gardeshban.ir

این غذای خوشمزه یکی از غذا‌های سنتی استان خراسان است که امروزه در سایر مناطق ایران نیز شهرت یافته است.
کد خبر: ۴۰۸۹۲
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۰-1400 March 13
گردشبان (gardeshban.ir) : اشکنه کشک را در استان خراسان با مغز گردو و شیره تخم خربزه درست می‌کنند که به اشکنه کشک مشهدی معروف است.

مواد لازم


کشک ساییده ۲۵۰ گرم

روغن ۵ قاشق غذاخوری

پیاز یزرگ ۱ عدد

نعنا خشک ۱-۲ قاشق غذاخوری

مغز گردوی خرد شده ۲۰۰ گرم

تخم خربزه مشهدی ۲۰۰ گرم

آب ۳ لیوان

فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه:

تخم خربزه را کمی تفت دهید تا بوداده شود و پس از سرد شدن آسیاب کنید. ۳ لیوان آب به آن اضافه کنید و هم بزنید، سپس صاف کنید تا پوست آن گرفته شده و شیره آن خارج شود. شیره تخم خربزه را کنار بگذارید و مشغول ادامه کار شوید.

پیاز را ریز خرد کرده و با روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شود.

مغز گردوی خرد شده را به پیاز اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا روغن آن خارج شود، ولی مراقب باشید گردو نسوزد.

نعنا خشک و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید، سپس کشک را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.
حدود ۴-۳ دقیقه به تفت دادن مواد روی حرارت ملایم ادامه دهید، سپس شیره تخم خربزه را به قابلمه اضافه کنید.

حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید کشک بجوشد و اشکنه کمی غلیظ شود.
در انتها مقداری فلفل به غذا اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.

دو نکته

استفاده از شیره تخم خربزه در این نوع اشکنه اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید حذف کرده و به جای آن از آب ساده استفاه کنید.

از آنجا که کشک مورد استفاده شور است، در این غذا از نمک استفاده نمی‌شود.



مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار