گردشبان (gardeshban.ir) : بسیاری از افراد نمیدانند که برخی میوهها و سبزیجات را نباید با یکدیگر مصرف کرد. در این مطلب به معرفی میوههایی که با یکدیگر تداخل دارند، میپردازیم:
۱- مصرف مِلونها (مانند هندوانه، طالبی و ...) با دیگر میوهها
ملونها را باید به صورت منفرد مورد استفاده قرار داد و به هیچ عنوان نباید آنها را با انواع مختلف میوه مصرف کرد. در واقع ترکیب ملون با سایر میوهها روند هضم آنها را دشوار میسازد. این امر به دلیل آن است که ملونها سریعتر از سایر میوهها هضم میشوند. از این رو نباید هندوانه، طالبی، ملون شاهپسند و ... را با میوهها دیگر مصرف کنید.
۲- مصرف میوههای اسیدی با میوههای شیرین
هرگز نباید میوههای اسیدی مانند گریپ فروت و توت فرنگی را با میوههای شیرین مانند موز مصرف کنید، زیرا این ترکیبات باعث سوء هاضمه میشود. با این حال، میتوانید میوههای اسیدی را به میوههای کمتر اسیدی مانند سیب، انار، و هلو ترکیب کنید.
۳- مصرف میوهها با سبزیجات
حقیقت این است که فرآیند هضم میوهها و سبزیجات از یکدیگر متفاوت است. متخصصان تغذیه میگویند میوهها بسیار سریع هضم میشوند و در واقع با رسیدن به معده فرآیند هضم آنها به سرعت انجام میشود، اما فرآیند هضم سبزیجات طولانیتر است. همچنین بسیاری از میوهها دارای قند هستند که مانع از هضم مناسب سبزیجات میشوند.
۴- مصرف نشاسته بالا با پروتئین
تنها شمار اندکی از میوهها دارای نشاسته طبیعی هستند مانند موز نارس. با این حال، بسیاری از سبزیجات دارای سطح بالایی از نشاسته هستند که شامل ذرت، سیب زمینی، لوبیای چشم بلبلی و نخود فرنگی میشود. به هیچ عنوان نباید میوهها و سبزیجات دارای نشاسته بالا را با میوهها و سبزیجات دارای پروتئین بالا مانند اسفناج، کلم بروکلی، و کشمش مصرف کنید. برای هضم مواد غذایی حاوی پروتئین، معده به محیطی اسیدی احتیاج دارد، اما مصرف مواد غذایی قلیایی در این روند اختلال ایجاد میکند.
در پایان متخصصان تغذیه توصیه دارند افراد بهتر است ۴ تا ۶ وعده میوه و سبزیجات در طول روز مصرف کنند. اگر از جمله افرادی هستید که رژیم غذایی حاوی نمک بالا مصرف میکنید بهتر است از میوههای آبدار مانند هندوانه بهره بگیرید. اگر از غذاهای حاوی کربوهیدارتهای فراوان مانند پاستا و ماکارونی استفاده میکنید، مصرف سیب به روند هضم آن کمک میکند.