gardeshban.ir

شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری ها به خصوص اردبیل است ، که در آن برنج را به جای آب با شیر درست می کنند.
کد خبر: ۴۸۷۴۲
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰-1400 September 28
گردشبان (gardeshban.ir) :
شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری ها به خصوص اردبیل است ، که در آن برنج را به جای آب با شیر درست می کنند و معمولا به صورت کته تهیه می شود و به همراه آن از کشمش و هویج رنده شده و خرمای تفت داده شده و در صورت تمایل از گوشت هم استفاده می شود.



شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری هاست که به زبان محلی سوتی پلو گفته می شود. سوت در ترکی به معنی شیر است. شیر پلو اردبیل طرفداران زیادی دارد و از ترکیب شیر و زردچوبه برای تهیه آن استفاده می شود ولی شما میتوانید زعفران را جایگزین زردچوبه نمایید.  شیر پلو را می توانید با کشمش ، خرما ، هویج رنده شده و تفت داده شده ، ماهی دودی یا مرغ بپزید.

مواد لازم شیر پلو اردبیل

 برنج   ۲ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
کشمش ۲ ق غذا خوری 
زعفران دم کرده ۳ ق غذا خوری
خرما ۵ عدد 
فیله مرغ ۵ عدد
کره و روغن  به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه  به مقدار لازم
لیموترش ۱ عدد
  

طرز تهیه شیر پلو اردبیل

فیله های مرغ را به همراه ادویه ، نمک ، زعفران و آب لیمو ترش مزه دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند. 

برنج را به مدت 2 – 3 ساعت در آب و نمک خیس کنید. 

آب برنج را خالی کنید و به همراه شیر در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. 

شیر باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد. 

کمی زردچوبه و زعفران و روغن به قابلمه اضافه کنید و مخلوط نمایید و صبر کنید تا شیر به خورد برنج برود و تبخیر شود. 

از زردچوبه حداکثر به اندازه 1 قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند. 

احتمال این که اوایل جوش آمدن ، شیر سر برود وجود دارد پس کنار گاز بمانید. 

شیر که تبخیر شد ، برنج را به مدت نیم ساعت دم بگذارید. 

کشمش ها را در تابه با کره کمی تفت دهید تا پف کنند.

هسته های خرما را در صورت تمایل خارج کنید و خرما را هم تفت دهید تا نرم شود. 

شیر پلو را در دیس بکشید و تکه های مرغ ، خرما و کشمش را برای تزئین روی پلو استفاده کنید.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار