gardeshban.ir

خستگی و بی حوصلگی سفر خسته کننده از دشت به مناطق شمالی پاکستان ناگهان تسکین می یابد زیرا چشم ها با هیبت زیبایی منظره دریاچه سیف الملوک در میان نسیم سرد در قلمروهای خیالی و افسانه ها آشنا می‌شود.
کد خبر: ۳۲۹۷۲
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹-1399 August 10
گردشبان (gardeshban.ir) :
آبی شفاف و آبی مایل به سبز دریاچه معروف سیف الملوک هر ساله اثرات مسحورکننده ای را بر ذهن و روح میلیون ها گردشگر می گذارد.

سیف الملوک که به دریاچه افسانه ها معروف است، توسط کوه های پوشیده از برف مالیکا پربات در شرق آن در دره کاغان در منطقه مانشهره احاطه شده است و بازدیدکنندگان را به دامان آرامش فرا می‌خواند.

این دریاچه به دلیل آب و هوای دلپذیر و آبشارهای ناشی از یخچال های مجاور مالکا پاربات، مرکز اصلی جذب گردشگران خارجی و داخلی در دره های کاغان و ناران به ویژه در فصل تابستان است.

میان محمد بخش، شاعر برجسته صوفی، در کتاب معروف خود "Fairytale of Saiful Malook" در مورد سیف الملوک و پریان در هنگام بازدید الملوک از دریاچه روایت کرده است.

"پاکستان کشوری زیبا است که دارای بسیاری از دریاچه های معروف مانند آنسو، لالوسار در کاغان، دودیپاستار در مانسهرا، کاتورا در دره کومرات در دیر علیا، ماهودند در سوات، شیوسار در گیلگیت بالتستان و راتیگولی در دره نیلوم آزاد کشمیر است.

منظور الحق، سفیر پیشین پاکستان هنگام گفتگویی خبری گفت: "اما، سیفول الملوک از نظر زیبایی طبیعی، آب آبی مایل به سبز و جاری شدن آب تمیز از یخچال های طبیعی مالکا پربت و خروج روان آب به رودخانه کنهار ارزش قابل توجهی دارد. "

سیف الملوک یا دریاچه افسانه ها در پاکستان/عکس

 منظور الحق که به عنوان سفیر پاکستان در مصر و عربستان سعودی خدمت کرده است، گفت: من از چندین دریاچه در چندین کشور بازدید کردم، اما زیبایی جذاب و آب سبز مایل به آبی تمیز این دریاچه، بیش از همه چیز مرا تحت تأثیر قرار داده است. "من پس از ۱۵ سال به دریاچه سیفول الملوک آمدم و شاهد بهبودی چشمگیر در وضعیت جاده ناران بوده ام که این نشانه مثبتی برای توسعه بخش گردشگری در پاکستان است."

سفر با قایق های رنگارنگ با بلیط ۱۰۰۰ روپیه برای گشت و گذار در کل دریاچه علاوه بر اسب سواری، گردشگران را به اوج لذت می رساند.  وی پیشنهاد کرد که ساختن تله کابین بین ناران و سیف مالوک می تواند علاوه بر بهبود شرایط اقتصادی - اجتماعی مردم منطقه، میلیون ها روپیه برای استان نیز درآمدزایی کند.

وی افزود: "البته دیدن کیسه های پلاستیکی پراکنده و بطری های آب در مجاورت دریاچه مشمئزکننده است." سفیر منظور گفت که علاوه بر افزایش تعداد کارگران بهداشتی برای دفع سریع زباله های جامد و تأسیسات در پارکینگ اتومبیل ها، تعداد سطل های زباله نیز باید افزایش یابد.

"دریاچه های سیف الملوک و آنسو مکان های مورد علاقه گردشگران هستند زیرا زیبایی طبیعی آنها همیشه مرا مجذوب خود می کند که چند هفته را در این مناطق دیدنی و جذاب پاکستان سپری کنم.  خورشید خان، دستیار مدیر شرکت توسعه مواد معدنی پاکستان (PMDC) نیز هنگام گفتگوی خبری خود گفت:  از سال ۲۰۱۵ پنجمین سال متوالی است که از دریاچه های رویایی خود بازدید می کنم " وی گفت: "من به بازدیدکنندگان توصیه می کنم که با پایین آمدن دما در ساعات شب این روزها در سیفول مالوک، ناران و کاغان لباس گرم به همراه داشته باشند. "

سیف الملوک یا دریاچه افسانه ها در پاکستان/عکس

 لطیفور رحمان، سخنگوی اداره گردشگری، ورزش و باستان شناسی گفت که در پی کاهش موارد ویروس کرونا، حدود ۲.۶۸۱ میلیون گردشگر طی ۱۳ آگوست ۲۰۲۰ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۰ از خیبر پختونخوا بازدید کردند.

وی گفت بیش از ۱.۷۱۸ میلیون گردشگر از آبوت آباد از جمله ناتیاگالی، تندیانی، کاغان، ناران و دریاچه سیف الملوک و ۰.۶۶۴ میلیون نفر از سوات در این مدت بازدید کرده اند.  "بخش گردشگری KP در حال کار بر روی طرحی برای توسعه مکان های پیک نیک در مجاورت پنج سد کوچک از جمله سد چاتری هاریپور، سد تندا کهات، سد کندال سوابی، سد جلوزای نوشرا و سد جهانگرا ابوت آباد است و فرایند را در این زمینه آغاز کرده است" 

سیف الملوک یا دریاچه افسانه ها در پاکستان/عکس

 کارهای ساختمانی در جاده های دسترسی به سایت های گردشگران تسریع شده است و دستورات کار برای ساخت جاده های دسترسی در مناطق اصلی گردشگران در مناطق هزاره و ملاکند صادر شده است.  

سید طائمور علی شاه، که یک محیط بان حیات وحش است به APP گفت که پارک های ملی سیف الملوک و لولوسار در سال ۲۰۰۳ برای حفاظت از محیط زیست، اکوسیستم، حفاظت از جنگل ها و زیستگاه های حیات وحش تاسیس شده اند و علاوه بر این که هزاران گردشگر از این دریاچه ها بازدید می کنند، امکانات بهبود یافته دیگری نیز دارد.

وی گفت: دریاچه سیف الملوک برای اطمینان از حفاظت پایدار از آن در پارک ملی سیف الملوک گنجانده شده است.

وزیر امور خارجه گفت ۱۱ منطقه گردشگری یکپارچه (ITZ) در قالب یک پروژه بانک جهانی به ارزش ۷۰ میلیون دلار برای ترویج گردشگری در پاکستان ایجاد می شود. به همین ترتیب، ۳ میلیارد روپیه تحت برنامه اجرای سریع برای توسعه سایت های گردشگری در مناطق ادغام شده اختصاص داده شد. این پروژه های اجرای سریع به بخش برنامه ریزی و توسعه ارسال شده و کار ساخت و ساز در مناطق گردشگری در مناطق ادغام شده سال آینده آغاز می شود.

جنید خان گفت که دولت فدرال برای ساخت دو پل در مسیر راه آهن پیشاور-لندی کوتل برای احیای صفری قطار خیبر تحت چندین برنامه گردشگری مورد استفاده قرار گرفته است. وی گفت که مسئولان منطقه بودجه ای را برای یک قطار سافاری که بین پیشاور و اتوک تصویب کرده است و افزود این پروژه در کنار راه آهن پاکستان مورد استفاده قرار گرفته و کار بر روی آن به زودی پس از اجازه دولت فدرال آغاز می شود.  
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار