گردشبان (gardeshban.ir) :
آش ریواس از آشهای سنتی ایرانی باشد که در برخی مناطق ایران پخته میشود. آش ریواس از غذاهای پرطرفدار در فصل بهار است و در برخی مناطق ایران به صورت پایهای برای ناهار و شام سرو میشود.
آش ریواس یکی از خوشمزهترین آشها است که پخت آن هم چندان سخت نیست. ضمن این که این آش بسیار پرخاصیت و مفید است. طبق رسم معمول، دستور تهیه آش ریواس در هر منطقه ممکن است کمی متفاوت باشد، اما در کل این غذا با استفاده از نخود، سبزیجات و گوشت گوسفند تهیه میشود. در زیر دستور تهیه آش ریواس را برای شما شرح میدهم:
مواد لازم
گوشت گوسفند سردست بدون استخوان به میزان دلخواه
عصاره گوشت یک پیمانه
نخود و لوبیا پخته شده یک پیمانه
ریواس خرد شده پنجاه گرم
نعناع خشک یک قاشق چای خوری
جعفری خردشده یک پیمانه
تخم گشنیز نصف قاشق سوپ خوری
سیر ۲ حبه
پیازچه سه عدد
نمک و زردچوبه یه میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه
۱. ابتدا مواد اولیهی آش ریواس را شسته و آماده کنید. برای این کار، پیازچه را خرد کنید و سبزیها را متوسط خرد کنید. همچنین تخم گشنیز را بکوبید و ریواس را به صورت حلقههایی با قطر نیم تا یک سانتیمتر برش دهید و سیر را له کرده و ریز خرد کنید و گوشت را به قطعات مکعبی خرد کنید.
۲. سپس یک قابلمه را روی حرارت متوسط گرم کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید.
۳. پیازچه، زردچوبه و تخم گشنیز را به قابلمه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی خوبه مواد اولیه آش ریواس را حس کنید.
۴. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۵. سیر خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی آن به مشام برسد.
۶. حبوبات و سبزیجات را به قابلمه اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
۷. در مرحله بعدی، عصاره گوشت را به همراه یک پارچ آب به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد.
در نهایت، بعد از اینکه آش ریواس برای حدود یک ساعت بر روی حرارت متوسط تا پایین پخته شده و گوشت و حبوبات کاملاً پخته شدهاند، آن را با نعناع، سیر و پیاز داغ تزیین کرده و سرو کنید. میتوانید آش ریواس را با نان تازه و کمی لیمو ترش سرو کنید و از طعم خوشایند آن لذت ببرید.