گردشبان (gardeshban.ir) : گوشت چرخکرده، ارزن، عدس، کشک، پيازداغ، نعناع داغ، زردچوبه و نمک و فلفل از اجزاي اين غذاي محلي خوشمزه هستند.
چي لازم دارم براي 4 تا 6 نفر:
پيازداغ 3 قاشق چايخوري زردچوبه 1 قاشق چايخوري نمک و فلفل به ميزان لازم گوشت چرخکرده 250 گرم آب 500 ميليليتر ارزن خوراکي بدون پوست 300 گرم عدس پخته 100 گرم کشک 250 ميليليتر سير داغ 3 قاشق سوپخوري نعنا داغ 1 قاشق سوپخوري زعفران حل کرده در آب 2 قاشق سوپخوري
چه جوري درست ميشه:
پيازداغ، زردچوبه، نمک و فلفل را در تابهاي بريزيد، گوشت را به آن بيفزاييد و تابه را روي اجاق بگذاريد. آنگاه با حرارت ملايم گوشت را تفت دهيد.
* اکنون 500 ميليليتر آب به مواد بيفزاييد و صبر کنيد تا بجوشد. * حالا ارزن خوراکي را اضافه کنيد و 20 دقيقهي ديگر بجوشانيد تا بپزد.
* سپس عدس پخته را بيفزاييد و مخلوط کنيد.
* بعد قابلمه را از روي حرارت برداريد و کشک را اضافه کنيد و پس از مخلوط کردن، دوباره روي حرارت ملايم قرار دهيد و به آرامي هم بزنيد.
* سپس اجاق را خاموش کنيد، در قابلمه را ببنديد و 10 دقيقه صبر کنيد.
* اينک غذا را در ظرف مناسبي بکشيد و روي آن را با سيرداغ، نعناع داغ، پياز داغ، زعفران و کشک تزئين نماييد و ميل کنيد.