gardeshban.ir

 فالوده یزدی یکی از دسرهای خوش طعم و گوارا و البته عامه پسند محسوب می‌شود که خنکی آن، بازار بهار و تابستان بستنی فروشی‌ها را داغ کرده و با خبر ثبت ملی آن، بازارش داغ‌تر خواهد شد.
کد خبر: ۵۹۲۵۳
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۲-1402 May 11
گردشبان (gardeshban.ir) :
بازار فالوده خنک یزدی داغ شد/ دسر ۱۰۰ ساله یزدی‌ها ثبت ملی شدبازار فالوده خنک یزدی داغ شد/ دسر ۱۰۰ ساله یزدی‌ها ثبت ملی شد

ثبت ملی فالوده یزدی به عنوان یکی از آثار ناملموس استان یزد در کنار آثار دیگر از جمله بافت بادبزن اسمی بافق، حناسایی یزد، طرز تهیه پالوده یزدی، مراسم دوخت پیراهن مراد در روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان، مراسم صبح روسیَه (سیاه) در فهرج و خرانق در فهرست میراث ناملموس کشور از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد اعلام شد.

اما بد نیست با این خوراکی و البته دسر خوشمزه و گوارای یزدی که گرمای طاقت فرسای یزد را قابل تحمل تر می‌کند، آشنا شوید. قدمت پخت فالوده یزدی به چند صد سال پیش باز می‌گردد، زمانی که حتی یخچال‌های برقی برای تهیه یخ مورد نیاز تولید فالوده وجود نداشت، فالوده پزان از یخ‌های تولیدی یخچال‌های خشتی برای تولید این دسر خوشمزه استفاده می‌کردند.

ماده اصلی این دسر، نشاسته است که بعد از پخته شدن، از آبکش‌هایی در فاصله یک تا ۱.۵ متری از زمین عبور می‌کند و به صورت کشدار وارد ظروف آب سرد شده و شکل می‌گیرد. سپس آب فالوده‌های تولید شده گرفته می‌شود و آن را همراه با گلاب، شیره شکر، تخم شربتی و سایر مخلفات برای پذیرایی از علاقمندان آماده می‌شود.

بیشتر خانواده‌های یزدی بعد از ظهرهای ماه‌های گرم سال در فصل بهار و تابستان را با این دسر خنک، شیرین و گوارا می‌کنند اما برخی از شهروندان هم علاقمند به نوشیدن عرقیجات گیاهی خنک برای فرار از گرمای هوا هستند.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار