gardeshban.ir

یکی از شیرینی‌های سنتی و خوشمزه استان خوزستان است که به دلیل طعم و عطر دلپذیرش، طرفداران زیادی دارد. این کلوچه معمولاً به دو شکل شکری و خرمایی تهیه می‌شود که هر کدام از آن‌ها طعم و مزه خاص خود را دارند.
کد خبر: ۶۰۲۸۵
تاریخ انتشار : دوشنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۲-1402 August 08
گردشبان (gardeshban.ir) :



یکی از شیرینی‌های سنتی و خوشمزه استان خوزستان است که به دلیل طعم و عطر دلپذیرش، طرفداران زیادی دارد. این کلوچه معمولاً به دو شکل شکری و خرمایی تهیه می‌شود که هر کدام از آن‌ها طعم و مزه خاص خود را دارند.





 طرز تهیه کلوچه شوشتری شکری

ابتدا پودر مخمر را با ۱ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کرده و سپس نصف پیمانه شیر ولرم را به آرامی داخل آن بریزید. ظرف محتوی این مواد را ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا مخمر عمل کند.

بکینگ پودر و نمک را با ۵ پیمانه آرد مخلوط کرده و مخلوط آرد را ۳ بار الک کنید. سپس، رازیانه و زیره را هم داخل آرد بریزید و خوب هم بزنید.

روغن مایع را به مخلوط آرد اضافه کرده و هم بزنید تا مواد به شکل خرده نان درآیند. سپس، شیر و مخمر عمل کرده را به مخلوط اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.

خمیر را داخل کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید. خمیر را به مدت ۱ ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. (می توانید اطراف ظرف را با پتو بپوشانید.)
پس از اینکه خمیر استراحت کرد. فر را روشن کنید تا گرم شود. خمیر را روی سطح آردپاشی شده به شکل دایره باز کنید. سپس، خمیر را به شکل دلخواه برش بزنید.

کلوچه‌ها را داخل سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار دهید و روی آن‌ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران رومال کنید.

کلوچه‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند.

هسته‌های خرما‌ها را گرفته و به شکل مربع یا دلخواه برش بزنید. حتی می‌توانید آن‌ها را له کنید و با پودر هل و پودر دارچین خوب مخلوط کنید.

خمیر کلوچه شوشتری شکری را به شکل دایره باز کنید و مواد خرمایی را روی آن قرار دهید.

خمیر را به شکل دلخواه جمع کنید و به شکل دایره یا بیضی درآورید.

کلوچه‌ها را داخل سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار دهید و روی آن‌ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران رومال کنید.

کلوچه‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند.

نکاتی برای تهیه کلوچه شوشتری

• برای اینکه خمیر کلوچه نرم و لطیف شود، بهتر است از آرد قنادی استفاده کنید.

• اگر از آرد گندم استفاده می‌کنید، باید آن را الک کنید تا صاف و یکدست شود.

• برای اینکه کلوچه‌ها به خوبی پخته شوند، باید فر را از قبل گرم کنید.

• اگر می‌خواهید کلوچه‌ها طعم زعفرانی داشته باشند، می‌توانید به زرده تخم مرغی که برای رومال استفاده می‌کنید، مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار