gardeshban.ir

گزارش/
مسافرانی که قصد دارند تا از مرزهای هوایی از ایران خارج شوند، می‌توانند برای کاهش هزینه‌های خود ارز مسافرتی دریافت کنند.
کد خبر: ۵۶۹۲۱
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۰۵ بهمن ۱۴۰۱-1401 November 05
گردشبان (gardeshban.ir) :
ارز مسافرتی چیست؟/ شرایط و مدارک دریافت ارز مسافرتی کدام است؟



اگر تا به حال با خرید بلیط هواپیما به کشورهای خارجی سفر کرده باشید، حتما نام ارز مسافرتی به گوشتان خورده است. ارزی که توسط بانک مرکزی برای مسافران خروجی در نظر گرفته شده است و توسط بعضی شعب بانک ها برای پوشش بخشی از هزینه‌های آن‌ها پرداخت می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که ارز مسافرتی چیست و برای اخذ آن باید چه مراحلی را طی کرد. اگر شما هم در این باره سوالاتی در ذهنتان دارید، توصیه می‌کنیم که در ادامه همراه ما باشید و اطلاعات مفیدی کسب کنید.

مسافرانی که قصد دارند تا از مرزهای هوایی از ایران خارج شوند، می‌توانند برای کاهش هزینه‌های خود ارز مسافرتی دریافت کنند. این نوع ارز که توسط بانک مرکزی پرداخت می‌شود، نرخ از پیش تعیین‌ شده‌ای ندارد و بسته به قیمت روز دولتی اعلام می‌شود. همچنین در اکثر مواقع مالیات نیز شامل آن می‌شود که موجب تغییر نرخ آن می‌شود. اما همچنان این نوع ارز به دلیل به صرفه‌بودن و پوشش بخشی از هزینه‌های سفر مورد توجه مسافران خروجی از کشور قرار می‌گیرد و طرفداران زیادی دارد.

آخرین میزان ارز مسافرتی تخصیصی به هر مسافر

ارز مسافرتی چیست؟/ شرایط و مدارک دریافت ارز مسافرتی کدام است؟


میزان ارز مسافرتی قابل دریافت توسط مسافرانی که با ویزای گردشگری یا مسافرتی قصد سفر به یک کشور خارجی را دارند به شرح زیر است:

سفر هوایی به کشورهای نیازمند دریافت ویزا: ۵۰۰ یورو

سفر هوایی به کشورهای بدون نیاز به دریافت ویزا: ۳۰۰ یورو

سفر زمینی، ریلی و دریایی: ۳۰۰ یورو (یا معادل آن به تمامی ارزها)

متقاضیان و مسافران خارج از کشور همچنین این گزینه را در اختیار دارند که از صرافی‌های مجاز، تا ۲۰۰۰ یورو با نرخ بازار ارز توافقی خریداری کنند.

مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی

• اصل کارت هوشمند ملی به همراه کپی آن

• (در صورت تعویض ارائه برگه ثبت احوال همراه با کارت ملی قدیمی یا شناسنامه همراه با کپی الزامی است.)

• اصل گذرنامه به همراه کپی (با اعتبار حداقل ۶ ماه)

• اصل بلیط هواپیما با مهر آژانس هواپیمایی به همراه کپی

• اصل ویزا به همراه کپی

• عوارض خروج از کشور به همراه کپی

• کارت بانکی برای پرداخت هزینه ارز مسافرتی باید به نام خریدار بوده و حضور شخص خریدار الزامی است.

• سیم کارت موبایل به نام شخص خریدار

برای دریافت ارز مسافرتی به کجا برویم؟

همه صرافی‌های بانکی، صرافی‌های دولتی و صرافی‌های خصوصی دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی، با دریافت مدارک و کنترل آنها، ارز مسافرتی را به یورو یا معادل دلاری یا پوندی عرضه می‌کنند.

همچنین یک سامانه آنلاین برای عرضه ارز مسافرتی هم توسط بانک مرکزی ارائه شده است. شما می توانید با ورود به وبگاه https://my.ice.ir/ که به نام بازار متشکل ارزی شناخته می‌شود، اطلاعات هویتی خود را ثبت، لیست صرافی‌های مجاز را مشاهده و پس از ثبت درخواست به صرافی مورد نظر، زمان دریافت به فرد متقاضی پیامک می‌شود. این سامانه عملا فرایند پیدا کردن صرافی و امور اولیه را آنلاین و آسان‌سازی کرده است.

شرایط پرداخت ارز مسافرتی چگونه است؟

در سال‌های گذشته بانک مرکزی قوانین جدیدی برای پرداخت ارز مسافرتی به متقاضیان اعلام کرده است و همواره به مسافران پیشنهاد می‌کنیم که از مراجع قانونی اطلاعات دقیق و روز را دریافت کنند. ناگفته نماند که ارز مسافرتی تنها سالی یک بار به افراد داده می‌شود و لازم است که متقاضیان بیشتر از ۱۲ سال سن داشته باشند. 

همچنین کسانی که دوتابعیتی بوده و مقیم کشورهای خارجی هستند، مجاز به دریافت ارز مسافرتی شمرده نمی‌شوند. بد نیست بدانید که مسافران حداکثر از ۷ روز پیش از پرواز خود باید اقدام به دریافت ارز مسافرتی کنند، در غیر اینصورت امکان استفاده از آن را ندارند. امروزه بانک ملی ایران متولی این امر است و به امور ارز مسافرتی رسیدگی می‌کند.

مزایای دریافت ارز مسافرتی

یکی از بزرگ‌ترین مزایای ارز مسافرتی پایین‌تر بودن قیمت آن نسبت به نرخ مصوب بازار است که می‌تواند هزینه‌های خروجی افراد را پوشش دهد. در واقع شما با دریافت ارز مسافرتی از هزینه‌های سفرتان کم کرده و مخارج دیگر خود را کنترل می‌کنید. به همین دلیل همواره به مسافران این گونه ارز را پیشنهاد می‌کنیم.

قیمت ارز مسافرتی چند است؟

نرخ ارز مسافرتی یا همان معادل ریالی که باید برای خرید آن پرداخت کنید، نرخ مصوب بانک مرکزی است و معمولا ارزانتر از نرخ بازار آزاد است و جذابیت آن هم همین موضوع است.

ارز مسافرتی چیست؟ | شرایط و مدارک دریافت ارز مسافرتی ۱۴۰۱


چند نکته طلایی در مورد ارز مسافرتی بانک ملی

- حضور شخص متقاضی برای دریافت ارز در فرودگاه و ارائه مدارک شناسایی ضروری است.

- اگر پاسپورت شما تعویض شده است، باید گذرنامه قبلی را نیز به متصدی ارائه دهید.

- پرینت بلیط هواپیما یکی از اصلی‌ترین مدارک برای دریافت ارز شمرده می‌شود.

- توجه نمایید که برای خرید ارز مسافرتی جهت سفر زیارتی باید نام شما در سیستم سازمان حج و زیارت قابل مشاهده باشد.

- لازم به یادآوری است که به مسافران کمتر از ۱۲ سال ارز مسافرتی تعلق نمی‌گیرد.

ارز مسافرتی چیست؟ | شرایط و مدارک دریافت ارز مسافرتی ۱۴۰۱


آیا ارز مسافرتی حذف شد؟

اکنون سوالی که شاید ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد، این است که امروزه ارز مسافرتی پرداخت می‌شود یا خیر. در پاسخ باید بگوییم که در سال ۱۳۹۶ ارز مسافرتی به دو دلیل حذف شد. دلیل اول این بود که گاهی اوقات تفاوت روزانه نرخ ارز موجب ایجاد مشکلات می‌شد که پرداخت ارز را دچار اختلال می‌کرد. 

دلیل دیگر اینکه حذف ارز مسافرتی می‌توانست گامی مثبت برای یکسان‌سازی نرخ ارز باشد. اما خبر خوبی که وجود دارد این است که ارز مسافرتی مجددا از سال ۱۳۹۸ عرضه شد و امروزه با ارائه مدارک خود مثل بلیط هواپیما، پاسپورت و غیره می‌توانید آن را دریافت نمایید. لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر نرخ ارز مسافرتی افزایش یافته است و عده‌ای از مسافران جهت گرفتن آن اقدام نمی‌کنند و ارز مورد نیاز خود را به صورت آزاد دریافت می‌کنند.

کلام آخر

ممکن است شرایط دریافت ارز مسافرتی هر ازگاهی تغییر پیدا کند. لذا همواره توصیه ما این است که قبل از سفر اطلاعات دقیق را از بانک مرکزی دریافت کنید. فراموش نکنید که احراز هویت در زمان دریافت ارز امر مهمی است و باید مدارک شناسایی، حواله و پاسپورت خود را ارائه دهید. به خاطر بسپارید که ارز مسافرتی می‌تواند کمک مالی خوبی برایتان باشد و بخشی از هزینه‌های سفر شما و خانواده‌تان را کاهش دهد.



سفرمارکت
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار