gardeshban.ir

آلودگی هوا، افزایش غلظت آلاینده های هوا، هوای تهران ناسالم برای تمام گروه از جمله اخبار متعددی است که در هفته گذشته بسیار شنیده و دیدیم و بلاخره بارش برف و باران به داد مردم رسید در این گزارش به بیان وضعیت آلودگی هوای کشور و چند کشور دیگر و اثرات سوء ان می پردازیم.
کد خبر: ۱۹۶۳۰
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸-1398 August 28
گردشبان (gardeshban.ir) :
آلودگی هوا، افزایش غلظت آلاینده‌های هوا، هوای تهران ناسالم برای تمام گروه از جمله اخبار متعددی است که در هفته گذشته بسیار شنیده و دیدیم و بلاخره بارش برف و باران به داد مردم رسید. با وجود این حجم از آلودگی باز هم مسئولین هیچ راهکار جدی برای مبارزه با آلودگی نداشته اند و امسال علاوه بر راهکار همیشگی تعطیلی مدارس برای کاهش بار ترافیکی، هزینه حمل و نقل عمومی را ۵۰ درصد کاهش دادند و هزینه طرح زوج و فرد را ۵۰ درصد افزایش؟! امری که انتقادات زیادی را برانگیخت که مگر علت استفاده مردم از خودروی شخصی هزینه آن است؟! یا اصلا مترو و بی آر تی ظرفیت جا به جایی مسافر بیشتر را دارند؟! این امر در کشور ما در حالی اتفاق می‌افتد که چهارمین علت مرگ و میر در جهان آلودگی هوا است. این شاخص پس از فشار خون، خطرات رژیم غذایی و دخانیات به عنوان کشنده‌ترین عامل در جهان شناخته شده است.

حدود ۹۴ درصد از مناطق آلوده جهان در کشور‌های در حال توسعه و جهان سوم قرار دارند. شمال و مرکز آفریقا، خاورمیانه، شرق اروپا، هند و چین از جمله مراکز اصلی آلودگی هستند. شمال روسیه (سیبری)، آمریکا و کانادا و همچنین استرالیا از جمله مناطقی هستند که شاخص آلودگی در آن‌ها پایین است.

 هند و چین از میان این کشورها وضع به مراتب وخیم تری دارند. بر اساس گزارش چند سال پیش WHO، هر ساله حدود یک میلیون چینی به علت آلودگی هوا از دنیا می‌روند. این عدد در هند کمتر است. در سال ۲۰۱۲ حدود ۶۰۰ هزار هندوستانی به علت آلودگی هوا از دنیا رفتند. عددی که هر چند از نرخ چین کمتر است، اما باز همه را شوکه می‌کند. بعد از چین و هند، اوکراین و شرق اروپا به عنوان آلوده‌ترین مناطق جهان شناخته می‌شوند. بعد از این‌ها هم برخی کشور‌های آمریکای جنوبی و مناطقی در خاورمیانه من جمله ایران و عربستان قرار دارند.

همچنین آلوده‌ترین شهر‌های جهان هم در هند قرار دارند. از ۲۰ شهر آلوده جهان، ۱۵ شهر در هندوستان قرار دارد و سایر شهر‌های آلوده هم در کشور‌هایی مثل چین و بنگلادش و پاکستان که اطراف هند قرار دارند، واقعند.

وضعیت کشورمان ایران در طول این چند سال نسبتا بدتر شده است. سه نقشه زیر وضعیت آلودگی در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۸ را نشان می‌دهد. با بررسی این سه نقشه می‌توان دریافت که میانگین آلودگی ایران در طول این چند سال بالاتر رفته و ایران اکنون جزء مناطق واقعا آلوده جهان قرار دارد.


مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار