش محروم بودند. تا اینکه این عمارت و فضای اطرافش خریداری شد تا در اختیار مردم قرار گیرد. سازمان پارک‌ها و بوستان‌ها قرار بود عمارت را به شهرداری منطقه ۱۴ برای مرمت واگذار کند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

استحکام بنای رطوبت زده وثوق الدوله نیز هر روز بدتر از روز قبل می‌شود. تا چندی پیش پنجره‌های آن نیز شکسته بود و مردم می‌توانستند به داخل آن بروند اما اکنون تنها اقدامی که برای آن شد، تعویض شیشه‌های شکسته آن بود.

از طرفی لوکیشن قرار گرفتن این عمارت برای فیلمبرداری سریال شهرزاد آسیب‌هایی را به بنا وارد کرده که نیاز به مرمت آن را دوچندان می‌کند.

آذر ماه سال گذشته بوستان این عمارت با حضور شهردار تهران و مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران به صورت رسمی افتتاح شد و قول‌هایی برای مرمت بنا دادند.

کامبیز مصطفی پور شهردار منطقه ۱۴ نیز در این مراسم گفته بود: مرمت و استحکام‌بخشی عمارت وثوق‌الدوله برای افزایش طول عمر این بنای میراثی و باززنده‌سازی این بنای ارزشمند با کاربری‌های فرهنگی و اجتماعی برای افزایش سرانه‌های خدمات فرهنگی منطقه جنوب شرق تهران از دیگر اهدافی است که دنبال می‌شود.

اما این بنای تاریخی باید با طرح مرمتی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران احیا شود ولی از آنجا که مالک آن سازمان بوستانهاست باید به شهرداری منطقه واگذار و در آن صورت مرمت شود که این اقدام هنوز انجام نشده است.

در نهایت تنها اتفاقی که برای این باغ افتاد این بود که بازپیرایی فضای سبز بر اساس باغ سازی ایرانی اسلامی، ساخت زمین بازی، زمین ورزشی، حیاط‌های مراکشی، تاکستان و کبوترخانه، سردر، سرویس بهداشتی هشت چشمه، محورها، آبنماها، دیوارهای پیرامونی، گلگشت اجرا شد هر چند که اداره کل میراث فرهنگی استان تهران بر نحوه اجرای کبوترخانه و حیاط‌های مراکشی آن نظر مساعدی نداشت!
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار