gardeshban.ir

ماش ماشک از غذاهای سنتی استان قم است. این غذا از ماش تهیه می شود .ماش یکی از حبوبات مفید و سرشار از ویتامین است.
کد خبر: ۴۸۶۰۱
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۰-1400 September 24
گردشبان (gardeshban.ir) :


ماش ماشک از غذاهای سنتی استان قم است. این غذا از ماش تهیه می شود .ماش یکی از حبوبات مفید و سرشار از ویتامین است. زادگاه اولیه این دانه خوشمزه ایران بوده و طرفداران بسیاری در میان مردم دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایرانیان در قدیم ماش را « مچ» تلفظ می‌کردند. اما بعد از وارد شدن این لغت به زبان عربی، این دانه را ماش نامیدند. 

همان‌طور که می‌دانید، این ماده غذایی در طبخ غذاهای اصیل ایرانی کاربرد بسیاری داشته و طعم عالی به آن‌ها می‌دهد. باید بگوییم که با وجود ارزش غذایی بالا، این دانه کالری بسیار پایینی داشته و باعث اضافه وزن در شما نمی‌شود. 

به همین جهت، حتماٌ در رژیم کاهش وزن خود این ماده غذایی را گنجانده و از طعم آن بدون هیچ نگرانی لذت ببرید. علاوه بر این، ماش ضد نفخ و بسیار زود هضم بوده و با دارا بودن ویتامین‌های D و A نیازهای مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. 

گفتنی است که این ماده غذایی تأثیر فوق‌العاده‌ای در تقویت بینایی و اعصاب انسان دارد. در این مقاله، به بیان نحوه پخت یکی از خوشمزه‌ترین و دلچسب‌ترین غذاهای محلی استان مقدس قم یعنی «ماش ماشک» می‌پردازیم.
 
مواد لازم

ماش : 2 پیمانه
هویج قمی متوسط (زردک) : 2 عدد
پیاز متوسط : 2 عدد
گوشت : 200 گرم
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم

مراحل

 گام 1ابتدا مقداری گوشت و پیاز را همراه با آب روی اجاق قرار می دهیم تا بپزد.

 گام 2ماش و هویج حلقه شده را ، همراه ادویه به آن اضافه می کنیم.

 گام 3پس از کم شدن آب غذا و پخت کامل ، آن را با گوشت کوب کوبیده و با نان سنگک سرو می کنیم.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار