gardeshban.ir

منطقه ملوسان دارای چشمه‌ های جوشان است و آب مورد نیاز کشاورزان را فراهم میکند. قوچ ومیش از مهمترین جانوران ساکن این منطقه هستند.
کد خبر: ۵۱۰۳۵
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۰-1400 November 28
گردشبان (gardeshban.ir) :


سراب ملوسان در ۱۷ کیلومتری شمال شهرستان نهاوند واقع گردیده ‌است. زمینهای اطراف این سراب، سرسبز و خرم و روستاهای اطراف آن کوهستانی است. قوچ ومیشهای کوهستان جلوه‌ زیبایی به طبیعت روستا و منطقه بخشیده است. منطقه ملوسان به خاطر وجود گونه قوچ و میش به عنوان منطقه شکارممنوع و حفاظت شده اعلام شده است.

سراب ملوسان در ۱۷ کیلومتری شمال شهرستان نهاوند و نزدیک به روستای ملوسان واقع شده است.

ملوسان به علت داشتن کوههای پهناور و مرتفع و دشتهای وسیع که دارای پوشش گیاهی مختلف ومناسب هستند محل زندگی گونه‌ های مختلف جانوری وگیاهی میباشد. قوچ ومیش از مهمترین جانوران ساکن این منطقه هستند. به همین علت یک پاسگاه محیط بانی که وظیفه‌ محافظت از منطقه‌ شکار ممنوع را بر عهده دارد درسال ۱۳۷۳ در این منطقه احداث شده است.

منطقه ملوسان دارای چشمه‌ های جوشان است و آب مورد نیاز کشاورزان را فراهم میکند. سراب ملوسان هرسال گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. همچنین غارهای دوقلو و دشت پهناور آن که به کوههای سراب ختم میشود از جاذبه‌های طبیعی و بکر منطقه هستنند.لاله ‌های واژگون نیز در اوایل اردیبهشت جلوه‌ بسیار زیبایی به کوه می بخشند.

زمینهای اطراف این سراب، سرسبز و خرم بوده و بیشتر روستاهای اطراف آن کوهستانی است و از قدیم، بهترین منطقه پرورش بز کوهی و انواع جانداران مختلف بوده‌ است.

سراب ملوسان درتابستان محل شنا برای اهالی روستا و سایر گردشگران است.

از خوش طعمترین میوه‌ های کوهی روستای ملوسان میتوان زالزالک را نام برد که با طعم ملس خود طرفداران زیادی دارد.

منطقه حفاظت شده ملوسان که در ۲۴ کیلومتری شمال غرب شهرستان نهاوند واقع شده دارای گونه های با ارزش گیاهی و جانوری است.

پوشش گیاهی ملوسان

بر طبق بررسی های صورت گرفته در منطقه حفاظت شده ملوسان تعداد ۱۵۲ گونه گیاهی وجود دارد. از این میان تعداد ۱۳۸ گونه علفی، تعداد ۳ گونه درختی، ۹ گونه درختچه ای و ۱۲ گونه بوته ای است.

در این منطقه گونه های گیاهی از قبیل هزار خار استوانه ای، سیاه تنگرس فارسی، تنگرس، کتان سفید، پونه سای مواج، پونه سای تنک، آویشن دنایی برگ نقره ای، آویشن، شلیل، مینای صخره ای، لبدیسی بوته ای نمدی، گل گندم زاگرسی، گل گندم بیابانی، زبان پس قفای غده دار، مریم گلی سیخک دار، لب خرگوشی و چار چار دنایی جزو گونه های در معرض تهدید هستند.

گونه های شاخص جانوری ملوسان

در منطقه حفاظت شده ملوسان در مجموع تعداد ۲۵۳ گونه از ۵ رده جانوران شامل ۳۴ گونه پستاندار، ۱۶۴ گونه پرنده، ۳۴ گونه خزنده، ۴ گونه دوزیست و ۱۷ گونه ماهی گزارش شده است.
از بین گونه های پرندگان، لک لک سفید، عقاب دریایی دم سفید، سارگپه، سارگپه پا بلند، پیغو، قرقی، عقاب دو برادر، عقاب تالابی، عقاب شاهی، عقاب طلایی، کرکس، هما، دال، عقاب مار خور، بحری، بالابان، شاهین، لیل و دلیجه جزو گونه های ارزشمند تر می باشند.

از بین خزندگان، لاکپشت مهمیزدار و کورمار واز بین پستانداران، قوچ و میش، شنگ، کفتار، گرگ و خفاش نعل اسبی بزرگ گونه های در معرض تهدید می باشند.

مسیر دسترسی به سراب ملوسان

مسیر اول از سمت جاده نهاوند به کنگاور است که بعد از طی حدود ۲۰ کیلومتر وارد جاده سمت راست شده و بعد از طی ۱۲ کیلومتر به روستای ملوسان برسید و روستا را باید رد کرده سپس در کنار یک چاه آب وارد جاده ای خاکی در سمت راست شده و بعد از طی حدود ۲ کیلومتر ماشین را پارک کرده و از زیبایی ‌های سراب لذت ببرید .

مسیر دوم از سمت جاده جوکار به تویسرکان است که بعد از طی ۱۵ کیلومتر از جوکار وارد روستای خیر آباد در سمت چپ شده و سپس مسیر را تا روستاهای سید شهاب، حمیل آباد، بابا کمال ادامه دهید تا به سراب ملوسان برسید . (مسیر دوم برای ساکنین همدان نزدیکتر است.)

در ضمن کوهنوردان عزیز می ‌توانند به قله ملوسان در کنار سراب به ارتفاع ۲۸۵۰ صعود نمایند که سوزنی‌ های فراوان جهت کار فنی دارد.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار